Skiferie i Espace Killy

Espace Killy er et velkendt Fransk skisportssted for snowboardere og skiløbere på alle niveauer. Det består af Tignes og Val d’Isere og fik sit navn til ære for Jean Claude Killy’s succes ved verdensmesterskaberne og de olympiske lege i 1960.

Grand Motte gletsjeren byder på skiløb fra 3656 højdemeter og byder på udsigt over Lac du Chervil, hvilket giver en fantastisk udsigt.

Le Lac som ligger mellem Tignes og Val Claret, er bestemt også et besøg om sommeren, hvor der også er mulighed for sommerski på Grand Motte.

Dette store skisportsområde byder på så mange forskellige muligheder, selv for begyndere, for erfarne skiløbere, kan man stå på nye pister hele uge.

Værd at vide om Espace Killy

 • Tignes og Val d’Isere danner sammen Espace Killy, og er et af Frankrigs tre bedste skisportssteder.

 • Espace Killy er et skisportssted i Frankrig med over 300 kilometer pister og terræn.

 • Det er et af de bedste skisportssteder i Frankrig, der er velegnet til familier. Grundet forskellen af pister, så kan man dele sig op. Derfor også meget brugt af større grupper.
 • Espace Killy er et af de tre skisportssteder i Frankrig med en højde, der varierer fra 1550 meters højde til 3450 meters højde, hvilket resulterer i et vertikalt fald på 1900 højde meter.
 • Det skisportssted med de bedste sneforhold i Frankrig er Espace Killy. Den gennemsnitlige snefald i løbet af sæsonen er 550 cm.
 • Espace Killy har normalt 107 solskinsdage pr. sæson, hvilket er lidt højere end gennemsnittet på 105 solskinsdage for alle skisportssteder i Frankrig. Derudover har november generelt mest sol med et gennemsnit på 23 solskinsdage.

Andre aktiviteter udover skiløb

Har i en med som ikke kan lide at stå på ski? Det er ikke noget problem! Espace Killy tilbyder masser af aktiviteter ud over skiløb, f.eks. at udforske området og naturen, der er både svømmehal i Tignes og Val d’Isere, tage på ture eller udflugter – husk vinterstøvlerne, nyde mad og drikkevarer på diverse terrasser og håb på godt vejr eller nyde nattelivet.

Skiløb i Espace Killy

Højdeintervallet er mellem 1550 og 3450 meter.

Km pist: 300

Niveau: Grøn: 9 km (21), Blå: 161 km (67), Rød: 78 km (41), Sort: 52 km (29), Freeride/ruter: 21

Den længste pist på Grande Motte Tignes er 6,5 km med et fald på 1300 meter.

Det sværeste pist er 3 kilometer langt og har en højde på 1150 meter fald.

Et 6-dages solopas for voksne koster €324,00 pr. person. 2022/2023.

Madeleine- og Terrasse-liftene ligger tæt på Solaise-liftens bjergstation. Begyndere kan nyde at stå på ski i Rocher de Bellevarde-området, som byder på længere og mindre udfordrende pister, såsom Mont Blanc og Verte.

Skiområdet byder på en række forskellige pister til alle niveauer, herunder meget til erfarne skiløbere. Toviere-gondolen går til Toviere-toppen, hvorfra du kan stå på ski ned til Val Claret. Gletsjeren, der er markeret med rød og sort, er også tilgængelig via gondol ellers så tag toget op fra Val Claret også tag gondolen derfra. Avancerede skiløbere bør prøve Aguille Percee og pisterne Cairn og Genepy, der løber ind i Val Claret.

Espace Killy er kendt for sine pister, herunder Glacier du Pissaillas i Val d’Isere og Vallon-gondolen. På Glacier du Pissaillas kan man stå på ski på en gletsjer, mens Vallon-gondolen har et omfattende netværk af blå pister. Om sommeren er både de blå og rødklassificerede pister på gletsjeren åbne.

Derefter kan du prøve den røde piste, der går mellem Datcha og Laisinant-liften. Erfarne skiløbere bør give Germain Mattis-pisten en chance for en spændende oplevelse.

Vores erfaring fra Espace Killy

Espace Killy byder på en række offpiste og uberørte pudderområder, hvilket gør det til en fantastisk destination til at udforske væk fra pisterne. Der er også heliski, for dem der har penge pungen i orden.

Området er et af de mest snesikre skiområder i Frankrig. Derudover så er byerne Tignes, Val Claret og Val d’Isere alle en størrelse hvor der er mange spisesteder, butikker og afterskisteder. Det er et af de dyrer skiområder, men på den anden siden 1500-2000 kr. også man bare har fantastiske forhold hele vejen rundt, så kan det anbefales til alle.

Parkering er betalingsparkering – skal man lige være ops på.

Antal pister i Espace Killy

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

ValdIsere6 optimized
ValdIsere3 optimized
ValdIsere5 optimized
ValdIsere4 optimized

Priserne i Espace Killy

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2670 kr. for en voksen.

Liftkortet gælder til hele Espace Killy.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos valdisere.com.

sport

Pris på skiudlejning

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Val d’Isere, via Alpinresorts.

Det kan ikke anbefales at anskaffe alt det nødvendige udstyr til en enkelt eller et par gange på skiferie på grund af de høje omkostninger, find ud af om du elsker sporten – får du en kærlighed, så kan det give god mening at investere i eget udstyr.

Espace Killy – alle byerne i området tilbyder skiudlejning, så gæsterne kan leje udstyr til efter skiløb og få mest muligt ud af deres ferie. Der er massere af skiudlejnings butikker i både Tignes og Val d’Isere.

food

Restauranter & afterskibarer

Espace Killy tilbyder både budgetvenlige og luksuriøse restauranter og afterskisteder med et udvalg af mad og drikkevarer for enhver smag. Superfood-salater, fritter, varm chokolade, kaffe – du kan finde noget, der passer til din smag.

Espace Killy har en række restauranter og barer, der byder på unikke madoplevelser.

Det kan anbefales man har en skirygsæk med og har nogle snacks med ud på pisten, for at holde energi niveauet oppe, så man får nogle længere dage på pisten uden trætte ben.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Espace Killy, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Skilink
Sunweb normal
Booking.com logo
Langley
snowtrex normall
hotels.com logo
hotels.com logo
UCPA Png
FAQ – Spørgmål til Espace Killy

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad koster liftkortet i Espace Killy?

For børn under 8 – Gratis

6 dage – For 8 til 18-årig samt 65 til 74-årig – 2230 kr. / 300 euro.

6 dage – For 19 – 64-årig – 2670 kr. / 360 euro.

Priserne er for 2022/2023 i højsæsonen 17 december til 1 maj. Se alle priser på liftkort.

Der er besparelser at hente hvis i bestiller flere personer sammen, så hvis i rejser sammen 2 eller 3 par, så i stedet for at købe 2 x 3 liftkort, så køb dem sammen 6 x 1 og opnå rabat.

Hvor lang er skisæsonen i Espace Killy?

Skiområdet åbner – starten af november

Skisæsonen slutter – slutning af april

De bedste afterskisteder i Espace Killy?
 • La Folie Douce
 • Le 15
 • La Bananas
 • Cocorico
 • Dicks Tea Bar
 • Saloon
Hvilken lufthavn er tættest på Espace Killy?
 • Chambery Lufthavn: 145 km, ca. 2 timer i bil
 • Grenoble Lufthavn: 217 km, ca. 2 timer og 30 minutter i bil
 • Lyon Lufthavn: 220 km, ca. 3 timer i bil
 • Genève Lufthavn: 225 km, ca. 3 timer i bil
Pistekort Espace Killy
Espace Killy Val d Isere Ski JPG scaled
Video fra Espace Killy
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Espace Killy
Snedybde
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam