Skiferie til Avoriaz

Skiferie til Avoriaz

Avoriaz som er en del af det 650 km store Portes du Soleil skiområder, er placeret 600 meter over Morzine, er et snesikkert resort, der kan nås via tre adgangspunkter fra Morzine: Super Morzine liften fra byens centrum, Prodains liften og Linderets Express. Med nogle af de bedste snowparker i Alperne og Europas første freestyle-park, Burton Stash, tilbyder Avoriaz en unik skiferie for alle.

Skiferie til Avoriaz kan købes hos: Skilink, Sunweb, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Avoriaz: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Avoriaz: CheckYeti

Kort om Avoriaz

Avoriaz er kendt for netop at være en bilfri by hvor man bliver fragtet rundt med hestevogne, det vil sige bilerne holder p-kældre eller på en stor udendørs p-plads som ligger lige inden skiområdet og byen. Avoriaz vil af mange nævnes som en af de hyggeligste alpe byer, træ beklædte lejligheder og hoteller med selvfølgelig ski-in ski-out, mange spisesteder og god afterski.

Avoriaz byen ligger i 1800 meters højde, hvilket også gør at der er super snesikkert hele sæsonen. Der er noget for alle niveauer i Avoriaz, området byder på 650 piste kilometer, 220 lifter. De fleste piste kilometer er røde. Derudover er der flere snowparker i området, hvor man kan prøve sig af på kickers og rails. Der er utroligt god offpist i området, hvor meget af det ligger sådan at du ikke behøver at have en guide med for at drage rundt i landskabet, det vil dog altid være en god ide.

Pisten Le Mur de Chavanetter er den alle taler om, der er helt vanvittigt stejl og er på listen over de stejleste i alperne, hvis ikke det er den stejleste. Når du tager ned af den kommer du over til Schweiz. Den kan dog til tider være ret puklet.

Oplev to lande på samme skiferie

Avoriaz er en del af Portes du Soleil skiområdet, og har ikke kun forbindelser til de franske resorts i Morzine, Les Gets og Châtel, men også til de schweiziske resorts i Champery, Les Crosets, Champoussin og Morgins. Uanset om du er begynder, let erfaren eller ekspert, kan du krydse grænsen til Schweiz når som helst – du kan komme dertil via stolelift eller via ”muren” som er for dig som er ekspert. Når du er der, kan du udforske masser af pister, traditionelle landsbyer, ‘Superpark’ i Les Crosets og noget velsmagende mad. Morgenstunden vil være det bedste tidspunkt for skiløb i Schweiz, da det bliver solrigt, så kan du begynde at tage stoleliftene tilbage fra den schweiziske side omkring frokosttid – de kan være lidt langsomme – for at få mest muligt ud af de franske pister om eftermiddagen, og dermed stå i solen hele dagen.

Freestyle Zoner

Avoriaz har seks freestyle zoner under paraplyen Avoriaz Snowzone. Fra snowboardere til freestyleskiløbere har Avoriaz alt for at sikre, at både voksne og børn får noget ud af deres tid i bjergene. Sørg for at besøge en af disse sjove zoner, hvis du er vild med udfordringer og lære noget nyt eller gør din teknik bedre i parken.

For dig der elsker puddersne

For dem, der elsker puddersne, vil Hauts Forts og Chavanette sektorerne og pudderområderne i Lindarets og Châtel. Udfordrende terræn venter, hvis du tager ned til Les Prodains, og Hauts Forts finder du flere sorte pister.

Hvis du søger efter pukler, bør du gå til Swiss Wall også kendt som ”Muren” – en berygtet piste, der forbinder Frankrig og Schweiz, for at komme ned her, skal du være en ret habil skiløber.

Avoriaz spa og afslapning

Leder du efter noget, der også kan involvere børnene, skal man tage i Aquariaz svømmehal-komplekset. Her vil du få oplevelsen af at blive transporteret tusind km væk fra det udenfor til et varmt subtropisk klima. Der er en udendørs spa opvarmet til 34 grader, samt massagebænke og et vandlegeland til at holde børnene beskæftiget.

Avoriaz for begyndere

For dem, der først lige er begyndt på ski eller det måske er første gang, er Avoriaz det perfekte sted at starte rejsen med skisporten. Skiskolerne starter ved Place du Snow, hvor det beroligende miljø gør det nemt for begyndere at føle sig trygge – det kan virke som en frygt at skulle ned af nogle af stederne i Avoriaz, men det skal nok komme.

Fra dette udgangspunkt vil du kunne øve dig på de blide begynderbakker omkring toppene af Plateau- og Proclou-stolelifte. Hvis du vil prøve at stå på ski selvstændigt, er den lange, rolige grønne Proclou-piste et fremragende sted at begynde.

Efter at have perfektioneret dine grundlæggende færdigheder og teknik her, kan du fortsætte til de lette blå pister omkring Prolays- og Brochaux-stolelifterne.

Avoriaz for let erfarne

Portes du Soleil-regionen for skiløbere på mellemniveau byder på mange brede blå pister, der ikke er alt for overbefolkede.

Området, der er over Avoriaz, og som er tilgængeligt via Lac-Intrets-stoleliften, tilbyder masser af nemme pister. Blå pister i Les Lindarets-området, let tilgængeligt med Prolays-stoleliften, snor sig ind og ud af skovene. Når du føler dig mere selvsikker, skal du ikke være bange for at udforske længere væk: tag op til Col du Fornet-toppen og ned igen derfra, og udforsk de røde pister ved Plaine Dranse.

Avoriaz for habile

Selvom frisk pulversne og off-piste skiløb kan være svært at finde i det umiddelbare område omkring Avoriaz, kan Avoriaz i højsæsonen, takket være sin høje beliggenhed, nyde næsten godt af næsten 8m sne på toppen. Der er en strækning af sorte pister og pudderlommer, der kan nås i Les Hauts Forts-området i toppen af Grandes Combes-stoleliften.