Skiferie til La Plagne

Skiferie til LA Plagne

La Plagne, beliggende i det sydøstlige Frankrig, er kendt som et fantastisk skiområde. Dette indholdsrige og detaljerede kig på La Plagne vil hjælpe dig med at forstå, hvorfor denne skidestination er så populær. Med 425 km pist og sammenkoblingen med Les Arcs som giver rammerne for Paradiski, har dette område hele pakken.

Skiferie til La Plagne, kan købes hos: Sunweb, Skiferie.dk, UCPA, Hotels, Booking, Snowtrex, ClubMed, Agoda

Skileje i La Plagne: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i La Plagne: CheckYeti

La Plagne som skiområde

La Plagne består af seks højtliggende områder (forbundet med gratis busser), og fire landsbyer med adgang til hele Paradiski området.

Paradiski, som har været forbundet siden 2003, inkluderer alle landsbyerne i Les Arcs med dem i La Plagne og Peisey-Vallandry. Dette betyder, at uanset hvor du bor, har du adgang til hele Paradiski-området, som byder på 141 skilifte, 260 pister og 425 km skiområde. Af disse 260 pister er 12 grønne, 135 er blå, 77 er røde og 37 er sorte.

La Plagne har i sig selv et samlet antal på 132 pister med 70 blå pister, 34 røde pister, otte sorte pister og ni grønne pister. Disse er let tilgængelige via et netværket af de 74 skilifte. De forskellige landsbyer, der udgør Paradiski, tilbyder alle noget forskelligt i forhold til skiløbet, fra fantastiske områder for begyndere til mere avancerede, tekniske pister og nogle dejlige lange pister som er indbydende for noget god carving.

Snesikkert skiløb i højden

Over 70% af Paradiski skiområdet ligger over 2000m, hvilket sikrer masser af sne gennem hele sæsonen. Du kan stå på ski fra landsbyniveau på 1250m hele vejen op til 3250m på det højeste punkt.

Perfekt for familier og begyndere

Paradiski byder på en række områder for begyndere, ski-in/ski-out adgang og gratis shuttlebusser, der forbinder hele området. Uanset om du er ny på skiløb eller en erfaren skiløber, tilbyder Paradiski en fantastisk skioplevelse for hele familien.

Faciliteter i La Plagne

Der er flere snowparks i La Plagne, der giver dig mulighed for at udføre og lære nye tricks, mens off-piste områderne giver dig mulighed for at udforske mere af denne smukke region, som ikke alle får at se. Der er også omkring 80 km langrend (La Plagne området), en halfpipe, og det er det eneste resort i Frankrig med en Olympisk bobslædebane.

Ud over traditionel alpinski tilbyder Paradiski mange alternative former for skiløb over hele området. Dette inkluderer 186 km langrendsløjper og 40 km ski touring stier, så du kan opleve bjerget på din egen måde.

Begyndere i La Plagne

La Plagne et super skiområde for begynder på ski eller snowboard. Der er flere begynderområder, og det er nemt at udvikle sig fra grønne pister til blå og videre op. La Plagne er godt forbundet med et netværk af lifte i de fleste af landsbyerne, så selv helt nye kan lære at stå på ski, før de begiver sig ud på bjerget og bliver bange for sporten. Med mange blå pister, der leder ned fra bjerget og ind i landsbyerne, kan begyndere nemt stå tilbage deres hotel eller lejlighed.

Let erfarne i La Plagne

La Plagne er kendt som et fantastisk område for mellemliggende skiløbere og snowboardere. Blå og røde pister udgør 80% af de præparerede pister. Med lange, snoede pister giver La Plagne besøgende masser af muligheder for at cruise og perfektionere deres parallelle sving. Der er en lang række pister at udforske, fra skiløb på toppen af Bellecôte Gletsjeren, der med sine 3250m er det højeste punkt i hele området. Vi anbefaler Mont Blanc pisten en smuk lang, snoet og velholdt piste, der løber helt ned til Vanois Express Cable Car fra toppen af Dos Rond.

Eksperter i La Plagne

La Plagne er også kendt for de gode muligheder til den habile skiløber, i og med mange af pisterne ligger højt, betyder det også fantastiske sneforhold, god off-piste – et ægte freeride paradis faktisk, hvis man kender området. Tag Crêtes liften og ind i Le Biolley for at opleve det fantastiske pulversne. Eller tag op til toppen af Bellecôte Gletsjerens nordfløj for at prøve nogle af Europas mest udfordrende off-piste. Vi anbefaler, at du booker en erfaren guide, når man udforsker dette udfordrende område af bjerget.

Bellecôte Gletsjeren er fantastisk til godt skiløb og snowboarding på piste. Turen fra toppen af gletsjeren ned af den sorte le Dérochoir piste giver spændingssøgende en bumpet og snoet tur, da pisten sjældent præpareret.

Snowboarding

For dem, der lige er begyndt med snowboarding, er der masser af plads til at øve sving på de brede blå pister. Er man klar til at prøve tricks og spins, kan man tage til snowparken i Belle Plagne. Her er forskellige områder, der passer til alle niveauer, inklusiv en airbag og en boardercross bane. Der er os to halfpipes lige over Plagne Bellecôte, lige klar til at blive udforsket – vi anbefaler men har styr på sine sving inden du begiver dig ned gennem en halfpipe..

Gletsjer skiløb

Med en højde på 3,250m byder Gletsjeren ‘Glacier de la Chiaupe’ nogle lange, røde og blå pister, samt masser af off-piste. Bellecôte gletsjeren, der ligger i en højde på 3,417m, er ikke prepareret, så hav det rigtige lavineudstyr med, hvis uheldet skulle være ude eller hyr en guide. Eller man kan tage over til Les Arcs og derfra op til Glacier du Varet, med sine lange, mere udfordrende pister – her er virkelig god skiløb.

Off-Piste i La Plagne

La Plagne har et meget godt ry inden for off-piste miljøet. Skiområdet e