Portes du Soleil

Skiferie i Portes du Soleil

Portes de Soleil skiområdet, der ligger 1,5 times kørsel fra Genève og Portes du Soleil omfatter 12 skisportssteder mellem Frankrig og Schweiz, i over 50 år har skiområdet været et af verdens største. Skiområdet byder på fantastiske skioplevelser i Abondance, Avoriaz, Champéry, Châtel, La Chapelle d’Abondance, Les Gets, Montriond, Morzine-Avoriaz, Saint Jean d’Aulps, Morgins, Torgon, Val-d’Illiez – Les Crosets – Champoussin.

Portes Du Soleil resortet, der ligger midt i et fantastisk område, byder på fremragende skimuligheder fra april til november. Det tiltrækker besøgende fra hele Frankrig og Schweiz på grund af sin skisport.

Oplysninger om Portes Du Soleil

Her er nogle interessante fakta, som måske vil få dig til at besøge dette sted. Når du så har besøgt det, så vender man typisk tilbage

Denne schweiziske/franske skidestination byder på over 600 km af pister og terræn, hvilket gør det til det største skisportssted i Schweiz og et af de største i Frankrig.

Portes de Soleil har i gennemsnit 64 solskinsdage pr. sæson, og i april er der i gennemsnit 19 solskinsdage. Dette overstiger gennemsnittet for alle skisportssteder i Schweiz, som er 61 solskinsdage pr. sæson.

Portes de Soleil ligger i midten af de franske alper, omgivet af store bjergtoppe og tæt træbevoksning i Morzine. Landskabet kan sammenlignes med Schweiziske Jungfrau.

Portes du Soleil består af skiområder i både Frankrig og Schweiz, herunder Champéry, Les Crosets, Champoussin, Morgins, Torgon, Avoriaz, Châtel, La Chapelle, Morzine og Les Gets.

Området er ikke kun for skiløbere, men er også kendt for sine bjerghytter. Gæsterne kan nyde godt af en række faciliteter såsom spas, barer og andre sportsaktiviteter.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Avoriaz:

Skiløb i Portes du Soleil

Højdeintervallet er fra 930 meter til 2466 meter.

Km pistes: 650 km

Piste niveau: Blå: 170 km, Rød: 380 km, Sort: 100 km

Den længste piste er Chamossiere-Morzine som er 11 km lang og har en højdeforskel på 1000 meter.

Den mest udfordrende pist er 1 kilometer lang “Le Mur” Chavanette i Champery. Den har en højdeforskel på 330 meter.

Prisen for et 6-dages solopas for voksne er €292,50 pr. person.

Portes du Soleil er et populært skisportssted for snowboard- og skientusiaster i Alperne og består af 286 pister og 30 terrænparker i to lande. De kan prale af 99 restauranter fordelt på sine 650 km skiløjper, hvilket gør det til et af verdens største skiområder.

Den schweiziske væg, eller Le Pas de Chavanette, er områdets mest berømte skråning, der er klassificeret som orange på grund af sin stejlhed og sværhedsgrad.

Portes du Soleil omfatter tre dale og tolv forbundne alpine skisportssteder med i alt 32 sorte pister for erfarne skiløbere, 101 røde pister for mellemliggende skiløbere, 119 blå pister for begyndere og 34 grønne pister for nye skiløbere og familier. Alt i alt byder denne skidestination på over 40 timer på sorte pister, 57 timer på røde pister og 82 timer på blå pister. Dermed kan du ikke nå rundt på alle pister på en uge.

Portes du Soleil byder på en lang række aktiviteter

Portes du Soleil er et snedækket, højtliggende træresort med masser af terræn. På en dag med frisk sne er der mange aktiviteter tilgængelige, f.eks. helikopterskiing, selv om det kan være dyrt.

Familier kan nyde geocaching, en selvforkælende aktivitet eller spa- og massagetjenester i vintersæsonen.

Avoriaz er en meget speciel by, hvor byen er bilfri, det betyder at der er hestevogne som fragter en rundt. Det er en meget smuk by at være i specielt hvis man er med på skiferien og ikke står på ski.

Herudover så er der en svømmehal også kendt som Aquariaz som er åben fra 14:00 til 20:00. Perfekt for familier med børn.

Vores erfaring fra Portes du Soleil

Avoriaz, som vi har besøgt er en by som har hele pakken – der er billigere lejligheder, der er de dyre hoteller, her er hyggelige afterskisteder med god vin og fondue til dem med mere fart på hvor de unge fester ud på natten. Herudover er det specielt at byen er bilfri, som bare giver en anden stemning.

Portes du Soleil har en lang skisæson fra december til april, og der er som regel god mulighed for at stå rigtige gode pister i denne periode. I november er der meget sne, men her arbejder man på at præparere pisterne med pistemaskinerne.

Portes du Soleil er kendt for sin tunge og konsekvente skisæson i højsæsonen på grund af både naturlige årstider, vinterteknologi og præparering af pisterne.

Antal pister i Portes du Soleil

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Avoriaz optimized
Avoriaz3 optimized
Avoriaz2 optimized
Avoriaz1 optimized

Priserne i Portes du Soleil

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 800 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Avoriaz, via Alpinresorts.

Portes du Soleil dækker flere byer, men fælles for dem alle er at du selvfølgelig kan leje alt i skiudstyr. Vi kan ikke anbefale man lejer skiudstyr hjemmefra, men derimod kan vi anbefale man lejer online i minimum 3 dage inden man er på destinationen for at få den bedste pris – så skal du ikke stå at vente i skibutikken så længe, samt du har måske til 3 ekstra fadøl på afterski. En win-win.

food

Restauranter & afterski

Portes du Soleil har restauranter for enhver smag. La Grand Ourse er berømt og ligger på en fantastisk beliggenhed med udsigt over Mont Blanc og har en stor terrasse. For traditionelle savojardiske specialiteter kan du prøve La R’mise i Lets Gets eller den rustikke La Paika, der byder på solide hovedretter og desserter.

Le Bistro i Avoriaz serverer et udvalg af europæiske retter, mens L’Etale i Morzine er populært for sine savojardiske og internationale retter.

Afterski der er mange forskellige valgmuligheder i både Avoriaz og Morzine, som er de byer vi anbefaler man bor i.

I Avoriaz er der massere af finde spise muligheder, der er blandt andet. Le Yeti, Chez Flo, Le 155 Steakhouse, L’etage, Les Fontaines Blanches, La Reserve, La Taniere og mange flere gode restauranter.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Portes du Soleil, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

snowtrex normal
Sunweb normal
Booking.com logo
hotels.com logo
dtf logo
Pistekort Portes du Soleil
Avoriaz Pistekort JPG
Video fra Portes du Soleil
Skiområder i Frankrig
frankrig

SKIFERIE I FRANKRIG

Find alle skisportsstederne i Frankrig her og læs mere om skiferie i Frankrig.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Portes du Soleil
Snedybde & lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam
FAQ – Spørgmål til Portes du Soleil

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad koster liftkortet til Portes du Soleil?

For børn under 5 år – Gratis

6 dage – For 5 til 15-årig – 1730 kr. / 233 euro.

6 dage – For 16 til 25-årig – 2075 kr. / 279 euro.

6 dage – For 26 til 64-årig – 2305 kr. / 310 euro.

6 dage – For 65 + årig – 2075 kr. / 279 euro.

Bestil online og spar op til 17,5 euro pr. liftkort.

Priserne er for Portes du Soleil, altså hele området omkring Avoriaz.

Priserne er for 2022/2023 i højsæsonen indtil 31 marts 2023. Se alle priser på de forskellige typer liftkort her.

Hvor lang er skisæsonen i Portes du Soleil?

Portes du Soleil skiområdet er et af de største i verden og har en historisk rekord med store snedybder og betydelige individuelle snefald i de sidste to årtier. Skisæsonen begynder normalt i december og slutter i april.

De bedste afterskibarer i Portes du Soliel?
 • La Folie Douce, ligger i toppen af byen
 • Le Yak
 • The Place
 • Le Shooters
 • JaJa Bar
 • La Tavaillon
 • Igloo Bar
Hvilken lufthavn er tættest på Portes du Soliel?
 • Genève Lufthavn: 90 km, ca. 1,5-2 timer i bil
 • Chambery Lufthavn: 140 km, ca. 2 timer i bil
 • Lyon Lufthavn: 220 km, ca. 3 timer i bil
 • Grenoble Lufthavn: 225 km, ca. 3 timer i bil