Ultimativ guide til god afterski i alperne
Jesper S.
on november 7, 2021

Ultimative guide til god afterski i alperne

Danskerne er kendte for at give den gas, når de drikker – derfor søger mange danske skiløbere, også hen mod skiferie destinationer som byder på den bedste afterski. Den bedste afterski finder du i Østrig, Frankrig, Italien eller Schweiz, her snakker vi afterskibarer, diskoteker og udendøres skifester under alpesolen om eftermiddagen i skitøj og skistøvler. Her i artiklen håber jeg du bliver klogere omkring hvad afterski er og finder ud af hvor din næste skiferie skal gå hen.

Hvad er afterski?

Afterski er som det ligger i ordret, efter man har stået på ski og den sidste lift har kørt – så tager man på afterski, og afterski er at man tager ud og får nogle øl og fester. Afterski kan foregå på flere forskellige måder, som nævnt ovenfor.

En god dag på ski, slutter man af med afterski fest i skistøvler, dans på bordende, solide mængder alkohol, godt humør og selvfølgelig noget lækkert afterski musik til en voldsom god ski fest i sit ski outfit med andre som er der for samme grund – nemlig at hygge sig.

Hvad outfit tager man på?

Ang. påklædningen så har man selvfølgelig ski/snowboardstøvlerne og skitøjet på, når man tager på afterski, det er altså regel nummer 1. Det er charmen omkring afterski, man sætter ikke håret, man er ikke hjemme og tømme parfumen, man har et  par lækre solbriller i lommen og en lækker hue. Så rocker du altså afterski outfittet til det ypperste og er klar til fællessang, kolde øl, jägerbombs og en pakket afterskibar med gode venner.

Vi har nævnt at dans på bordene er normalt på skibarerne, selvom man har skistøvler på. Derfor skal du selvfølgelig passe på at du ikke kommer tilskade.

Hvilket land skal man tage til?

Som nævnt tidligere, så er favorit afterski landene 1. Østrig, 2. Frankrig, 3. Italien. 4. Schweiz

For de unge 18-27 år, som tager afsted for at drikke hjernen ud og give den gas. Så vil mine anbefalinger lyde på Frankrig.

For dem som er 27+ år og gerne vil være på den hyggelige afterski, jamen så tager man til Østrig, Italien eller Schweiz.

Det skal siges at uanset alder, er der plads til alle uanset hvilket land man vælger. Mine erfaringer når vi snakker afterski og udfra skirejsebureauerne som sender gymnasie elever, universitets studerende og ja generelt unge grupper. Så går turen altså til Frankrig, med det formål at komme til destinationer som har diskoteker som har åbent langt ud på natten.

Hvilke skidestinationer har de bedste afterskisteder?

Europæriske skidestinationer er kendte for deres afterskiing, hvor der er fuld smæk på. Jeg vil derfor her under nævne de bedste skiferie områder, hvor afterskien er på sit ypperste. Fælles for alle destinationerne her under er at alle destinationerne har formidabelt skiløb inkluderet det bedste afterski.

Bedste afterskisteder i Østrig

Østrigs kendetegn er “schlager musik” som er kendetegnet for afterski musikken.

Bad Gastein – Det bedste afterski i Bad Gastein foregår på 1. Lederhosenbar 2. Silver Bullet Bar 3. Haeggbloms Bar.

Ischgl – Afterskisteder i Ischgl sker på 1. Schatzi Bar 2. Tofana Alm 3. Kuhstall 4. Kitzloch 5. Champagnehütte.

Saalbach-Hinterglemm – Det bedste afterski i Saalbach er helt klar hos 1. Hinterhag Alm, andre muligheder er 2. Schwips Aprés Ski og 3. Bauer´s Schi-Alm.

Wagrain – Danskernes destination i mange år, har nemlig være Wagrain. Wagrain er en del af det store ski amadé liftkort, de mest kendte afterski barer i Wagrain er 1. Après Ski Alm Kuhstall og 2. Kühberg Alm. Die Tenne som er diskotektet i skibyen og åbner de først klokken 21:00 og lukker først kl 04:00.

St. Anton – Uden tvivl er det MooserWirt som er klart det bedste afterskisted i St. Anton i Arlberger. Andre gode bud vil være Krazy Kanguruh, UNDERGROUND ON THE PISTE APRES, Das Basecamp og Heustadl

Zell am See – Byen som ligger lige ude til den store smukke sø, byder på flere diskoteker og afterskibarer. 1. Off Piste Bar 2. Bar 3. Ginhouse 4. Pinzgauer Diele 5. Villa Crazy Daisy. Alternativt kan man tage til Kaprun som jo er nabo byen her ligger – Pavillon Après Ski Bar og Baumbar.

Schladming – Et skiområde og en skiby som bliver besøgt mere og mere blandt danskerne. Afterski festerne sker hos Hohenhaus Tenne Schladming, Szenario, Platzhirsch-Alm og La Porta som alle ligger nede i byen. Du kan vælge at starte festen oppe på bjerget på Almrausch.

Mayrhofen – En skiby som virkelig har noget godt afterski, og er undervurderet af mange danske skientutiaster som har en kærlighed for godt skiløb, og endnu bedre afterski. 1. Brück’n Stadl 2. Harakiri-Bar 3. Scotland Yard Pub 4. Ice Bar 5. Mo’s.

Obertauern – Udover helt fantastisk skiløb, så byder Obertauern også god afterki på Lürzer Alm – som helt klart er det bedste afterskisted i Obertauern. Edelweissalm ligger oppe på bjerget og derfor skal man ned når solen begynder at gå ned og stedet lukker. Derudover kan man tage på Peakini Zone om aftenen som bliver lavet om til bar efter kl 22:00.

Bedste afterskisteder i Frankrig

Vi har valgt af samle det ypperste afterski fra Frankrig.

Val Thorens – Toppen af poppen, når vi snakker afterski for unge sker i Val Thorens som er en del af de 3 dale. Med barer som La Folie Douce, 360 Bar, Le Malaysia, Saloon/downunder, Café Snesko, Le Monde og Jackie. Så er der mulighed for at feste til kl 04:30.

Val d’Isere – Som en del af Espace Killy med Tignes under samme pistekort, er man sikret stabilt skiløb i i et af Frankrigs bedste skiområder. Ingen andre steder end La Folie Douce og selvfølgelig Cocorico Après Ski, Doudoune, Le Petit Danois samt Dick’s Tea Bar er andre gode muligheder til afterski.

Avoriaz – Med muligheden for at tage den stejle pist muren ned til Schweiz, så er Avoriaz en del af Portes du Soleil og en skidestination som er en bilfri by, hvor man bliver draget rundt med hestecaravan. Avoriaz afterski byder på La Folie Douce, The Place, Le Yeti og Village Igloo som er en cocktail bar som ligger oppe på bjerget.

Alpe d’Huez – Det er en by som er kendt for mange, grundet Tour de France og stejle områder. Det vigtigste at nævne er, kan man lave et samarbejde med selveste Tomorrowland om at lave en Winter Edition af den kendte kæmpe festival fra Belgien, hvor alle de store elektromusikere og DJ’s kommer. Her snakker vi navne som Afrojack, Martin Solveig, Armin van Buuren, Lost Frequencies og Dimitri Vegas som de største navne.

Udover Tomorrowland Winter Edion som afholdes i midten af marts, så byder skibyen også på mange andre godt afterskisteder. Det kunne være La Crémaillère, Free Ride Pub, Underground Bar, Smithy’s Tavern og Les Caves de l’Alpe bare for at nævne nogle af dem.

Tignes – Når vi snakker Tignes, så er det jo en del af Espace Killy sammen med Val d’Isere – i den sammenhæng glemmer nærmest alle at nævne Val Claret. Val Claret ligger helt oppe for enden af Tignes, så du skal altså gennem Tignes for at komme dertil. Grunden til jeg vælger at nævne Val Claret i den her sammenhæng, er at man kan gå over den store sø, som selvfølgelig er dækket af is i løbet af skisæsonen.

Tignes afterski byder på – Loop, Jam Bar, The Marmot Arms og mange andre finde muligheder.

Val Claret afterski byder på – Grizzly’s Bar, Couloir Bar, Le Studio, Inside bar, L’@robase Café, Saloon Bar og mange andre fine muligheder.

Derfor kan det for nogen at være en fordel at vælge Val Claret, da de har det samme som Tignes, og måske mere. Man kan gå til Tignes super hurtigt, i løbet af 15 minutter.

Bedste afterskisteder i Italien

Canazei – Det er ikke for sjov at Canazei af mange bliver kåret til det bedste skisportssted i Italien af mange, byen rummer en masse liv. Til de afterski hungrende skigæster i Canazei er der forskellige barer at besøge. For at nævne et par stykker kunne det være Cliff Bar, Kaiserkeller, Paradis, Piz Seteur – det er 4 barer, hvor du kan få kan få stillet dit behov. Cliff Bar, er til dig der ikke er klar til at gå hjem omkring kl 22:00.

Livigno – Afterskiing i Livigno sker på følgende 5 barer, Alegra, Stalet, Kosmo, Miky’s, Tagliede. Er du til Arcade maskiner, bowling osv sker det på Cronox som er spille hallen i Livigno. Er du til sport og live kampe, så skal du tage på Marcos, som er en pub.

Bedste afterskisteder i Schweiz

Verbier – De kongeliges og riges destination, mange forbinder Verbier med det Amerikanske skisportssted Aspen. Afterskiing i Verbier, sker på følgende steder – Pub Mont Fort, Ice Cube,  Bar 1936, Big Ben Pub, Farinet, L’Etoile, Monoski og Farm Club. Du har altså rig mulighed for at give den ekstra gas med skivennerne i Verbier i Schweiz rigeste skiområde.

Zermatt – Området som deler pistekort med den Italienske grænse, byder på afterski i alle klasser. Om du er til det eksklusive på Champagne Bar, , Snowboat med Yacht Club for eksklusive drinks – Tag et klub på drinkskortet inden i hopper ombord. Andre mere “normale” eller til det som har charme som vi siger – så tager man på Hennu Stall, IGLU Dorf, Papperla Pub, Broken Bar Disco eller Loft Club Lounge. Det betyder altså at Zermat stiller alle behov for at få en verdensklasse omlevelse på afterski.

Davos – Byen som aldrig sover, med kun 12.000 indbyggere har de mere end 30 forskellige barer og diskotekter. Her kan du blot vælge og vrage som du har lyst til, er man en 6-7 mand afsted eller flere, så kan man tage på en såkaldt pubcrawl i alperne, nærmere betegnet Davos Klosters. Afterski barer som er værd at nævne kunne være – The Bolgen Plaza, Tijuana Bar, The Montana Bar eller The Gaudy’s.

Pre party i form af en ski fest med dine skivenner inden skiferien

I og med at musikken på afterskistederne ikke er den typiske musik du hører, når du går i byen her i Danmark. Så kan det være en god ide at holde en afterski tema fest, hvor i varmer op til skiferien med afterski musik og fællessang.

Fyr op i jeres skiundertøj, skibriller og noget af jeres lækre afterski outfit. Så er i sikre på at få en møg fed aften, samt i kommer til at glæde jer endnu mere til skiferien.

Du kan også tage en tur på Zwei Grosse Bier Bar eller på Heidis Bier Bar, som byder på noget af det som mange forbinder med afterski fest i Østrig. Konceptet de har er også alpelignende barer, hvor musikken og alt der hører dertil minder om after ski på mange måder. Er man i København, kan man jo tage ud til skicenteret CopenHill, som har en Café hvor de holder afterski fester om torsdagen og fredagen – her møder du ligeledes skitosser som dig selv.

Hvad drikker man til afterski på skiferien?

Du kan selvfølgelig få alt det sædvanlige i form af cocktails, vodka redbull, rom cola, grosse biers også kaldt store øl. Det er ikke fordi du skal drikke de mere kendte afterski drinks. Men for at gøre dig lidt klogere på de forskellige og mere kendte af dem, har jeg nævnt dem her nedenfor. Man behøver ikke drikke alkohol til afterski, dog forbinder mange begrebet afterski med alkohol.

Disse afterski driks er de mest kendte.

Hvad er Flügels? Flügels er de her kendte shots du får i de her små flasker, du banker dem ned i bordet og der kommer bobler i dem, hvor man så skruer låget af og hælder ned.

Hvad er Flying Hirch? Flying Hirch er det vi kalder en Jägerbomb, altså et glas med Red Bull – hvor man hælder Red Bullen ned i og drikker med det samme. Der findes også så kaldte Jäger glas, hvor der er et shotglas inden i midten også kan man hælde Red Bull rundt om.

Hvad er Jägertee? Mange tror at opskriften på Jägertee er noget med Jägermeister, det er det ikke og er du på skiferie og ikke har prøvet sådan en før – så skal den prøves, enten elsker man den ellers kan man ikke fordrage den. De fleste steder laver den med rødvin, snaps, citron, te og stroh rom.

Hvad er Fügerl? Fügerl er det som du kender som en vodka Red Bull, altså vodka og Red Bull. Det er en drik som er meget kendt i skimiljøet, i og med kroppen er træt efter en dag på ski. Så er Red Bullen og coffeinen også noget som virkelig kan holde en vågen.

Hvad er Willi? Det er et shot af pæresnaps.

Afterski er noget for alle og der er plads til alle

Når man tager på afterski, så kan du møde folk på 18 år men du kan også møde personer som er +60 år. Det betyder at du kan have dit barnebarn eller din bedsteforældre med på afterski. Derfor elsker jeg afterski-stemningen, det er ikke mange gange hjemme i Jomfru ane gade i Aalborg man kommer til at snakke med nogle som er +20 år ældre/yngre end en selv.

I og med at man er afsted med samme formål, nemlig skiferien så er man afsted på ferie for at hygge sig, og derfor har man en større tendens til at få en super fed fest, hvor der er plads til alle.

Pas på hinanden og nyd det, godt humør smitter af – du kommer sikkert til at møde folk igen dagen efter, hvis i har haft en fed aften dagen før. Det er sammenholdet der opstår omkring afterski.

Men pas på, fremragende afterski ikke ødelægger næste ski dag

Vi alle har vel prøvet at drikke hjernen ud i sær på skiferien. Alt efter hvilken destination man tager til slutter afterskibarerne på forskellige tidspunkter, men prøv at se om i kan komme på afterski tidligt, måske fra 15:00 tiden til måske 21-22:00, hvor man så kommer hjem får noget mad og får noget søvn – Så man kan være klar til at få de gode pister igen om morgenen, hvor pisterne åbner mellem 08-09:00.

FAQ – Spørgmål til Afterski

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Kan man sammenligne afterski i Alperne med Norden?

Det korte svar er nej, du finder ikke afterski i Norge eller Sverige – som den er i Frankrig eller Østrig.

Hvad har man på af tøj til afterski?

Det kommer an på hvordan man tænker på afterski. Men afterski er typisk i skitøjet med støvlerne og det hele på. Hvor så man kan gå hjem og klæde om, til aften afterski.

Er afterski i Frankrig dyre en Østrig?

Ja, du kan godt regne med 20% højere priser på top destinationer som Val Thorens, Val d’Isere, Avoriaz mm. Sammenlignet med Ischgl, St. Anton og Saalbach.

Hvornår slutter afterski på dagen?

Mountain huts, altså dem som ligger oppe på bjerget er omkring kl 17:00, hvor pisterne har lukket eller lukker inden for kort tid. Herefter forsætter man nede i byen.

Jesper S.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

Vignette - Vejafgifter på skiferien
mar 06 2023

Vignette, motorvejsafgifter og miljøzoner – Europa

Det er vigtigt af have styr på de forskellige vejafgiftsregler rundt i Europa, når man...
Skiferie med børn i Norge
mar 05 2023

Skiferie i Norge med børn

Norge er et perfekt land for skiferie, for familier med børn, da landet har så mange...
Skiferie med børn i Sverige
mar 05 2023

Skiferie i Sverige med børn

At tage på skiferie i Sverige med børn kan være en fantastisk oplevelse for hele...
Skiferie med børn i Østrig
mar 05 2023

Skiferie i Østrig med børn

En skiferie til Østrig med børn kan være en fantastisk oplevelse for hele familien....
Skiferie med børn i Frankrig
mar 05 2023

Skiferie i Frankrig med børn

Frankrig har noget af Europas bedste skiløb, vi vil herunder give dig vores bud på en...
Skiferie med børn i Italien
mar 05 2023

Skiferie i Italien med børn

Italien er en fremragende destination for en skiferie med børn. Med masser af...
Skiferie med børn i Schweiz
mar 05 2023

Skiferie i Schweiz med børn

Schweiz er også en fantastisk destination for skiferie med børn. Landet byder på nogle...
mar 05 2023

11 Bedste afterskisteder i Østrig

Når man vælger en skidestination, handler det ikke kun om pisterne for mange nattelivet...
Bedste afterskisteder i Frankrig
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Frankrig

Frankrig byder på forskellige steder, der kan være alt fra ikoniske vinbarer til dansere...
Bedste afterskisteder i Spanien
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Spanien

Spanien som regel kendt for sine fantastiske strande og hav om sommeren. Om vinteren...
Bedste afterskisteder i Tyskland
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Tyskland

Tyskland er kendt for sin kultur, arkitektur, Berlin og Schwarzwald - selvfølgelig også...
Bedste afterskisteder i Tjekkiet
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Tjekkiet

For at få en komplet skiferie er det nødvendigt med en afterskioplevelse. Ud over at se...
Bedste afterskisteder i Andorra
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Andorra

Andorra byder på en unik skioplevelse i Europa. De pyrenæiske bjerge har et storslået...
Bedste afterskisteder i Italien
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Italien

Når man besøger Italien, kan man opleve nogle af de afterskisteder i Europa, som...
Bedste afterskisteder i Norge
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Norge

Norge er kendt for at have nogle af de bedste skiområder i Nord Europa, de er særligt...
Bedste afterskisteder i Sverige
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Sverige

Afterski er en vigtig del af en skiferie for mange, og det kan være en fordel at vælge...
Bedste afterskisteder i Schweiz
mar 05 2023

Bedste afterskisteder i Schweiz

Når det kommer til afterski, har Schweiz nogle af de bedste muligheder i Europa, lige...
Valle d'Aosta
jan 10 2023

Valle d’Aosta – Italiens bedste skiområder

Aosta den mindste region i hele Italien, både målt på størrelse og indbyggere. Men det...
Skiferie betyder skiudstyr
nov 04 2022

Skiferie betyder skiudstyr

Skiferie betyder skiudstyr Måske har du gået med overvejelserne længe. Skal man tage på...
Skiferie i uge 17
okt 22 2022

Skiferie i uge 17

Skiferie i uge 17, absolut sidste uge på ski i sæsonen Skal du have de sidste uge af...