Kina som skiferie destination

Klar, sæt, go og stå på ski, fordi du befinder dig i Kina og savner skiløb – sandsynligvis den næst mest efterspurgte globale skidestination. Med over 700 skisportssteder at udforske, millioner af skiløbere, skøjteløbere, snowboardere og en spirende global vintereventyrs udflugt, alt sammen i en enkelt pakke.

Kina har aldrig optrådt blandt lande med de bedste skisportssteder – ikke i Asien eller i verden. Men det betyder ikke, at de ikke har skicentre i klasse med fremragende terræner og god infrastruktur. Den længste alpine skibakke i Kina findes i Yabuli Ski Resort i Harbin, mens næsten alle resorts har pister, der opfylder de internationale standarder for alpint skiløb.

Ski i Kina
Skiomraade i Kina

Kina har mere end 700 skiområder

Du har al mulig grund til at vælge Kina til din næste skioplevelse. For det første går dette gigantiske land altid stort på næsten alt, og størrelsen på deres bedste skisportssteder siger alt. I Yabuli Ski Resort har du 17 episke pister, Sydkinesiske Xiling Ski Resort har 10 ski- og snowboard løjper i verdensklasse, mens Wanlong Ski Resort er det eneste sted, du får tid til at se professionelle skihold træne.

Nogle kinesiske skisportssteder har tendens til at blive overfyldte. Andre har udfordrende pister og kan være for skræmmende for børn og begyndere. Det er derfor meget vigtigt, at du vælger det, der passer til dit erfaringsniveau og har færre skiløbere og snowboardere.

Kinas skiområder

Populære skisportssteder, du kan føje til din liste over vintereventyr i Kina, inkluderer Changbaishan Ski Resort og Beidahu Ski Resort, begge i Jilin, Beijing’s Nanshan Ski Resort og Silk Road Resort. De fleste af disse og andre har flere moderne skilifte og stolelifte, der er effektive, professionelle løjper og pister og effektivt lokalt personale.

Den kinesiske vintersæson varierer markant. I nogle feriesteder ankommer vinteren i november, mens det i nogle er i december. Det bedste ved vinteren er dog, at det varer indtil marts. Priserne varierer også, nogle kan være lidt dyre end andre som alt andet.

Wanlong skiomraade
SKIOMRÅDER I Kina