Skiferie til Avoriaz

Avoriaz som er en del af det 650 km store Portes du Soleil skiområder, er placeret 600 meter over Morzine, er et snesikkert resort, der kan nås via tre adgangspunkter fra Morzine: Super Morzine liften fra byens centrum, Prodains liften og Linderets Express. Med nogle af de bedste snowparker i Alperne og Europas første freestyle-park, Burton Stash, tilbyder Avoriaz en unik skiferie for alle.

Kort om Avoriaz

Avoriaz er kendt for netop at være en bilfri by hvor man bliver fragtet rundt med hestevogne, det vil sige bilerne holder p-kældre eller på en stor udendørs p-plads som ligger lige inden skiområdet og byen. Avoriaz vil af mange nævnes som en af de hyggeligste alpe byer, træ beklædte lejligheder og hoteller med selvfølgelig ski-in ski-out, mange spisesteder og god afterski.

Avoriaz byen ligger i 1800 meters højde, hvilket også gør at der er super snesikkert hele sæsonen. Der er noget for alle niveauer i Avoriaz, området byder på 650 piste kilometer, 220 lifter. De fleste piste kilometer er røde. Derudover er der flere snowparker i området, hvor man kan prøve sig af på kickers og rails. Der er utroligt god offpist i området, hvor meget af det ligger sådan at du ikke behøver at have en guide med for at drage rundt i landskabet, det vil dog altid være en god ide.

Pisten Le Mur de Chavanetter er den alle taler om, der er helt vanvittigt stejl og er på listen over de stejleste i alperne, hvis ikke det er den stejleste. Når du tager ned af den kommer du over til Schweiz. Den kan dog til tider være ret puklet.

Oplev to lande på samme skiferie

Avoriaz er en del af Portes du Soleil skiområdet, og har ikke kun forbindelser til de franske resorts i Morzine, Les Gets og Châtel, men også til de schweiziske resorts i Champery, Les Crosets, Champoussin og Morgins. Uanset om du er begynder, let erfaren eller ekspert, kan du krydse grænsen til Schweiz når som helst – du kan komme dertil via stolelift eller via ”muren” som er for dig som er ekspert. Når du er der, kan du udforske masser af pister, traditionelle landsbyer, ‘Superpark’ i Les Crosets og noget velsmagende mad. Morgenstunden vil være det bedste tidspunkt for skiløb i Schweiz, da det bliver solrigt, så kan du begynde at tage stoleliftene tilbage fra den schweiziske side omkring frokosttid – de kan være lidt langsomme – for at få mest muligt ud af de franske pister om eftermiddagen, og dermed stå i solen hele dagen.

Freestyle Zoner

Avoriaz har seks freestyle zoner under paraplyen Avoriaz Snowzone. Fra snowboardere til freestyleskiløbere har Avoriaz alt for at sikre, at både voksne og børn får noget ud af deres tid i bjergene. Sørg for at besøge en af disse sjove zoner, hvis du er vild med udfordringer og lære noget nyt eller gør din teknik bedre i parken.

For dig der elsker puddersne

For dem, der elsker puddersne, vil Hauts Forts og Chavanette sektorerne og pudderområderne i Lindarets og Châtel. Udfordrende terræn venter, hvis du tager ned til Les Prodains, og Hauts Forts finder du flere sorte pister.

Hvis du søger efter pukler, bør du gå til Swiss Wall også kendt som ”Muren” – en berygtet piste, der forbinder Frankrig og Schweiz, for at komme ned her, skal du være en ret habil skiløber.

Avoriaz spa og afslapning

Leder du efter noget, der også kan involvere børnene, skal man tage i Aquariaz svømmehal-komplekset. Her vil du få oplevelsen af at blive transporteret tusind km væk fra det udenfor til et varmt subtropisk klima. Der er en udendørs spa opvarmet til 34 grader, samt massagebænke og et vandlegeland til at holde børnene beskæftiget.

Avoriaz for begyndere

For dem, der først lige er begyndt på ski eller det måske er første gang, er Avoriaz det perfekte sted at starte rejsen med skisporten. Skiskolerne starter ved Place du Snow, hvor det beroligende miljø gør det nemt for begyndere at føle sig trygge – det kan virke som en frygt at skulle ned af nogle af stederne i Avoriaz, men det skal nok komme.

Fra dette udgangspunkt vil du kunne øve dig på de blide begynderbakker omkring toppene af Plateau- og Proclou-stolelifte. Hvis du vil prøve at stå på ski selvstændigt, er den lange, rolige grønne Proclou-piste et fremragende sted at begynde.

Efter at have perfektioneret dine grundlæggende færdigheder og teknik her, kan du fortsætte til de lette blå pister omkring Prolays- og Brochaux-stolelifterne.

Avoriaz for let erfarne

Portes du Soleil-regionen for skiløbere på mellemniveau byder på mange brede blå pister, der ikke er alt for overbefolkede.

Området, der er over Avoriaz, og som er tilgængeligt via Lac-Intrets-stoleliften, tilbyder masser af nemme pister. Blå pister i Les Lindarets-området, let tilgængeligt med Prolays-stoleliften, snor sig ind og ud af skovene. Når du føler dig mere selvsikker, skal du ikke være bange for at udforske længere væk: tag op til Col du Fornet-toppen og ned igen derfra, og udforsk de røde pister ved Plaine Dranse.

Avoriaz for habile

Selvom frisk pulversne og off-piste skiløb kan være svært at finde i det umiddelbare område omkring Avoriaz, kan Avoriaz i højsæsonen, takket være sin høje beliggenhed, nyde næsten godt af næsten 8m sne på toppen. Der er en strækning af sorte pister og pudderlommer, der kan nås i Les Hauts Forts-området i toppen af Grandes Combes-stoleliften.

For de udfordrende områder skal du bevæge dig over mod Chamossiere i Les Gets, og Cornebois i Chatel. Disse områder er berømte for deres krævende terræn og er et mekka for erfarne skiløbere, det er her dine lår bliver sat på prøve.

Snowpark: Avoriaz

Hvis snowparken og tricks er din passion, er Avoriaz stedet. Byen kan prale med fem parker i alt, og The Stash er flagskibet – en enestående legeplads, hvor alle forhindringerne er lavet af naturlig sne og træ. De øvrige parker er bestemt ikke mindre attraktive, lige fra Kids Parkway med forsigtige hop til begyndere, til Snowpark Arare med udfordrende forhindringer, airbag og boardercross bane. Selv hvis du ikke er en parkelsker, gør det varierede terræn og de minimale træk lifte dette sted til et evigt populært valg for snowboardere.

Off-piste i Avoriaz

Som en del af Portes du Soleil, byder Avoriaz på mange fantastiske steder for off-piste skiløb. Fra piste-siderne til backcountry, er der så meget at udforske. Over Ardent finder du brede åbne områder, mens der i Crosets er masser af pudder og couloirs. Snowcross zonerne er upræpareret, men stadig sikre områder, så du kan opleve friheden ved off-piste med nogenlunde sikkerhed. En af disse er Canyon du Pschott snowzone – den har flere canyons, naturlige halfpipes, klippefald og enorme kickers.

Afterski i Avoriaz

Avoriaz er kendt for det gode afterski, der spreder sig ud over de forskellige kvarterer i byen. Her vil vi fremhæve nogle af de mest populære steder for afterski, herunder den seneste Folie Douce, Shooters og den engelske pub, Le Tavaillon, natklubben Le Yak, der holder åbent et par timer længere end de fleste andre barer, der generelt lukker kl. 2 om natten.

Vi anbefaler alle som er i Avoriaz at tage en pubcrawl en af de første dage, for at få lidt smag på alle de forskellige steder.

La Folie Douce

Folie Douce er et kendt navn blandt skiløbere som har været i det franske på skiferie, og deres ”nyeste” tilføjelse i Avoriaz skuffer ikke. Atmosfæren er altid energisk, og festen begynder, så snart skiløjperne lukker. Her kan du nyde en drink og danse til live musik, der varierer fra elektronisk til rock. Det unikke ved La Folie Douce i Avoriaz, er at festen ikke slutter når pisterne lukker, i og med det faktisk ligger i byen og ikke oppe på bjerget har de længere åbningstider end de andre La Folie Douce afterskisteder i alperne.

Shooters

Shooters er et andet populært sted for god afterski. Her er et stort udvalg af shots, der får feststemningen i vejret. Stedet er kendt for sin gode atmosfære og det venlige personale, hvilket gør det til et must at besøge, når du er i Avoriaz.

Le Tavaillon

Le Tavaillon er en engelsk pub, der tilbyder et hyggeligt sted at slappe af efter en dag på pisterne. Her finder du et bredt udvalg af øl og en hyggelig indretning. Det er det perfekte sted at slappe af med venner, mens du ser noget sport på tv.

Le Yak

Når de fleste barer lukker kl. 2 om natten, fortsætter festen på Le Yak. Denne natklub holder åbent indtil de tidlige morgentimer og giver chancen for at danse natten væk. Her finder du alt fra DJ-sets til temaaftener, hvilket gør Le Yak til et af de mest spændende afterskisteder i Avoriaz.

Restauranter i Avoriaz

Avoriaz, et fransk resort beliggende i hjertet af Portes du Soleil, er hjemsted for omkring 30 restauranter, hver med sit unikke præg. Selvom det kan virke som et begrænset udvalg sammenlignet med nogle andre franske resorts, er kvaliteten af maden og atmosfæren intet mindre end fremragende og du kan få alle de franske specialiteter i byen herunder fondue. Kommer du her i højsæsonen, så sørg for at booke bord de forskellige steder.

Les Fontaines Blanches

Nyd en autentisk fransk oplevelse hos Les Fontaines Blanches, hvor de serverer førsteklasses fondue og lækker raclette. Er du mere til en traditionel pizza, er udvalget her også stort. Med sin beliggenhed i centrum af Avoriaz er denne restaurant en absolut must-visit.

Les Enfants Terribles, Hôtel des Dromonts

For de ægte madentusiaster er der Les Enfants Terribles, som ligger i Hôtel des Dromonts. Restauranten kendt for deres kød- og fiskeretter, som for eksempel lammeskank, der har simret i syv timer, og klassiske desserter som æble tarte tatin. Det er ikke uden grund, at denne restaurant er nævnt i Michelin-guiden.

La Réserve

Søger du et mere luksuriøst alternativ, er La Réserve stedet for dig. Her vil du blive mødt med fremragende lammekød og et imponerende vinkort. Savoyard-kulturen gennemsyrer hele stedet, og personalet er altid imødekommende.

Chalet-Hotel Neige-Roc

Chalet-Hotel Neige-Roc, oprindeligt en bondegård bygget i 1905, her får du et sandt smagsindtryk af regionen med hjemmelavet Savoyard-mad og lokalt hentede ingredienser.

L’Etage

L’Etage er kendt for sin fantastiske atmosfære og udsigt over pisterne. Dyk ned i de bedste franske bjergspecialiteter såsom fondue, raclette, tartiflette og bøf.

Chez Flo Restaurant, Avoriaz

Chez Flo er et populært sted for både lokale og turister, der elsker en crêpe eller traditionelle franske retter. Med både indendørs og udendørs spisning samt en bar, er det en af de største restauranter i Avoriaz. Her er et stort udvalg af Savoyard-retter, croque monsieur og pommes frites, og det hele er til en fair pris.

Mil8 Hotel Restaurant, Avoriaz

Ved frokosttid byder Mil8 Hotel Restaurant dig indenfor i deres restaurant på pisteniveau, eller på deres terrasse, hvor du kan vælge frokost fra en brasserie-stillet menu. Madvalg inkluderer blandt andet tallerkener med lokale pålæg og ost også kendt som tapas, Croque Monsieur med Abondance-ost og trøffel, eller endda persillerodspuré med sardinsk fladbrød, alt sammen lokalt.

Hoteller og lejligheder i Avoriaz

Hôtel MiL8

Hôtel MiL8 er mere end blot et boutique hotel. Et 4-stjernet hotel som er kendt for sit fitnesscenter, terrassen og restauranten samt baren, som gør dit ophold i Avoriaz perfekt. Gæster på Hôtel MiL8 kan opleve mange forskellige aktiviteter i og omkring Avoriaz, især skiløbet som trækplaster. Hotellets faciliteter inkluderer ski-in / ski-out, skiopbevaring, udendørs bad, sauna og et spa- og wellnesscenter.

Résidence Pierre & Vacances Electra

Résidence Pierre & Vacances Electra er et lejlighedshotel. Med direkte adgang til pisterne og liftene tilbyder de her indkvartering med mulighed for at man selv laver maden i lejligheden. Ved forudbestilling og afhængig af opholdsperioden kan man nyde godt af fordelagtige priser på liftkort og skileje. Faciliteterne inkluderer ski-in / ski-out og skiopbevaring.

Hôtel des Dromonts by SOWELL COLLECTION

Hôtel des Dromonts by SOWELL COLLECTION er et boutiquehotel i Avoriaz i Haute-Savoie-regionen med direkte adgang til pisterne. Hotellet byder på værelser med bjergudsigt og faciliteter, der inkluderer ski-in / ski-out, skiopbevaring, samt sauna og spa- og wellnesscenter.

Belambra Clubs Avoriaz – Les Cimes du Soleil

Belambra Clubs Avoriaz – Les Cimes du Soleil er et hotel beliggende i Morzine i Rhône-Alperne regionen. Hotellet tilbyder en terrasse, ski-til-dør-adgang og skiopbevaringsrum, samt en restaurant og bar. Her kan du nyde en all inclusive oplevelse med fri bar og adgang til BELASPA, der inkluderer sauna, hammam og fitness. Morgenmad, frokost, middag og snacks er inkluderet for alle gæster – måltiderne kan nydes flere steder som fx buffet, i Savoyard-restauranten “