Skiferie til Alpe d’Huez

Skiferie til Alpe d’Huez

Det er ingen overraskelse for mange der har besøgte Alpe d’Huez, at skisportsstedet ligger på et fuldt sydvendt plateau på 1860 m over havets overflade, og det giver maksimal eksponering til solen. Forestil dig at vågne op til en dag på ski i solen: Op til 7 1/2 timers sol om dagen i december, og op til 11 timer om dagen i april. De sælger sig selv på at have et gennemsnit på 300 solskinsdage om året på.

I selve byen Alpe d’Huez er der et sportscenter hvor det er muligt at spille badminton, tennis, fodbold og komme i træningscenter. Der er også en stor pool.

Skiferie til Alpe d'Huez, kan købes hos: Skilink, Sunweb, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, ClubMed, Agoda

Skileje i Alpe d'Huez: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Alpe d'Huez: CheckYeti

Fakta om Alpe d’Huez skiområde

Huez landsbyen ligger i 1450m højde, Alpe d’Huez skisportssted ligger 1860m, og Pic Blanc når 3330m.

Skiløb på gletsjeren: Saranne, der ligger i 3,300m. Det er også her du finder den 16 km lange piste, som har varieret sværhedsgrader undervejs. Den er markeret med sort – men kan man stå røde pister, så kan man godt klare den

Del af et stort sammenhængende skiområde: Adgang til hele Grande Domaine under ét pass, en af de længste pister i Europa, den berygtede ‘Tunnel’, plus utroligt godt skiløb for alle niveauer og evner. Er man helt ny på ski, så er det et klasse område i Frankrig til at få en god oplevelse.

Alpe d’Huez skiområde: 5 Skisportssteder og 2 landsbyer

Alpe d’Huez grand domaine, skiområdet dækker 5 skisportssteder og 2 landsbyer: Alpe d’Huez, Auris en Oisans, La Garde, Le Freney d’Oisans, Oz en Oisans, Vaujany og Villard-Reculas.

For at give dig en hel vifte af oplevelser, er der udviklet mange rekreative områder, så her vitterligt er noget for alle niveauer: 1 snowpark (ekspert og begynderområde), 1 boardercross zone, 1 pist til aftenskiløb, 1 slalom område, 2 områder reserveret til begynder skiløbere og en 1200 m bane til kælkning.

Nye på ski/snowboard i Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er det perfekte sted at få en første gangs oplevelse på ski eller snowboard. Med anerkendte skiskoler og mange lette blå pister, er her masser af muligheder for at øve. De pister som ligger lige ned til byen er typisk blide og krydset med lettilgængelige grønne/blå pister. Området er også fremragende for begyndere på snowboard, med få træk-lifter og masser af brede grønne og blå pister.

Le Petit Prince er en simpel, lang blå piste, der fører hele vejen fra toppen af Signal-bjerget ind i den charmerende landsby Villard. Pisterne er udfordrende nok for begyndere, mens de samtidig byder på vild udsigt over det omkringliggende dalområder.

Øvede skiløbere og snowboardere i Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er det perfekte sted for øvede skiløbere og snowboardere, med over 100 blå og røde pister. Der er masser af muligheder for at udforske bjerget. Vi anbefaler de brede, åbne pister ved Auris, som er perfekte til at øve carving teknik. På den modsatte side af resortet giver de røde pister ned til Oz-en-Oisans og Villard Reculas mere udfordrende ture, der helt sikkert vil teste selv den mest erfarne øvede.

Omkring Dome des Petites Rousses er der en masse spændende, puddersneklædte røde pister som man kan prøve kræfter med. De mere eventyrlystne øvede vil prøve den udfordrende, energikrævende Sarenne nedfart fra toppen af Pic Blanc.

Erfarne på ski/snowboard i Alpe d’Huez

Når det kommer til avanceret skiløb, sætter Alpe d’Huez en vild standard. Her finder man noget af det mest udfordrende terræn i Frankrig, inklusive La Sarenne, verdens længste sorte piste, og den berygtede Tunnel som typisk er rent pukkel pist – se evt. på Youtube inden i tager den. Derudover tilbyder dette fantastiske skisportssted mange off-piste muligheder for de helt erfarne skiløber eller snowboarder.

Fra toppen af Alpe d’Huez

Når du står på toppen af Alpe d’Huez, kan du skue ud over det nærliggende skisportssted Les Deux Alpes. Med helikopter tager det omkring fem minutter at nå frem, mens det tager cirka 45 minutter med bil. I mange år har der været snak om at forbinde de to resorts via liften. Dette synes at have fået momentum med forslaget om at bygge en 3S lift, der skal forbinde de to resorts i fremtiden.

Snowboarding i Alpe d’Huez

Uanset om du lige er ved at finde balancen i begynderområdet, eller tager udfordringen op på verdens længste sorte piste, den 16 km lange Sarenne, har dette sted meget at byde på for snowboarders. Her er snowparks – der er en lille en nær Vaujany og en større lige ved siden af byen, med rails, bokse og en halfpipe i helt højsæson, samt en boardercross bane fyldt med bankede sving og gap-jumps.

Som snowboarder vil man gerne være i et skiområde hvor der ikke er alt for mange flade stykker, Alpe d’Huez har lidt af dem – men det er bestemt ikke mange.

Gletsjerski i Alpe d’Huez

Den 3.300 meter høje Sarenne-gletsjer byder på noget af det mest udfordrende skiløb i Alpe d’Huez. Hop på gondolen til Pic Blancs top for at tage den 16 km lange Sarenne pist, den længste sorte piste i Alperne. Eller for noget mere udfordrende, prøv Le Tunnel, som starter med en klippefyldt tunnel under gletscheren, før du tackler puklerne på vej ned.

Off-piste områder i Alpe d’Huez

Alpe d’Huez byder på et stort udvalg af off-piste skiløb, som vi allerede har nævnt ovenfor, og for noget super god off-piste, tjek områder som Gorges de Sarenne og Glacier de Sarenne. I Alpe d’Huez finder du mere end 20 højtliggende off-piste ruter, med slugter og spor af frisk puddersne. Der er også mulighed for at besøge det berømte La Grave off-piste område. Som udelukkende er et off-piste område, men når sneen lander, så skal man være hurtig her, for alle lokale kommer også.

Restauranter I Alpe d’Huez

Her er en lille gennemgang af de fantastiske spisesteder i Alpe d’Huez, hvor der findes omkring 50 restauranter inkl. Hotel restauranter, der tilbyder en bred vifte af menuer. Alt fra små familiedrevne franske bistroer til burgerbarer og sushisteder, vil du finde et hav af valgmuligheder.

Le Crémaillère

Le Crémaillère er en perle, der byder på en venlig atmosfære og fremragende mad, hvilket gør det til det perfekte valg for en speciel aften. Bjergretter såsom fondue, raclette og côte de boeuf er altid populære valg.

Au Montagnard

Au Montagnard byder på afslappet og hyggeligt miljø, hvor du kan dykke ned i indbydende raclette eller fondue, eller en solid burger, mens du deler en drink eller vin med venner.

Smithy’s Tavern

Smithy’s Tavern er kendt for sit engelske personale og alsidige amerikanske / Tex-Mex-menu – tænk sydende fajitas, ribben, steak og deleretter. Når køkkenet lukker, strømmer folk hertil for at feste.

La Fruitiere & Petit Cuisine

La Fruitiere er en stilfuld restaurant, der serverer gourmetmad, mens Petit Cuisine er en selvbetjening restaurant med højkvalitets mad.

Le Perce Neige Restaurant

Le Perce Neige Restaurant er beliggende i bunden af Combe de Poutran i Oz en Oisans. Her kan du sidde udenfor på den store terrasse eller ved den buldrende ild, mens du nyder lokale specialiteter. Prøv at gemme plads til dessert, deres profiteroles og særlige Perce Neige kage er fremragende.

Chalet du Lac Besson Restaurant

Chalet du Lac Besson Restaurant er en ret afsides restaurant, men det tilføjer til dens charme. Deres menu består af flere traditionelle savoyardske specialiteter, som du kan nyde på terrassen i solen eller i det hyggelige indre.

Camp de Base

Camp de Base er en rigtig turistvinder for familier takket være dens børneleg område og varieret menu med børnevenlige retter, fra pizza til crêpes. Alt serveres i buffetstil, så tag en bakke og fyld op med, hvad du har lyst til.

Afterski i Alpe d’Huez

Alpe d’Huez er et pulserende centrum for vildt natteliv. Uanset dit humør er der det som passer lige til dig. Vi anbefaler man tager på en pubcrawl, altså du prøver nogle af de forskellige barer den første eller anden dag, så ved man typisk hvor man skal hen i løbet af ugen. Der er flere events hver uge, så det kan være værd at tjekke op på. Spørg på hotellet eller tjek deres officielle hjemmeside.

La Folie Douce

Alle har hørt om La Folie Douce før. Det er blot en gren af de mest berygtede après-ski barer i de franske alper. Hvis du ser et bord, er det din mulighed – her er typisk fyldt fra kl. 14:00. Hvor festen for alvor er i gang 14:30-15:00 til pisterne lukker omkring kl. 16:30-17:00.

Smithy’s Tavern

Tag til den gamle del af byen, og du vil finde det legendariske Smithy’s Tavern. Her vil du opleve DJ’s og live musik indtil kl. 2 om natten, men hvis du vil fortsætte festen, vil Caves Discotheque og Igloo Nightclub holde dig i gang indtil kl. 5 om morgenen.

The Underground Bar

Beliggende i den gamle by del finder man den populære bar, The Underground Bar, med et loft pyntet med snowboards. Her er regelmæssig live musik med kunstnere og happy hour.

Le Tremplin og tiger bar

Le Tremplin har en sydvendt terrasse, der ligger i Les Bergers ved Altiport. Her kan du nyde solnedgangen fra liggestolene. Som alternativ kan du besøge Tiger Bar, også i Les Bergers, for at spille pool og se sport.

Freeride Café

DJ-sæt får folk op at stå, det populære sted ligger i byens centrum midt mellem alle butikkerne. Og når du har brug for at besøge toilettet, kan du tage en rutsjebane.

Igloo Club

Byt dine skistøvler ud med danseskoene på Igloo Club, hvor du kan feste til den tidlige morgen. DJ’s spiller de nyeste klubhits, og der er strobe lys og røgmaskiner for at skrue op for atmosfæren.

Der er så mange barer i Alpe d’Huez

Der er masser af steder at feste natten væk i Alpe d’Huez også. Her et par muligheder mere Sphere Bar, Old School, O’Sharkeys og L’Etalon. Disse er ideelle til en pubcrawl, da de alle er meget tæt på hinanden.

Hoteller og lejligheder i Alpe d’Huez

Hotel le Chamois by YourAlpAdventure

Hvis du søger en autentisk oplevelse, er Hotel le Chamois by YourAlpAdventure det perfekte valg. Dette 2-stjernede hotel er mere end bare et overnatningsmulighed. Det er et udgangspunkt for uforglemmelige eventyr i hjertet af Alpe d’Huez. Det er et hotel som er dansk ejet, og langt de fleste her på hotellet er danske, så det er også en god mulighed for at komme i snak med andre skiglade danskere.

Hotellet tilbyder direkte skiadgang, hvilket gør det nemt for skiløbere at komme fra dør til piste. Efter en dag på skiene kan gæsterne slappe af i loungen, nyde en drink på terrassen eller tage en lur på deres komfortable værelse.

Hotel Daria-I-Nor

Hotel Daria-I-Nor er et luksuriøst femstjernet hotel, der er beliggende kun 50 meter fra Alpes Express Telecabin. Her kan vil du opleve luksus i hjertet af Alpe d’Huez. Hotellet er kendt for sine to fantastiske restauranter, L’amethyste og La Table u Daria-I-Nor.

L’amethyste serverer gourmetmad lavet af lokale og sæsonbestemte ingredienser, mens La Table u Daria-I-Nor har en enestående menu og et imponerende vinkort. Du kan starte din dag med en lækker morgenmad i restauranten, og nyde en fantastisk middag om aftenen.

Hotel Le Pic Blanc

Hotel Le Pic Blanc er et veludstyret firestjernet hotel i en fremragende beliggenhed. Det er meget tæt på Alpe d’Huez skiskole, samt barerne og restauranterne i området.

Hver morgen kan du starte din dag med en buffet morgenmad serveret i hotellets restaurant, Le Rif Briant. Om aftenen serverer restauranten lokal, traditionel mad. Hotel Le Pic Blanc’s bar er meget populær blandt gæsterne, hvad enten det er til eftermiddags- eller aftendrinks i lidt mere roligere omgivelser end du finder på barerne rundt i byen hvor de unge fester.

Club Med – L’Alpe d’Huez La Sarenne, Alpe D’Huez

Det helt nye resort, Club Med – L’Alpe d’Huez La Sarenne, vender mod syd og nyder godt af solen over 300 dage om året. Resortet er det perfekte sted for alle aldre, hvad enten du er med familien, venner eller som et par.

Resortet er beliggende i et af de største skiområder i Europa. Dette fantastiske ski-in / ski-out skiområde giver dig fuld frihed til at stå på ski på de exceptionelle pister, uanset dit niveau.

Lufthavne tæt på Alpe d’Huez

Grenoble og Chambery lufthavne er begge mellem halvanden og to timer væk fra resortet. Lyon er omkring to timer væk, mens turen fra Geneve tager to og en halv time. Der er også muligheder for fælles transfer og offentlig transport.

Grenoble lufthavn: 1,5 timer

Chambery lufthavn: 1,5 timer

Lyon lufthavn: 2 timer

Geneva lufthavn: 2,5 timer

Der er flere gode butikker i byen hvor der kan handles lækre kvalitets varer, flere delikatessebutikker, slagter og bager mm. Selvfølgelig er der også skibutikker hvor det er muligt at leje udstyr, få opfrisket ens udstyr eller køb nyt udstyr.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Alpe d’Huez:

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Auron, Chamonix, Chamrousse, Isola 2000, La Clusaz og mange andre.

Antal pister i Alpe d’huez

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

AlpedHuez2 optimized
AlpedHuez4 optimized
AlpedHuez optimized
AlpedHuez3 optimized

Priserne i Alpe d’huez

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2170 DKK for en voksen.

Så kan man tage 1 af dagene til La Grave.

Man kan bestille liftkort hos skipass.alpedhuez.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Alpe d’Huez, via Alpinresorts.