Skiferie med børn i Schweiz

Jesper S.
on marts 5, 2023

Schweiz er også en fantastisk destination for skiferie med børn. Landet byder på nogle af de mest kendte og populære skisportssteder i verden, med masser af muligheder for både begyndere og erfarne skiløbere.

Mange af skisportsstederne i Schweiz har dedikerede børneområder med børneskiskoler og aktiviteter som gå ture i de smukke bjerge, bowlingbaner, funcentre – det variere fra område til område, så der er noget for hele familien at lave i løbet af dagen.

Skiferie til Schweiz, kan købes hos: Alltime Travel, Skiferie.dk, Hotels, Agoda, Booking

Udover skiløb kan man også opleve den smukke schweiziske natur ved at tage på vandreture eller kælketure. Derudover er der masser af indendørs aktiviteter som fx svømmehaller og spa-områder, hvor man kan slappe af efter en dag på pisterne.

Hvis du planlægger en skiferie i Schweiz med børnene, skal du overveje faktorer som transport til og fra skisportsstedet, indkvartering samt liftkortpriser og skiudlejning. Schweiz er generelt et dyrt land at opholde sig i og priserne for at spise på restauranter løber hurtigt op i 300 kr pr. person for mad og drikke.

10 Bedste familievenlige skiområder i Schweiz

Her har vi udvalgt skiområder, som både har noget for mor eller far som har stået på ski i mange år. Samt børn har en mulighed for at stå på pister som ikke er så lange og stejle. Sørg for at tjekke liftkort, så i ved at i ikke kommer op til pister som kun er røde, hvis i har et barn som er utryg ved røde pister.

  1. Zermatt: Dette skisportssted ligger ved foden af Matterhorn-bjerget og byder på en fantastisk udsigt samt masser af aktiviteter for børn, inklusiv børneskiskoler og slædekørsel. Området deler pister med Cervinia som ligger på den Italienske side af området. Et billigere alternativ, hvis man gerne vil opleve Zermatt pisterne.

Læs mere om – Zermatt

  1. Verbier: Dette populære skisportssted har et dedikeret børneområde med masser af sjove aktiviteter såsom indendørs klatring og skøjtebane.

Læs mere om Verbier

  1. Saas-Fee: Børneområdet her er kendt som “The Kid’s Village” og byder på masser af sjov både indendørs og udendørs. Saas-Fee er kendt for en lang skisæson, grundet deres gletsjer.

Læs mere om – Saas-Fee

  1. Crans-Montana: Dette familievenlige skisportssted har et stort antal pister til begyndere og erfarne skiløbere, samt en række sjove aktiviteter for børn.
  2. Arosa Lenzerheide: Med mere end 225 km pister at vælge imellem er dette skisportssted ideelt til familier med forskellige niveauer af erfaring. Stedet som har det eneste 6-stjernet skihotel, hvor du skal med en privat gondol – for at komme hertil.

Læs mere om – Arosa Lenzerheide

  1. Laax: Dette store skisportssted har et dedikeret børneområde med masser af sjove aktiviteter såsom snowparks og slædekørsel. Laax er kendt for deres snowpark, som professionelle freestyle skiløbere og snowboardere tager til.

Læs mere om – Laax

  1. St. Moritz: I dette eksklusive skisportssted kan man finde masser af børnevenlige faciliteter, inklusiv en isbane og en af de ældste bob-slædebaner i verden. St. Moritz er stedet hvor de rige tager til, så det er stedet for dem som har lidt ekstra på lommen.
  2. Davos Klosters: Dette område byder på masser af pister til begyndere, samt sjove aktiviteter såsom kælkning.

Læs mere om – Davos Klosters

  1. Gstaad: Dette luksuriøse skisportssted har et dedikeret børneområde med masser af sjove aktiviteter såsom snowparks og slædekørsel.
  2. Engelberg-Titlis: Dette store område byder på masser af pister til begyndere samt avancerede løbere, samt en række sjove aktiviteter for hele familien.

Læs mere om – Engelberg

Hvorfor sælger danske skirejsebureauer ikke skirejser til Schweiz?

Der er et par enkle skirejsebureauer som sælger skirejser til Schweiz, men det er ikke mange.

Dog har ikke adgang til information om specifikke årsager til, hvorfor mange danske skirejsebureauer ikke sælger skirejser til Schweiz. Men der kan være flere faktorer, der spiller ind.

En mulig faktor kan være prisniveauet i Schweiz, som kan være højere end i andre europæiske skidestinationer. Dette kan gøre det sværere for skirejsebureauerne at konkurrere med billigere alternativer.

Det kan det også spille ind, at schweiziske skisportssteder ofte er mere eksklusive og luksuriøse, hvilket måske ikke appellerer til alle kunder eller rejsebudgetter.

Men det er værd at bemærke, at der stadig er mange danskere, der tager på skiferie i Schweiz hvert år og nyder godt af de fantastiske pister og faciliteter.

Jesper S.

Om Jesper

Ejer & founder af Skier.dk - Skier.dk startede grundet min store passion for skisporten. Min bedste oplevelse på snowboard må være i Tignes i 2019-2020 sæsonen, hvor der landede 70 cm sne på 2 dage. - Det vil glæde mig hvis du vil dele dine oplevelser på ski, under vores forum. Ses på pisten 🙂
Skiferie pakkeliste

træt af og glemme vigtige ting til skiferien?

Få den “ULTIMATIVE” og mest gennemførste pakkeliste.

Du kan altid afmelde dig igen.

Erciyes Catskiing
jun 16 2024

Skirejsen til Mount Erciyes, Tyrkiet med Apollo Sports

Når man søger en anderledes skioplevelse end den man kender fra Norge, Sverige, Italien,...
Østrig snowminds
jun 12 2024

Bliv skilærer i Østrig med Snowminds

Forestil dig at vågne op hver morgen til de fantastiske alper, frisk bjergluft og en dag...
Snowminds Canada
jun 12 2024

Bliv skilærer i Canada med Snowminds

Forestil dig at vågne op hver morgen til sneklædte bjerge, frisk bjergluft og en dag...
Forårs skiløb i St. Anton am Arlberg
jan 28 2024

Forårs skiløb i St. Anton am Arlberg

Forårssæsonen i St. Anton am Arlberg er uden tvivl en af de mest unikke perioder for...
sep 27 2023

Guide: Færger til Norge – Perfekt til skiferien

Norge er fantastisk på mange måder, men særligt familier og større grupper elsker...
sep 27 2023

Guide: Færger til Sverige

Når du planlægger en skiferie til Sverige, er færgen ofte det skridt på turen, når bilen...
sep 25 2023

Guide – Færge til Tyskland: Mere tid til hygge

At tage en færge til Tyskland er den ideelle måde at starte din rejse på, hvad enten det...
sep 25 2023

Hvad koster broen til Sverige?

Øresundsbroen forbinder Danmark og Sverige og er en vital forbindelse for mange...
De 15 bedste skimærker Her finder du alle typer af ski
jun 08 2023

De 15 bedste skimærker: Her finder du alle typer af ski

De bedste skimærker er afgørende for enhver skiløber, der ønsker at have en fantastisk...
Guide Sådan vælger du all-mountain ski
jun 08 2023

Guide: Sådan vælger du all-mountain ski

At vælge de rigtige all-mountain ski kan være en udfordring, men denne guide vil hjælpe...
De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien
jun 08 2023

De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien

Når vinteren o