Skiferie til La Plagne

Skiferie til LA Plagne

La Plagne, beliggende i det sydøstlige Frankrig, er kendt som et fantastisk skiområde. Dette indholdsrige og detaljerede kig på La Plagne vil hjælpe dig med at forstå, hvorfor denne skidestination er så populær. Med 425 km pist og sammenkoblingen med Les Arcs som giver rammerne for Paradiski, har dette område hele pakken.

La Plagne som skiområde

La Plagne består af seks højtliggende områder (forbundet med gratis busser), og fire landsbyer med adgang til hele Paradiski området.

Paradiski, som har været forbundet siden 2003, inkluderer alle landsbyerne i Les Arcs med dem i La Plagne og Peisey-Vallandry. Dette betyder, at uanset hvor du bor, har du adgang til hele Paradiski-området, som byder på 141 skilifte, 260 pister og 425 km skiområde. Af disse 260 pister er 12 grønne, 135 er blå, 77 er røde og 37 er sorte.

La Plagne har i sig selv et samlet antal på 132 pister med 70 blå pister, 34 røde pister, otte sorte pister og ni grønne pister. Disse er let tilgængelige via et netværket af de 74 skilifte. De forskellige landsbyer, der udgør Paradiski, tilbyder alle noget forskelligt i forhold til skiløbet, fra fantastiske områder for begyndere til mere avancerede, tekniske pister og nogle dejlige lange pister som er indbydende for noget god carving.

Snesikkert skiløb i højden

Over 70% af Paradiski skiområdet ligger over 2000m, hvilket sikrer masser af sne gennem hele sæsonen. Du kan stå på ski fra landsbyniveau på 1250m hele vejen op til 3250m på det højeste punkt.

Perfekt for familier og begyndere

Paradiski byder på en række områder for begyndere, ski-in/ski-out adgang og gratis shuttlebusser, der forbinder hele området. Uanset om du er ny på skiløb eller en erfaren skiløber, tilbyder Paradiski en fantastisk skioplevelse for hele familien.

Faciliteter i La Plagne

Der er flere snowparks i La Plagne, der giver dig mulighed for at udføre og lære nye tricks, mens off-piste områderne giver dig mulighed for at udforske mere af denne smukke region, som ikke alle får at se. Der er også omkring 80 km langrend (La Plagne området), en halfpipe, og det er det eneste resort i Frankrig med en Olympisk bobslædebane.

Ud over traditionel alpinski tilbyder Paradiski mange alternative former for skiløb over hele området. Dette inkluderer 186 km langrendsløjper og 40 km ski touring stier, så du kan opleve bjerget på din egen måde.

Begyndere i La Plagne

La Plagne et super skiområde for begynder på ski eller snowboard. Der er flere begynderområder, og det er nemt at udvikle sig fra grønne pister til blå og videre op. La Plagne er godt forbundet med et netværk af lifte i de fleste af landsbyerne, så selv helt nye kan lære at stå på ski, før de begiver sig ud på bjerget og bliver bange for sporten. Med mange blå pister, der leder ned fra bjerget og ind i landsbyerne, kan begyndere nemt stå tilbage deres hotel eller lejlighed.

Let erfarne i La Plagne

La Plagne er kendt som et fantastisk område for mellemliggende skiløbere og snowboardere. Blå og røde pister udgør 80% af de præparerede pister. Med lange, snoede pister giver La Plagne besøgende masser af muligheder for at cruise og perfektionere deres parallelle sving. Der er en lang række pister at udforske, fra skiløb på toppen af Bellecôte Gletsjeren, der med sine 3250m er det højeste punkt i hele området. Vi anbefaler Mont Blanc pisten en smuk lang, snoet og velholdt piste, der løber helt ned til Vanois Express Cable Car fra toppen af Dos Rond.

Eksperter i La Plagne

La Plagne er også kendt for de gode muligheder til den habile skiløber, i og med mange af pisterne ligger højt, betyder det også fantastiske sneforhold, god off-piste – et ægte freeride paradis faktisk, hvis man kender området. Tag Crêtes liften og ind i Le Biolley for at opleve det fantastiske pulversne. Eller tag op til toppen af Bellecôte Gletsjerens nordfløj for at prøve nogle af Europas mest udfordrende off-piste. Vi anbefaler, at du booker en erfaren guide, når man udforsker dette udfordrende område af bjerget.

Bellecôte Gletsjeren er fantastisk til godt skiløb og snowboarding på piste. Turen fra toppen af gletsjeren ned af den sorte le Dérochoir piste giver spændingssøgende en bumpet og snoet tur, da pisten sjældent præpareret.

Snowboarding

For dem, der lige er begyndt med snowboarding, er der masser af plads til at øve sving på de brede blå pister. Er man klar til at prøve tricks og spins, kan man tage til snowparken i Belle Plagne. Her er forskellige områder, der passer til alle niveauer, inklusiv en airbag og en boardercross bane. Der er os to halfpipes lige over Plagne Bellecôte, lige klar til at blive udforsket – vi anbefaler men har styr på sine sving inden du begiver dig ned gennem en halfpipe..

Gletsjer skiløb

Med en højde på 3,250m byder Gletsjeren ‘Glacier de la Chiaupe’ nogle lange, røde og blå pister, samt masser af off-piste. Bellecôte gletsjeren, der ligger i en højde på 3,417m, er ikke prepareret, så hav det rigtige lavineudstyr med, hvis uheldet skulle være ude eller hyr en guide. Eller man kan tage over til Les Arcs og derfra op til Glacier du Varet, med sine lange, mere udfordrende pister – her er virkelig god skiløb.

Off-Piste i La Plagne

La Plagne har et meget godt ry inden for off-piste miljøet. Skiområdet er stort, og en god del af det er uberørt af liftsystemerne, hvilket resulterer i fantastisk puddersne når sneen rammer. Verdons Syd siden af Grand Rochette har et stort åbent område, der har masser af sjovt terræn, mens Montchavin har masser af spændende tracks gennem træerne. Hvis du er klar på en udfordring, kan du vandre op på gletsjeren for at tage en af de mest berømte ture på nordflanken, den såkaldte “Couloir Canadian”.

Langrendsskiløb i La Plagne

La Plagne byder på 81 kilometer af langrendsspor på tværs af de forskellige landsbyer. Der er noget for alle, med forskellige markerede grader, grønne og blå til røde og sorte, hvor du virkelig kan øve og perfektionere teknik. Sporene opretholdes for både klassisk og skøjtestil langrendsski, og størstedelen af langrendssporene er gratis – du skal hovedsageligt kun betale, hvis du tager en lift her eller der.

Lufthavne tæt på La Plagne

La Plagne er beliggende i den sydøstlige del af Frankrig, specifikt i Tarentaise-dalen i de franske Alper. Den hører til Savoie-departementet i Auvergne-Rhône-Alpes regionen. Mange vælger Genève, da det er den største lufthavn og det er herfra de fleste busser også går fra.

Chambéry Lufthavn er den nærmeste lufthavn til La Plagne, cirka 108 kilometer væk.

Genève Lufthavn, 148 kilometer nord for La Plagne

Grenoble Lufthavn, 183 kilometer nordvest for La Plagne

Restauranter i La Plagne

La Plagne er et paradis for enhver madelsker. Med næsten 100 restauranter spredt ud over landsbyerne tilbyder La Plagne et bredt udvalg, så her er noget for alle. Du kan få alt fra traditionelle franske retter, til pizzeriaer til mange andre internationale køkkener.

Le Forperet, Plagne Montalbert

Beliggende i et charmerende chalet med egen gårdhave, Le Forperet tilbyder simple men lækre retter som raclette, tartiflette, pierrade og et stort udvalg af fonduer. Mange af deres opskrifter bruger hjemmelavet ost, som er et absolut must-try.

Le Loup Blanc, Plagne 1800

Le Loup Blanc er berømt for sin autentiske indretning i rustikt træ og sten, der giver en virkelig hyggelig atmosfære. Deres menu er en samling af traditionelle retter, herunder de ostede bjergfavoritter, samt franske klassikere som snegle i hvidløgssmør.

L’Arlequin, Plagne Aime 2000

L’Arlequin er stedet, hvor du kan opleve exceptionel mad i pittoreske omgivelser. Ud over de klassiske retter som fondue og kød, byder de også på klassiske retter som pizza og burgere.

Au Coin de Feu, Plagne Soleil

Au Coin de Feu her mødes moderne bjergindretning med en traditionel menu. Her kan du blive fristet af overdådig raclette og kød tilberedt over åben ild.

La Matafan, Belle Plagne

La Matafan er uden tvivl blandt de bedste restauranter i Belle Plagne. Tag dig god tid til at vælge fra deres lille, men meget varierede menu – fra foie gras og kammuslinger, til bøf, and og lammeskank, til mundvandsfremkaldende desserter.

Afterski i La Plagne

La Plagne er kendt for sit fremragende skiløb. Fra familievenlige områder til roligere natte liv hvis man sammenligner med Val Thorens eller Val d’Isere, men La Plagne tilbyder noget for enhver smag. For man skal ikke altid sammenligne, afterskifesten er hvad man gør den til og hvem man er sammen med.

Scotty’s Bar i Plagne Centre

Scotty’s Bar ligger kun en kort gåtur fra Plagne Lauze, som er et ”lejlighedskompleks” og er en venlig, britisk drevet bar med stor terasse ud til pisten, hvor du kan slappe af og betragte folk suser ned. Oxygène Ski School’s Breathe Party afholdes om tirsdagen. Der vil være gode priser og en god fest.

 • Drikkevarer på tilbud
 • Præmieuddelinger
 • Et live band
 • Fantastisk atmosfære

Le Cosy i Plagne Bellecote

Le Cosy i Plagne Bellecote er et fremragende valg, især hvis du bor på Residence Bellecote.

 • Åbent indtil kl. 06 om morgenen skisæonen
 • Gratis minibus til afhentning og hjemtransport
 • Ideel til dem, der vil bruge taxipengene i baren

Le Saloon La Plagne

Dans indtil skistøvler falder af. Le Saloon er beliggende i Belle Plagne-området og er stedet for hard-core afterskielskere – mange vil mene det er det bedste afterskisted for særligt de unge i La Plagne.

 • Åbningstider indtil kl. 5
 • En bred vifte af forskellige kunstnere i højsæsonen
 • Perfekt til dem, der elsker at danse hele natten

Montalbert (her er flere bare i det område)

Montalbert var tidligere et af de mest stille områder i La Plagne, men er nu blevet et populært sted takket være en stigning i britiske besøgende. Montalbert ligger et stykke fra toppen af La Plagne, så tager man derned og regner med at være der til et godt stykke ud på aftenen, så skal man lige have styr på hvordan man kommer tilbage til fx La Plagne 1800 – det tager ca. 30 minutter med taxi.

 • Små og intime omgivelser
 • En summende atmosfære omkring caféer og restauranter
 • Oplev de få steder, der holder åbent indtil kl. 4

La Plagne: Hoteller og lejligheder

La Plagne er kendt for sin enestående skønhed og prisvenlige overnatningssteder. Fra charmerende hoteller til komfortable lejligheder.

Araucaria Hotel & Spa

Araucaria Hotel & Spa er et klasse hotel for skiløbere, der har indkvartering med ski-ind, ski-ud adgang i La Plagne pisterne. Dette hotel er udstyret med et Nuxe spa med en sauna, behandlingsrum og hammam, og huser også en sæsonåben indendørs pool med en skatteø, hvor børnene kan lege. Andre faciliteter inkluderer skiudlejning, børneområde, bibliotek og konferencerum. Flere skilifter, herunder Becoin, Funiplagne og Colorado, er tilgængelige inden for 500 meter.

Hôtel Carlina by Les Etincelles

Hôtel Carlina by Les Etincelles i Belle Plagne er et chalet-stil hotel, der har direkte adgang til Belle Plagne skiområdet. Hotellet har en indendørs swimmingpool, hammam og sauna, og hvert værelse har en balkon med udsigt til bjergene.

Résidence Carlina by Les Etincelles

Résidence Carlina by Les Etincelles i Belle Plagne er lejligheder, hvor man selv står for maden osv. Indkvartering med ski-in, ski-out adgang, lige ved siden af Belle Plagne lifterne. Der er gratis adgang til den indendørs swimmingpool, sauna og spa.

Sun Valley Residence

Sun Valley Residence, beliggende i højderne af Savoie-regionen, byder på en opvarmet indendørs pool, hammam og sauna. Lejlighederne har en balkon. Skiopbevaring er her selvfølgelig os. Centrum af Plagne Soleil ligger 200 meter fra ejendommen, og skilifterne er 500 meter væk.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Brides Les Bains, Courchevel, La Tania, La Toussuire, St. Sorlin D’Arves og mange andre.

Antal pister i La Plagne

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

LaPlagne optimized
LaPlagne1 optimized
LaPlagne4 optimized
LaPlagne3 optimized

Priserne i La Plagne

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2350 DKK for en voksen.

Så gælder hele liftkortet til hele “Paradiski”

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos skipass-laplagne.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i La Plagne, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

I La Plagne er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Le Grillon, Alpen Roc, Chez Per’syl, La Chaudanne og et par stykker mere.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til La Plagne, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.
Sunweb normal
snowtrex normall
UCPA Png
Skiferie.dk
Booking.com logo
Booking.com logo
hotels.com logo
agoda
Video fra La Plagne
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til La Plagne

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad er La Plagne kendt for?

La Plagne ligger under Paradiski som samlet har 425 km pister. Det er et område som er for alle, uanset om du er en hård hund på ski eller du er helt ny. Der er mange restauranter, det er særligt godt for familier og større grupper, som måske er i forskelligt niveau.

Hvornår skal man tage på skiferie til La Plagne?

Det bedste skiløb er i januar, februar og marts. Hvis vi kigger ud fra data. Det billigste tidspunkt hvor du er sikker på en god ski oplevelse er januar eller marts.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra La Plagne
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam