MIPS Protection

Historien – MIPS Protection

Dr. Hans von Holst er en svensk neurokirurg og professor emeritus, som har dedikeret sit professionelle liv til at forske i hjerneskader. Træt af at se personer indlagt på hospitalet med hovedskader ved fald, sammenstød osv. – selvom de havde hjelme på – begyndte han at undersøge, hvordan hjelme til sport blev designet i 1996.

Hans samarbejdede med KTH-ingeniør Peter Halldin, en ung videnskabsmand der er kendt for at udføre omfattende forskning for at forstå, hvordan og hvorfor hoved- og nakkeskader opstår på trods af brug af hjelm i flere sportsgrene.

Mips grundlæggere har brugt årtier på at studere forholdet mellem hjelmkonstruktion og hjerneskader. Det første Mips -sikkerhedssystem kom til live i 2007 efter mange års forskning og studier.

Om MIPS Protection

Mips Protection er en svensk virksomhed, der designer, fremstiller og markedsfører hjelme designet til at beskytte hjernen og hovedet i tilfælde af et fald i fx skisport. Virksomheden forestiller sig at skabe en verden, hvor hjernerystelse-fri tilværelse er mulig for alle.

Virksomheden samarbejder med forskellige organisationer for at fremme hjelmbrug, såsom NHL og SID, begge involveret i hjernerystelsesundervisning. Mips giver også tilskud og stipendier til personer, der ønsker at fortsætte deres hjerneskadeforskning.

Mips Protection opnår sine mål ved at bruge de bedste materialer, udvikle designs og arbejde med innovationen. Virksomheden fremstiller hjelme til fx skisport ved hjælp af state-of-the-art teknologi, hvilket resulterer i sikre og effektive produkter til udendørs aktiviteter som cykling, skiløb, ridning, ishockey, snowboarding osv.

Produkter fra MIPS Protection

Mips Protection-hjelme er lavet af hærdet plastik og EPS-skum. Virksomhedens produkter omfatter: Deres teknologi bliver også brugt i andre skihjelme mærker.

MOD3 – Mips

Den helt nye MOD3 hjelm beskytter mod hoved- og nakkeskader, inklusiv hjernerystelse. Hjelmen har også en opdateret liner lavet af et åndbart svedtransporterende stof for at holde riders kølig og komfortabel under varme vejrforhold.

MOD3’s unikke indre form omdirigerer energien væk fra tindingen, når der sker stød, for mere fremragende beskyttelse i disse områder.

Den har følgende ekstra funktioner:

  • 360-graders Boa lukkesystem
  • Ørepude og headliner har X-Static stof
  • Lugt- og bakterie-eliminerende teknologi
  • Justerbar ventilation
  • Fid blok spænde
  • Modulært randsystem

Allure MIPS

Ultra let på ydersiden, plys på indersiden, Smith Allure hjelmen til kvinder er uden besvær, go to sikkerhed for dig som står med høj fart på pisten. Denne ski- og snowboardhjelm er udstyret med banebrydende beskyttelses innovationer, inklusive MIPS® for at få ro i tankerne til at stå på ski og nyde det mens du står i højt tempo og ni konstante ventilationsåbninger til at holde luften flydende og dine skibriller fri for tåge. Den har et lavt profil udseende, der passer til alles stil.

Allure Mips har følgende ekstra funktioner:

  • Justerbare pasformsystemer
  • Lugt- og bakterie-eliminerende teknologi
  • MIPS®-system for ekstra beskyttelse i tilfælde af et fald
  • Frontventiler til at holde dit hoved køligt under varme vejrforhold

MIPS Protection kan købes hos

Når du skal købe en skihjelm med MIPS Protection, så kan du købe deres egne eller fra større producenter som POC, Sweet Protection eller mange andre. Se “alle” skibutikker, her.

MIPS Protection

Andre gode skimærker

Der findes mange super gode skimærker, og jeg vil anbefale at man tjekker markedet ud. Der findes skiudstyr i mange prisklasser, alt efter hvilket skibrand man går efter. Undersøg altid flere end 1-2 brands for at finde frem til præcist det du søger.

armada
black crow sort.
Salomon sortt
fischer normal
Faction sort
Rossignol normal
Blizzard sortt
Dynastar normal
K2 ski sort