22 Designs Bindings

Historien – 22 Designs Bindings

Grundlæggerne af 22 Designs, Chris Valiante og Collins Pringle, er mekanikingeniører og passionerede telemarkskifolk, som arvede HammerHead-bindingen fra Rainey Designs i 2004 og siden er blevet verdens førende inden for telemarkbindinger. Deres fokus på innovation har ført til anerkendte bindinger som f.eks. free-pivot Axl og det første skridt inden for NTN-bindinger, Outlaw X.

22 Designs Bindings, kan købes hos: 22 Designs Bindings

Om 22 Designs

Deres nyeste udgivelse, Lynx, er en tech-toe let touring telemarksbinding, der foretrækkes af backcountry skiløbere. Virksomheden er opkaldt efter Wyomings Teton Pass, et elsket skisportssted for grundlæggerne og mange andre. 22 Designs er dedikeret til konstant at flytte grænser og overgå kundernes forventninger i jagten på de bedste telemarkbindinger.

Ud over deres engagement i at producere bindinger af høj kvalitet prioriterer virksomheden miljøansvar. Alle deres bindinger er fremstillet i USA med holdbare materialer, der er designet til at holde hele livet. Kontoret og montageværkstedet drives af vedvarende energi, og de har tilsluttet sig Outdoor Industry Association’s Climate Action Corps og Snowsports Industry Association’s ClimateUnited for at reducere kulstofemissionerne.

Produkter fra 22 Designs

22 Designs tilbyder en række telemarkbindinger, herunder Lynx, Axl, Vice og Outlaw X. De sælger også tilbehør som f.eks. monteringsplader, skibremser og skin savers.

Outlaw X telemarkbinding

22 Designs Outlaw X Telemarkbinding er perfekt til allround brug. Den er let at træde i og ud af, letvægtsbinding og har et bombesikkert design. Den fjederstålplade under foden giver et livligt flex, samtidig med at den giver præcis lateral kontrol. Med en enkelt lang fjeder, der giver en jævn bevægelse, er det nemt at finde det perfekte punkt – og monteringsmønsteret med 6 huller holder den solidt på din ski. Outlaw X er bygget i rustfrit stål, maskinbearbejdet aluminium og førsteklasses plast i USA og er bygget til at holde.

Funktioner omfatter:

  • Industriel styrke hovedstempelfjeder
  • Instant flex engagement
  • NTN-kompatibel med to størrelser
  • Forbedret holdbarhed til de hårdeste chargers
  • Nemmere at træde i og ud af

Lynx Telemark Binding

Lynx Telemark Binding er en NTN tech-toe let touringbinding med komposit flexplader, justerbar forspænding og flex. Den er designet til setups, der vil tilbringe mindst 80-90% af deres tid i backcountry og tilbyder en let at skifte ski/walk-tilstand og letvægtsfjedre med masser af vandring. Lynx 21-22 Lynx har også en forbedret kløbe funktion med en løfte lip, der gør det nemt at vende clawen op med stanghåndtaget øverst på skindsporet, og dobbelt-chamfer lavprofilarme for at spare noget vægt.

Funktioner omfatter:

  • Øjeblikkelig flexindgreb
  • Justerbar forspænding og tre aktivitetsindstillinger
  • Let trin ind og ud
  • 80+ grader af modstandsfri touring

22 Designs kan købes hos

22 Designs sælger deres produkter via mere end 300 forhandlere i Alperne, Japan, Amerika samt Skandinavien, herunder flere større online webshops. Se “alle” skibutikker, her.

22 Designs Bindings

Andre gode skimærker

Der findes mange super gode skimærker, og jeg vil anbefale at man tjekker markedet ud. Der findes skiudstyr i mange prisklasser, alt efter hvilket skibrand man går efter. Undersøg altid flere end 1-2 brands for at finde frem til præcist det du søger.

armada
black crow sort.
Salomon sortt
fischer normal
Faction sort
Rossignol normal
Blizzard sortt
Dynastar normal
K2 ski sort