Le Grand Domaine

Skiferie i Le Grand Domaine

Le Grand Domaine – Valmorel/Celliers/Doucy/St Francois Longchamp er et verdenskendt skisportssted, der ligger i Tarentaise-regionen i Frankrig (Savoie, Savoie Mont Blanc, Auvergne-Rhone-Alpes, Albertville). Med 7 km skiruter og 165 km pister til skiløb og snowboarding samt 48 lifte, der transporterer gæsterne, ligger dette vintersportsområde mellem 1250 og 2550 m højde.

Valmorel er en charmerende landsby beliggende i Col de Madeleine-bjergene. Den blev skabt i anden halvdel af det tyvende århundrede og er udelukkende bygget af sten og træ efter alpin tradition. Der er mange skihytter og mindre hoteller.

Le Grand Domaine byder på 165 km pister, der er velegnede til alle niveauer, og 48 skilifter, der forbinder landsbyerne Celliers, Doucy, Saint-Francois-Longchamp og Valmorel. Derudover er der 6 funzoner med boardercross, Pirate Adventure Zone og forskellige andre aktiviteter samt skiskoler, der tilbyder deres hjælp på en række forskellige sprog – du skal ikke blive overrasket, hvis du ikke kan finde en dansk skiinstruktør.

Fakta om Le Grand Domaine

  • Le Grand Domaine er blandt de 10 bedste skiområder i Frankrig, der er mest familievenlige.
  • Den gennemsnitlige højdeforskel mellem basen og toppen af skisportssteder i Frankrig er 815 meter, men Le Grand Domaine har et fald på 1300 meter, hvilket resulterer i relativt længere pister.
  • Skisportsstedet oplever normalt sin højeste snedækning i marts med en gennemsnitlig dybde på 61 cm ved basen og 210 cm på toppen. I gennemsnit er snedybden i løbet af sæsonen 53 cm ved basen og 170 cm på toppen.
  • Le Grand Domaines højeste punkt er 2550 meter over havets overflade.
  • Le Grand Domaine har i gennemsnit 76 solskinsdage hver sæson, hvilket er højere end gennemsnittet for franske skisportssteder er på 70. Januar er typisk den mest solrige måned, med et gennemsnit på 22 solskinsdage.

Skiløb i Le Grand Domaine

Km pister: 165

Piste niveau: Blå: 115 km (70%), Rød: 35 km (21%), Sort: 15 km (9%), Grøn: 27 km

Der er yderligere 7 km gule ruter til rådighed.

Et 6-dages liftkort for voksne solo koster 244 € pr. person.

Le Grand Domaine er en unik vintersportsarena, der er kendt for sin iøjnefaldende konstruktion og vellykkede alpine arkitektur. Den har 150 km pister til alle niveauer, herunder et område specielt for begyndere. Erfarne skiløbere kan overse resortets sorte pister samt offpiste-sporene i Madeleine-området, som byder på en reel udfordring.

Det samlede areal af de 3 skisportssteder i Valmorel, St. Francois Longchamp og Doucy-Combelouviere dækker 311 km offpist nedkørsel med 167 pister og er betjent af 90 lifte. De med det Grand Domaine liftkortet kan stå på ski eller boarding i hele området.

Skiområdet byder på en række forskellige pister, der er velegnede til alle niveauer, fra begynder til ekspert. Derudover er området populært blandt snowboardere på grund af det store udvalg af terrænparker.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Valloire, ValmeinierVars, Tignes, Val D’Isere og mange andre.

Andre vinter aktiviteter i Le Grand Domaine

Le Grand Domaine har et stort skiområde, men der er også en række alternativer for ikke-skiløbere. Aktiviteter som airboarding, sneskovandring, kælkning og vintervandring kan nydes i Le Grand Domaine ud over skiløb. Herudover er der selvfølgelig deres restauranter og den smukke natur.

Le Grand Domaine er en meget populær skidestination blandt skielskere og er et imponerende skiområde.

Til familier, som gerne vil på skiferie og mor fx. ikke ønsker at stå på ski, så er wellness hotellerne heller ikke så dyre i Le Grand Domaine som andre områder – samt liftkortet er billigere her os.

Overall om Le Grand Domaine

Le Grand Domaine er kendt som et af de 10 bedste skiområder i Frankrig på grund af de omfattende faciliteter, der spænder fra pister til begyndere samt ekspertniveau til spisesteder og afterski aktiviteter. Området omfatter 165 km pister og 48 skilifter på tværs af skisportsstederne Valmorel, Celliers, Doucy og St. Francois Longchamp.

Antal pister i Le Grand Domaine

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Valmorel1 optimized
Valmorel optimized
Valmorel2 optimized
Valmorel1 optimized

Priserne i Le Grand Domaine

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 1750 DKK for en voksen.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos valmopass.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Valmorel, via Alpinresorts.

Le Grand Domaine tilbyder alle nødvendige ting til skiløbere og snowboardere. Ski, snowboards, skistøvler og meget mere kan lejes enten online eller lejes rundt i skibutikkerne. Med mange skiudlejningsbutikker i de forskellige byer har kunderne en række muligheder for at leje. 

Det er muligt at få rabatter og særlige tilbud online, mit bud vil være for en familie på 4 vil i kunne spare 6-800 kr. ved blot at booke det online.

food

God Restauranter og afterski

Efter en aktivitetsfyldt dag i Alperne byder Le Grand Domænes på afterski og natteliv på en række afslappende barer og spisesteder, der kan stille din sult.

Le Grand Domaine har et bredt udvalg af spisesteder med alt fra lokale specialiteter til internationale retter. Der er også restauranter og barer, der kan imødekomme både budgetvenlige og overdådige smagsløg. Derfor behøver du ikke at være bekymret for maden – det er Fransk og høj kvalitet.

I Valmorel er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Jimbo Lolo, La Terrasse, Le Petit Savoyard, Les Voiles du Nant og flere andre i området.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Le Grand Domaine, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

hotels.com logo
Sunweb normal
snowtrex normall
ClubMed
dtf logo
Booking
Pistekort Le Grand Domaine
Frankrig Valmorel Pistekort JPG scaled
Video fra Le Grand Domaine
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Le Grand Domaine

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvornår er skisæsonen i Le Grand Domaine?

De starter sæsonen så snart været tillader det, men det er typisk i start/midt december også får den frem til midten af april.

Hvornår er der bedst skiløb i Le Grand Domaine?

Det er uge for ferier og højtider, men januar og februar er de bedste måneder målt ud fra snefald. Marts plejer også være god, da bunden er stabil fra snefaldet i de første 3 måneder af sæsonen.

Hvilke lufthavne er tæt på Le Grand Domaine?

Den nærmeste lufthavn til Le Grand Domaine er Chambery, kun 70 minutters kørsel fra området. Alternativt ligger lufthavnene Annecy, Genève, Grenoble, Lyon Bron, Lyon St. Exupery, Sion, St. Etienne, Turin Caselle og Turin Cuneo også inden for 3 timers kørselsafstand.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Le Grand Domaine
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam