Andorra som skiferie destination

Andorra er til dig der vil prøve noget andet end Østrig, Frankrig eller Italien. Der er 3 store områder i Andorra, Grandvalira, Vallnord og La Rabassa. Grandvalira er klart det største og klart det sted jeg vil anbefale alle der tager til Andorra at vælge.

Snesikkerheden i Andorra er god da det ligger højt. Der er massere af snekanoner og en masse offpist. I og med det ligger så højt og det ligger tæt på Spanien så vil du også opleve der er utroligt mange solskinsdage.

Der er pister til hele familien om man er nybegynder eller øvede skiløber, du finder alt fra massere af grønne pister til massere af sorte pister. Der er god offpist i højsæsonen, snowparks, skicross baner og hurtige lifter, så du undgår at bruge skiferien på kø.

snow 1940189 1280
?c=8023&m=1614183&a=382498&r=&t=html

Andorras Største Skiområde

Grandvalira er det største og med populære sted for danskere at drage til. Der er omkring 210 km. Pister i området. Mange tager til Grandvalira for at køre offpist, området er stort og der er en masse tærren der bare venter på at blive kort til.

Der er lidt over 60 lifter så du kommer ikke til at stå voldsomt meget i kø. Størstedelen af området er snesikkert hele sæsonen grundet højdemeterne ligger fra 1700-2600 højdemeter.

Området er for alle, er man dog en øvede skier eller snowboarder så er der skicross baner, snowpark og slalom pister til høj fart. Der er sorte pister hvor du for alvor kan få fart under skiene

Grandvalira er et skiområde for flere byer, El Tarterm Encamp, Grau Roig, Soldeu og Pas de la Casa.

Vallnord er den anden mulighed

Skiområdet er 2 områder der er lagt sammen og danner det andet skiområde i Andorra der er værd at besøge. De 3 områder er Arcalis og Pal-Arinsal. Skiområdet har omkring 90 km pister, området ligger højt og lifterne er hurtige og du vil opleve minimal kø.

Områderne ligger ikke sådan du kan stå fra område til et andet skiområde, men længden for at komme til et af de andre område er ikke lang.

Der er gode offpist muligheder og er man til freestyle i snowpark og hop, så er det bestemt værd at besøge Vallnord. Er man let øvede eller en øvede skiløber, så er der bestemt muligheder for at udfordre sig selv.

Der er massere af grønne, blå og røde pister så alle fra familien kan bestemt nemt stå på ski eller snowboard i området. Er du skarp og til de sorte, så bliver du heller ikke snydt

snow 1940193 1280

Priserne i Andorra

Leje af ski og skistøvler – 6 dage for ca. 600 kr

Liftkort pris – Er man over 70 år, så er liftkortet gratis.

Skiskole – Prisen er omkring de 120€ for 15 timer over 5 dage.

Der er massere af butikker, hvor det er muligt at lave nogle gode handler på skiudstyr og meget andet. Så står du hjemmefra og tænker om du skal købe gear hjemme fra, så vil jeg da overveje lige at tænke om det kan vente.

Restaurant besøg kan gøres super billigt i Andorra, så hvis man gerne vil på en ferie hvor maden ikke skal være den man skal spare på så er Andorra en god mulighed til at købe sig til den billige mad.

Hotel eller leje af lejlighed kan også gøres til fordelagtige priser, det er muligt at komme til at bo rigtigt billigt hvis man ikke tænker over hvad man bor i.

FAQ – Spørgsmål om Skiferie i Andorra

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor er det bedste skiløb i Andorra?

Grandvalira – som dækker 3 byer, er det mest kendte skiområde i lille Andorra, med deres 210 km pister. Det er godt fordelt på 50% blå, 20% røde og 20% sorte.

Kan man sammenligne skiløb i Andorra med alperne?

Det kan man godt, priserne ligger ca. på samme niveau som alperne – måske lidt under. Skiløbet i Pyrenæerne er mindst lige så godt som i alperne.

Hvorfor vælger folk en skiferie til Andorra?

Det er grundet det ligger i Pyrenæerne, og deres enormt gode freeride og park som de blandt andet har i Grandvalira.

Hvordan kommer man til Andorra for at stå på ski?

De fleste vælger at flyve til Barcelona, derfra lejer man en bil også kører man til en af destinationerne i Andorra. Derfor kan vi også anbefale hvis man har mere end en uge, at man så prøver flere forskellige steder.

Hvor lang er skisæsonen i Andorra?

Skisæsonen starter typisk midt december og går til start april, alt efter hvordan været er. Men højsæsonen er i januar og februar, det er her sneen typisk er bedst.

SKIOMRÅDER I ANDORRA
Grandvalira

Grandvalira

Grandvalira som ligger i Andorra, er en perle mange danskere ikke har besøgt.

Læs Mere
Sunshine Village

Vallnord

Vallnord er et skiområde i Andorra. Massere af gode pister i en fed kulisse.

Læs Mere