Guide om Skiferie i Paradiski

Skiferie i Paradiski

Paradiski består af tre skiområder i Isere-dalen: La Plagne, Les Arcs og Peisey-Vallandy. Spektakulære udsigter venter dig som besøgende, når du ser Mont Blanc og de andre majestætiske bjerge fra de højtliggende pister, som i alt har en længde på over 250 pister.

Paradiski skisportssted ligger i rolige omgivelser og tilbyder 425 kilometer pister til ski og snowboarding, som giver rig mulighed for at nyde øjeblikke i fuld fart.

Der er 128  lifter til rådighed i området, Savoie og La Plagne i Tarentaise-massivet, så du kan udnytte skiområdet fuldt ud og få en uforglemmelig skioplevelse.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Les Arcs.

Fakta om Paradiski

Paradiski skisportssted er rangeret blandt de 7 bedste skisportssteder i Frankrig.

Paradiski er et af de største sammenhængende skisportssteder i verden

Den typiske højdeforskel fra det højeste punkt til det laveste punkt på skisportssteder i Frankrig er 813 m- Paradiski har dog et fald på 2000 meter i højden, hvilket resulterer i længere pister.

Paradiski er et af de fem skisportssteder i Frankrig med optimale sneforhold. Den gennemsnitlige snedybde på toppen er 250 cm, mens den gennemsnitlige snedybde på bunden er 63 cm. Marts byder typisk på den bedste mængde sne, som kan nå op på 67 cm ved bunden og 290 cm på toppen.

Det gennemsnitlige antal solskinsdage på skisportssteder i Frankrig er 82 pr. sæson, mens Paradiski har et gennemsnit på 88 solskinsdage og har et højdepunkt på 23 solskinsdage i januar.

Skiløb i Paradiski

Højden varierer fra 1250 til 3250 meter.

Km pist: 225 km

Piste niveau: Blå: 139 km (62%), Rød: 59 km (26%), Sort: 27 km (12%)

Den længste piste – Aiguille Rouge er 7 kilometer med en højdeforskel på 2000 meter.

Prisen for et 6-dages liftkort for voksne er 345€ pr. person.

Paradiski har 70% af pisterne i over 2000 m højde, hvilket giver skiløbere mulighed for at udnytte de to gletsjere og sikrer snedækning indtil slutningen af april. De tre skisportssteder i området er forbundet med Vanoise Express-kabelbanen, som tager passagererne på ca. 5 minutter fra Peisey Vallandry/Les Arcs til La Plagne eller omvendt.

Dalstierne giver adgang til alle byerne i dalen. Den længste af disse pister er den 6 km lang, det er den røde piste fra Les Verdons til Champagny en Vanoise med et fald på 1.250 m. I mellemtiden er den sorte Les Etroits-piste i La Plagne den virkelige udfordring. Den starter i Le Biolley i 2350 m højde og har et fald på 550 m og er 2 km lang.

Andre aktiviteter

På Paradiski er der mere at lave end at stå på ski. En aktivitet, der skiller sig ud, er et besøg i ishulen, som har isskulpturer og er åben fra midten af december til slutningen af april.

Det er muligt at deltage i en bobslædekørsel med højst fire personer. Deltagerne skal være 14 år, 1,30 m høje og ledsages af en forælder, hvis de er under 18 år.

Ice Tower er velegnet til klatrere på alle niveauer og tilbyder forskellige stigninger.

Vores erfaring fra Paradiski

Det er et fantastisk skiområde, som er helt igennem familie venligt.

Paradiski, et af Frankrigs største skiområder, kombinerer tre skisportssteder – La Plagne, Les Arcs og Peisey Vallandry – med 130 lifte på Vanoise Massif og 425 km pister. Det er en ideel destination for skiferie og tilbyder offpisteområder, pister til alle niveauer og terrænparker.

Området er populært blandt turister på grund af selvfølgelig skisporten og gastronomien. Herudover er det, det “billige” alternativ til Val d’Isere, Avoriaz, Alpe d’Huez og Val Thorens.

Antal pister i Paradiski

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

LesArcs4 optimized
LesArcs5 optimized
LesArcs2 optimized
LesArcs3 optimized

Priserne i Paradiski

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Les Arcs, via Alpinresorts.

Skiudlejning Paradiski

Skiudlejerne i området er kyndige og veludstyrede med det nyeste grej og giver gæsterne de oplysninger om grej du har brug for – for at få den perfekte oplevelse. Du kan også her spørge til råds om blandt andet Glacier de Belle Cote og Snowpark de La Plagne.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe nyt grej i nogle af butikkerne, vi anbefaler dog at man køber ski og grej i Danmark, grundet garanti og det er nemmere at få hjælp hvis der skulle opstå noget fejl.

Har man ikke sit eget grej, så anbefaler vi i modsætning at man lejer på destinationen og gerne online 3-4 dage før, så får du nemlig rabat, plus du ikke skal vente så længe i skibutikken.

food

Restauranter & Afterskibarer

Paradiski tilbyder en række restauranter og barer langs pisterne, og derudover er der Bellecote, det højeste punkt, hvorfra måltiderne kan nyde en fantastisk udsigt over Alperne. La Grande Rochette er også en ideel mulighed for at hvile og tanke op.

I Champagny en Vanoise serverer Le Bouquetin traditionelle retter fra Savoyen, der er lavet af lokale råvarer. Denne restaurant har en terrasse med panoramaudsigt.

Les Rochers ligger ved indgangen til Champagny en Vanoise og tilbyder mulighed for at nyde autentiske specialiteter fra Savoyen på en hyggelig terrasse.

Der er så mange gode forskellige steder, så det kommer lidt an på hvor man er i området.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Paradiski, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Skilink
Sunweb normal
snowtrex normall
UCPA Png
hotels.com logo
Booking.com logo
Booking.com logo
Video fra Paradiski
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

FAQ – Spørgsmål til Paradiski

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilke lufthavne er tæt på Paradiski?

Paradiski ligger i nærheden af fem lufthavne, hvoraf den nærmeste er Chambery (CMF). Det vil kræve en tre timers rejse fra denne lufthavn til Paradiski. Andre lufthavne i nærheden af Paradiski omfatter Milano Malpensa (MXP), Lyon (LYS), Milano Linate (LIN) og Genève (GVA).

Der findes flere shuttle service firmaer, som kører fra de nærtliggende lufthavne. Taxi er den dyre fornøjelse og bil kan hurtigt blive dyrt, hvis man ikke lige er opmærksom.

Hvornår er skisæsonen i Paradiski?

Skisæsonen løber normalt fra december til april, afhængigt af sne- og vejrforholdene. Der kan være yderligere forlængelser af sæsonen, herunder ekstra åbningstider i november, i blandt andet weekenden. Det er muligt at tage på skitouring eller vandreture i området.

Skisæsonens åbnings- og lukkedatoer kan variere en smule afhængigt af sneforholdene, og skiområdet kan blive påvirket, hvis der ikke falder tilstrækkeligt med sne, eller hvis sæsonen begynder/slutter for tidligt.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Paradiski
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam