Skiferie i Norge med børn

Jesper S.
on marts 5, 2023

Norge er et perfekt land for skiferie, for familier med børn, da landet har så mange skiområder at udforske og det ikke ligger ret langt fra Danmark. Der er en lang tradition for ski i Norge, hvilket betyder at mange alpint skiløb og langrend er Norge familieorienterede. Derfor er det let og ikke “så” dyrt at rejse hertil, fx for en uge eller weekend skiferie med familien, hvis man kan rejse udenfor uge 6, 7, 8 og 9.

Skiferie til Norge, kan købes hos: Skiferie.dkAlltime TravelOnlineSki, Thinggaard, Ruby Rejser, DTF Travel

Vi har samlet nogle af de bedste skiområder, hvor der er noget for hele familien

Trysil

Trysil, Norge’s største og ældste skiresort giver familier muligheden for at have en uforglemmelig ski-oplevelse. Trysil tilbyder varieret terræn og 66 pister, stort set uden liftkøer som gør det ideelt for ski skiløb fredag og søndag aften i højsæsonen eller endda onsdag og lørdag morgen. Trysil har skisæson fra november til april. Fritiden kan nydes på Radisson Blu resortet med pizzaer fra La Piazza, autentisk Amerikansk diner på Chill Bowl and Dine samt afslapning i spaen med parbehandlinger, finsk sauna og frisk tyrkiske dampbad.

Trysil er kendt for deres lækre skihytter, som du kan booke på Trysil Fjellbooking. Når du skal leje ski, så kan du ligeså godt vælge det sted hvor du kan leje billigst skiudstyr og det er hos Skishop.no.

Beitostølen

Beitostølen er det perfekte sted for skielskere, uanset om i er begyndere eller erfarne. Med to skiområder, seks lifter og flere end 320 kilometer med langrendsport er der alsidighed nok til at opfylde ethvert ønske. Børn kan også nyde de ministørrelse snescootere og slalombakker, som Beitostølen har. For de mere afslappende tider findes her hundeslædeture, swimmingpools og snesko ruter. Afterski er også mere afslappet end andre steder i Europa – perfekt til familier med børn, da der er en mindre vild fest og dermed hyggeligere restauranter og caféer.

Geilo

Geilo er det perfekte ski- og snowboardmekka for familier, beliggende mellem de frodige nationalparker i Oslo og Bergen. Skisæsonen ligger tilgængeligt fra midten af november til slutningen af april, så familien har rig mulighed for at udnytte skiudstyret. Snowboardere vil især elske at prøve de to half-pipes og de to store snowparks i højsæsonen, mens skiløbere kan flyve over skiområdet med brede elegante kurver. Børn kan komme på en skiskole, der udlåner hjelme gratis, for at sikre oplevelsen sikkerheden, så sikker som mulig. Geilo er et must for familier på skiferie i Norge.

Hafjell

Hafjell er en skidestination i topkvalitet, der tilbyder skioplevelser uden de store køer. Kun to timer fra Norges hovedstad Oslo ligger skisportsstedet Hafjell mellem skovene og fjeldene og har pister, der kan imødekomme alle, uanset om du er begynder eller ekspert, barn eller voksen. Derudover er der 300 km langrendspor tilgængelige for dem, som foretrækker langrend. Sidste år blev skisportsstedet forbedret yderligere med nye cafeer, barer, restauranter og endda flere ski-in, ski-out tæt på pisten – Der er derfor masser at glæde sig ti,l ved et besøg i Hafjell.

Kvitfjell

Kvitfjell er anerkendt som en af Norges bedste skidestinationer, med morderne skifaciliteter og smukke alpine landskaber. Erfarne ski-entusiaster besøger ofte dette skiområde for at nyde den norske vinter. Skiområdet er kendt lange sæsoner og er det tilflugtssted, som VM hold bruger til at træne i de tidlige ski uger. Med 39 km pister og 600 km langrend løjper har Kvitfjell et stort udvalg af skiaktiviteter, der passer til alle niveauer. Skiskolen har gode børnelektioner etableret med gruppe- eller private områder, samt snowparken, hvor du kan prøve 12 rails/bokse og 8 hops for dem mere spændingslystne. Alt Kvitfjell giver er en fantastisk mulighed for et godt skiophold i Norge.

Norefjell

Norefjell skiområdet ligger kun 90 minutter fra Oslo, hvilket gør det til den perfekte skidestation til familier som ikke ønsker at køre så langt. Terrænet er ideelt til skiløbere med blandede evner og udforsk 25 km ski pister og 13 lifte. For ivrige freestyle ski-entusiaster eller snowboardere er der en fantastisk bygget snowpark, med hop, rails og wallrides for at tilfredsstille alle niveauer. Det afslappede miljø er ideelt for afslapning, mens skiskolens fremragende rygte samt børnepasningsmuligheder sikrer den ultimative ski oplevelse for alle aldersgrupper. Derudover har Norefjell’s unikke natur en mulighed for at man tager en dag på langrend.

Jesper S.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

sep 27 2023

Guide: Færger til Norge – Perfekt til skiferien

Norge er fantastisk på mange måder, men særligt familier og større grupper elsker...
sep 27 2023

Guide: Færger til Sverige

Når du planlægger en skiferie til Sverige, er færgen ofte det skridt på turen, når bilen...
sep 25 2023

Guide – Færge til Tyskland: Mere tid til hygge

At tage en færge til Tyskland er den ideelle måde at starte din rejse på, hvad enten det...
sep 25 2023

Hvad koster broen til Sverige?

Øresundsbroen forbinder Danmark og Sverige og er en vital forbindelse for mange...
De 15 bedste skimærker Her finder du alle typer af ski
jun 08 2023

De 15 bedste skimærker: Her finder du alle typer af ski

De bedste skimærker er afgørende for enhver skiløber, der ønsker at have en fantastisk...
Guide Sådan vælger du all-mountain ski
jun 08 2023

Guide: Sådan vælger du all-mountain ski

At vælge de rigtige all-mountain ski kan være en udfordring, men denne guide vil hjælpe...
De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien
jun 08 2023

De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien

Når vinteren og juleferien nærmer sig, begynder mange at drømme om en fantastisk...
Oversigt over forskellige skisæson arbejde jobs
jun 08 2023

Oversigt over forskellige skisæson arbejde / jobs

Sæsonarbejde i skiområderne er både en spændende og belønnende oplevelse for dem, der...
Skiferie for begyndere En komplet guide
jun 08 2023

Skiferie for begyndere: En komplet guide

Velkommen til vores ski for begyndere-guide. Her vil vi give dig alle de nødvendige...