Le Grand Massif

Skiferie i Le Grand Massif

Grand Massif er en populær skidestination, der ligger i bunden af Alperne mellem Genève og Chamonix. Det er beliggende i Faucigny, Haute-Savoie, Bonneville, Auvergne-Rhone-Alpes, Frankrig, Savoie Mont Blanc. Skiferie området byder på en fantastisk udsigt over de forskellige skisportssteder og har samtidig bevaret en upoleret natur.

Le Grand Massif er kendt for sine 265 km pister og 62 lifte og er kendt for det varieret terræn for skiløb og snowboarding. Området ligger mellem 697 m og 2480 m højde og består af fem landsbyer – Samoens, Les Carroz, Sixt, Morillon og Flaine. De sammenkoblede pister giver en fantastisk udsigt over Hochsavoyer-alperne og Mont Blanc, hvilket gør det perfekt for alle niveauer af snowboarere og skiløbere, der ønsker en fredelig skiferie i alpine omgivelser – med plads på pisterne.

Fakta om Grand Massif

  • Grand Massif er det fjerdestørste skisportssted i Frankrig og dækker et stort område på 265 km pister.
  • Dette skisportssted hører til blandt de 10 bedste i Frankrig.
  • Den gennemsnitlige højdeforskel for skisportssteder i Frankrig er 815 meter. På Grand Massif er den vertikale forskel fra top til bund 1800 meter., hvilket fører til længere pister end normalt. Det højeste punkt i Grand Massif har en højde på 2500 meter.
  • Området består af tre store steder, som tilbyder en række forskellige aktiviteter og er fantastisk til besøgende i alle aldre.
  • Den gennemsnitlige snedybde ved basen er 80 cm, mens den gennemsnitlige snedybde er 130 cm ved toppen. Normalt er der mest sne i marts, hvor snedækket er bedst, med en gennemsnitlig snedybde på 161 cm på toppen og 115 cm ved bunden af området.
  • Skisportsområdet suppleres af 218 snekanoner, som sørger for snedække i lavere og mere udsatte områder af området.
  • Skisportsområdet har 31 pistemaskiner som om natten klar gør pisterne. På de stejleste skråninger er hver pisteredder fastgjort til et tusind meter langt kabel, der kan holde til fire tons.
  • Le Grand Massif skisportssted i Frankrig har et gennemsnit på 83 solskinsdage pr. sæson, og januar har typisk omkring 22 solskinsdage.

Andre aktiviteter udover skiløb

Når du ankommer til Grand Massif, er der masser af aktiviteter at tage sig til. Ski- eller snowboardture kan være en god måde at udforske områdets naturlige skønhed på. Vælg din dag med omhu, da klar himmel giver de bedste betingelser. Dette kan give en fantastisk oplevelse for alle typer turister – Hvis du vil nå hele vejen rundt, så sørg for at komme op i god tid.

Grand Massif Resort tilbyder en fantastisk mulighed for at udforske det lokale dyreliv. Besøgende kan observere hjorte, forskellige fugle og ørne i området. Det er tilrådeligt at planlægge hele dagen til at udforske dette resorts dyreliv i løbet af morgentimerne – Det er der ikke tid til, for jer som skal stå på ski.

4 Seasons Alpine Coaster er en fantastisk mulighed for at opleve spænding og eventyr. Du kan udforske hele feriestedet, mens du nyder et sus af adrenalin.

Der afholdes en familievenlig koncert hver vinter i aftentimerne. Det er en populær begivenhed, og billetterne er meget overkommelige, og børn er også velkomne. Desuden kan de besøgende nyde godt af seværdighederne og smage lækre retter fra forskellige caféer. Retter som f.eks. bøffer og burgere tilberedes med kærlighed og autenticitet, som turisterne kan smage.

Afterski sker på et lidt mere afslappet niveau i Grand Massif, men vinen er tæske god her, så for mor og far som har børn med, tag jer tid til at nyde et godt glas vin om aftenen og snak om dagen.

Antal pister i le Grand Massif

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Sämoens3 optimized
Sämoens optimized
Sämoens1 optimized
Sämoens4 optimized

Priserne i Le Grand Massif

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 1900 for en voksen.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos grand-massif.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Samoëns, via Alpinresorts.

Grand Massif Resort er kendt for sine gode priser på skiudlejning. Med online booking kan du få rabat på alt skiudstyr og skitøj. 

Vi anbefaler alle der lejer skiudstyr at gøre det på destinationen, det er af den grund at mange ikke kan mærke om en skistøvle passer præcis som den skal før de lige kommer ud på pisten. 

Der er mange gode skiudlejningsbutikker i de 5 byer. 

food

god Restauranter og afterski

Grand Massif er et ideelt skiferiested for dem, der leder efter en bred vifte af smagsoplevelser. Der tilberedes retter af højeste fransk kvalitet på caféer, barer og restauranter i området, tæt på lifter og skiløjper.

Grand Massif er familie- og vennevenligt og tilbyder bl.a. savojardisk, italiensk og vegetarisk gastronomi. Specialiteterne omfatter varm ost hældt over lam og rejer i karry. Til dessert skal du sørge for at stoppe ved restaurant La Repostte for at få deres berømte varme chokolade.

L’Estanco, La Table de Fifine, Mezzanine, La Reposette og et par andre fine muligheder.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Le Grand Massif, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

589a4bbe5aa6293a4aac48c6
ClubMed
Sunweb normal
Booking
Pistekort Grand Massif
Le Grand Massif Ski JPG
Video fra Grand Massif
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Grand Massif

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Le Grand Massif?

Samöens har skisæson fra midt december til midten af april.

Hvilke lufthavne er tæt på Grand Massif?

Når du planlægger et besøg til Grand Massif-skisportsstedet, er der tilgængelige og fleksible rejsemuligheder. Fra Genève lufthavn er det muligt at ankomme på 20-30 minutter via motorvej A40. Andre rejsemuligheder omfatter tog og bus, selv om flyvning er den hurtigste mulighed til rimelige priser. Ankomsten er sikker og pålidelig.

Der kan være langt til Grand Massif og Frankrig generelt i bil, at flyve er noget dyre – men bestemt også bedre. Vi kan anbefale man flyver med Lufthansa, som ikke tager ekstra for skibagage.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Le Grand Massif
Snedybde & lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam