Skiferie til Morzine

Skiferie til Morzine

I hjertet af Portes du Soleil skiområdet ligger Morzine, som på mange måder kan være et super godt sted at bo relativt billigt og i større boliger end fx i Avoriaz. Det 650 km store skiområde byder på noget for alle, Morzine er et særligt godt område for nye på ski, samt dem som har lidt erfaring. Avoriaz ligger sådan at du lige skal med skibussen hen til en gondol, tager ca. 15 minutter men de går hurtigt og der er plads til mange i den store gondol.

Skiferie til Morzine, kan købes hos: Sunweb, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Morzine: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Morzine: CheckYeti

Portes du Soleil – 650 km piste

Portes du Soleil byder på en uforglemmelig skiferie for begyndere, let erfarne og eksperterne i alle aldre og alle skisportsgrene. Uanset om du står på ski, snowboard, telemark, langrend, randonée eller elsker at vandre i sneen, tilbyder området en række forskellige udfordringer, fantastiske udsigter og varm gæstfrihed i form af det store udvalg af lejligheder, hoteller og restauranter samt afterskisteder.

Skiløb i Morzine

Morzine er en turist magnet i hjertet af de franske Alper og et paradis for skiløbere og snowboardere. Fra brede og blide pister for begyndere, til udfordrende sorte pister for erfarne skiløbere, har Morzine det hele. Området hænger fint sammen, men du skal lige med skibussen og en gondol for at komme op til Avoriaz. Skibusserne er gratis at køre med så længe man har liftkort.

Begynderpister i Morzine

Morzine byder på perfekte forhold for begyndere. Her finder du brede, bløde pister, der er let tilgængelige, og mange snekanoner sikrer optimal snekvalitet. Disse pister er ideelle for dem, der tager deres første tur på ski eller snowboard. Vi anbefaler selvfølgelig skiskole for alle som skal prøve ski eller snowboarding for første gang.

Let erfarne i Morzine

For skiløbere med lidt mere erfaring, byder Morzine på hundredvis af varierede pister i hele området. Øv dig på carving på de brede pister og oplev de træbeklædte nedfarter, store bowls og muligheden for at prøve hele Portes du Soleil-området på blå og røde pister.

Eksperter i Portes du Soleil

Portes du Soleil-området er kendt for at have nogle af de mest udfordrende skiløb i Frankrig. Der er over 20 sorte pister, herunder nogle af de største mogul i verden på ‘Le Pas de Chovonette’ i Avoriaz, for ikke at nævne endeløse off-piste muligheder og den hårrejsende World Cup-nedfart fra toppen af Les Hauts Forts. Men pisten alle snakker om er ”muren” som er vejen til Schweiz, Le Mur som er er pukkel pist og ren sort pist er for erfarne skiløbere.

Off-piste i Morzine

For puddersne entusiaster, er de højeste punkter i Morzine, Nyon og Chamoissiere, de bedste valg. Nyon har et fint udvalg af linjer ned langs bjergsiden ved siden af de præparerede pister, og det er nemt at vove sig så lidt eller så langt som din freeride erfaring tillader fra disse linjer. Chamoissiere er derimod en stor upræpareret bowl. Du kan touring højere op, for at give dig en længere tur.

Portes du Soleil – skiområdet

Portes du Soleil, bogstaveligt talt “Solskinnes Port”, et skiområde, der strækker sig over både Frankrig og Schweiz. Det er mere end blot et skiområde, det er et paradis for skielskere og snesportsentusiaster.

Portes du Soleil, der forbinder Morgins og Les Crosets. Dette område er endnu mere snesikkert end Pléney/Les Gets-området, især i begyndelsen og slutningen af sæsonen. Med 650 km pister fordelt på 12 forskellige skiområder i Frankrig og Schweiz, er området enormt.

I hele skiområdet er der 306 pister og omkring 30 snowparks, som omfatter alt fra boarder og ski cross tracks til sjove skråninger. Alle faciliteter er let tilgængelige med 195 skilifter. Området byder på en fold af pister med 38 grønne, 131 blå, 105 røde og 32 sorte pister.

Skiferie i to lande

Portes du Soleil skaber forbindelsen til de franske skisportssteder Avoriaz, Les Gets og Châtel, men Morzine har også hurtige forbindelser til de schweiziske resorts Champery og Les Crosets. Selvom Morzine ikke nøjagtigt har en ideel position i Portes du Soleil, kan en hurtig bustur til Ardent og derefter en gondol op til Les Lindarets bringe dig til den fransk-schweiziske grænse og over til Champery på ingen tid.

Lufthavne tæt på Morzine

Der er flere fordele ved at flyve på skiferie, du skal ikke tænke på om bilen går i stykker, hvem der skal køre osv. Der er flere større selskaber som kører busser fra de nævnte lufthavne, og det koster ikke alverden. Sørg for at booke det i god tid.

Geneve lufthavn til Morzine tager ca. 1 time og 30 minutter

Chambéry lufthavn tager ca. 2 timer og 15 minutter

Restauranter i Morzine

Morzine er kendt for sit store udvalg af 20-30 restauranter, der spænder mellem alt fra prisvenlige bistroer og pizzeriaer til gourmetrestauranter i topkvalitet. De er generelt kendt for deres Savoyard-specialiteter samt de sædvanlige steder i skisportssteder som pizzastederne.

La Grange

La Grange byder ind i en hyggelig restaurant klædt i træ og har god lokal mad. Her kan du få alt fra snegle, svampe til vildsvinragout og ande shepherd’s pie. De serverer også lækker raclette og fondue, herunder chokoladefondue.

L’Atelier, Hôtel Le Samoyède

L’Atelier, ligger i Hôtel Le Samoyède, er i en klasse for sig i Morzine. Denne Michelin-stjernede restaurant har specielle retter som hummerravioli, Charolais oksefilet og praline éclairs. Vi anbefaler deres 7-retters menu.

Mamma’s

Mamma’s er stedet for billig og hurtig mad lavet med friske ingredienser. Du kan vælge mellem pizzaer, burgere, fisk og chips, thai karry, nudler og meget mere.

La Rotonde

La Rotonde er kendt for sin lækre mad, serveret af det fremragende personale. Menuen er en af de største og mest varierede i byen, og inkluderer alt-du-kan-spise fondue, raclette og pierrade. Det er et god sted for familier.

L’Etale

L’Etale er muligvis det travleste spisested i Morzine, de serverer et bredt udvalg af pizzaer, pasta og kødretter, samt klassisk pierrade, fondue og raclette. Alt det som passer til en familie med børn eller grupper i forskellige aldre.

Bec Jeune Brewery

Micro-bryggeriet møder det franske brasserie på Bec Jeune Brewery. Her kan du slukke tørsten med en lokalt brygget øl og derefter kaste dig over saftigt kød, lige fra grillen. De har fokus på bæredygtighed og lokale ingredienser, så du også gør din del for miljøet ved at spise her.

Afterski i Morzine

Morzine, beliggende i hjertet af Alperne, er en pulserende by der vibrerer med liv om aftenen. Her er det ikke bare det storslåede alpine landskab og den højkvalitets skioplevelse, der tiltrækker turister. Morzine’s natteliv tiltrækker en yngre skare, og selvom stemningen er levende, er den langt fra højlydt og forstyrrende.

Vi anbefaler også at man tager en tur til Avoriaz. Den store gondol op til Avoriaz, køre ind til et godt stykke ud på aftenen, så man kan opleve afterski i Avoriaz selvom man bor i Morzine.

Dixie Bar

Dixie Bar er en eksplosion af kulturer. Fra en irsk bar berømt for deres Guinness og live musikken, til en spansk bar der byder på San Miguel og tapas. Endelig rummer Dixie Bar også en britisk bar med poolbord og Sky Sports køre på skærme. I vinter perioden er der meget sport, om det er fodbold eller håndbold VM i januar.

Cavern Bar

Cavern Bar er perfekt til både afterski og eftermiddags underholdning. Med rimelige priser og “happy hours”, er der plads til alle aldre. Der er også fint plads til at svinge hofterne hvis man har mere energi i kroppen efter en dag på løjperne.

Café Chaud

Café Chaud, gemt væk og ude af syne, viser stedet sig at være fuld af overraskelser når du komemr indenfor. Dette hyggelige barsted forvandles til en afterskifest, så snart solen går ned. Musikken varierer fra jazz til house og tromme ‘n’ bass. Hvis du er konkurrence stemning, er der en dartskive.

Aktiviteter i Morzine

Morzine-Avoriaz arrangerer en række sportsaktiviteter, der passer til alle. Fra kælkning, paragliding, skøjteløb, snescooterkørsel til skovvandringer i sneen, er der nok at vælge mellem.

Hvis du er til adrenalinfyldte udendørsaktiviteter, er der meget mere end blot almindelig ski og snowboarding. Tag en helikopter op og bliv droppet af på ski, eller tag på langrend eller snevandring i det idylliske bjergmiljø. Hvis du føler dig rigtig modig, kan du tage et dyk i en kold sø med professionelle isdykker guider.

Hoteller og lejligheder i Morzine

Morzine er en betagende alpin by beliggende i hjertet af Portes du Soleil mellem Frankrig og Schweiz. Denne idylliske landsby byder på charmerende arkitektur, spektakulære landskaber og en bred vifte af udendørs aktiviteter, der gør det til et perfekt feriemål i alle fire sæsoner af året – cykling og mtb er virkelige også populært her i sommermånederne.

Hotel le Petit Dru

Hotel le Petit Dru, der er beliggende i Haute-Savoie-regionen i Morzine, byder på førsteklasses indkvartering med en opvarmet udendørs swimmingpool og et wellness-center, der inkluderer et hammam, en sauna og et spabad. Terrassen byder på en enestående udsigt over dalene og bjergene, og hotellet har gratis shuttle-service for nem adgang til de nærliggende skiområder. Du kan også tage et spil billard og bordtennis samt man kan leje skiudstyr direkte på hotellet.

Hotel Le Samoyede

Hotel Le Samoyede er centralt beliggende i Morzine, et stenkast fra lifterne. Hvert værelse på Le Samoyede har unik, bjerg-inspireret komfort med egen unikke personlighed. Fra Le Samoyede er pisterne, skiskoler og vandrestier kun 5 minutters gang væk.

Hotel & Spa Le Dahu

Hotel & Spa Le Dahu, ligger på den sydvendte side i Morzine, her får man charmerende chaletindkvartering med både nord- og sydvendte bjergudsigter. Værelserne er udstyret med fladskærms tv og har balkon.

Hotel Le Tremplin

Hotel Le Tremplin, beliggende i hjertet af Morzine by, er et 3-stjernet hotel, der ligger lige overfor lifterne og skiskolen. Med ski-in, ski-out og adgang til Pleney gondolen som kun er 50 meter væk. Efter en dag med skiløb eller cykling kan gæster nyde live bands eller DJs på terrassen mellem 16:00 og 20:00. Hotellet tilbyder ski-in / ski-out, skiopbevaring, et hammam og en sauna.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Morzine:

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Flaine, Les Carroz, Samöens, Avoriaz, Chátel og mange andre.

Antal pister i Morzine

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Morzine2 optimized
Morzine3 optimized
Morzine optimized
Morzine4 optimized

Priserne i Morzine

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2010 for en voksen.

Liftkortet gælder til hele “Portes du Soleil

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos morzine-avoriaz.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Morzine, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

I Morzine er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. L’Etale, Le Grillon, La Grange, La Chaudanne, Le Clin d’Oeil, L’Passage, La Ferme de la Fruitiere og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Morzine, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Sunweb normal
snowtrex normall
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Booking.com logo
agoda
Video fra Morzine
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Morzine

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvem tager til Morzine på skiferie?

Morzine og Les Gets, er for nye på ski eller snowboard. Hvor Avoriaz som også er en del af Les Portes du Soliel er mere for erfarne skiløbere. Morzine er en stor by, som ligger i dalen, der er rigtig mange restauranter, butikker og hoteller/lejligheder at bo i under skiferien – oplagt for familier.

Er der god afterski i Morzine?

Der er mange barer og et par diskoteker som først lukker kl. 05:00 for dem som ikke kan få nok af at feste. Men steder som Le Tremplin, The Cottage, Le Crepu, Chez Roger, Dixie Bar – for blot at nævne nogle af dem.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Morzine
Snedybde & lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam
Skiferie i uge 3
okt 15 2022

Skiferie i uge 3

De bedste skisportssteder til en uge 3 ferie i Europa Det er den tid på året...
De 11 bedste skisportssteder i Frankrig
maj 31 2023

De 11 bedste skisportssteder i Frankrig

Frankrig er kendt for sine fantastiske skisportssteder og storslåede alpine...
Skiområder tæt på Genève
apr 30 2023

Skiområder tæt på Genève

Er du på udkig efter en uforglemmelig skiferie nær