Skiferie til Tignes

Skiferie til Tignes

Tignes ski resort er den perfekte skidestination for alle, der søger et skiområde som har alt, samt verdensklasse skiløb lige ved døren. Tignes ski resort består af flere områder – Val Claret, Tignes 1800, Le Lac og Le Lavachet – Espace Killy skiområdet, hvor Val d’Isere jo også er inkluderet. Grande Motte gletcheren ligger i 3550 meters højde og derfor er du sikker på de bedste forhold i Tignes. Der er muligt at stå ski om sommeren i Tignes os.

Skiferie til Tignes, kan købes hos: Skilink, Sunweb, UCPA, Thinggard, Hotels, Booking, Snowtrex, Langley, ClubMed, Agoda

Skileje i Tignes: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Tignes: CheckYeti

Tignes som skiferiedestination

Selve byen Tignes ligger i 2100 meters højde, hvilket er blandt de højeste placeringer for en ski by i Frankrig. Skiområdet ligger i 1550-3450 meters højde. Liftkortet L’Espace Killy dækker over 300 km pister, skiområder der ligger under er Val d’Isère, La Daille, Le Fornet og Val Claret. Der er 120 lifter og 155 pister at stå på.

Tignes har investeret stort i at være en sommerferie destination os. Der er en masse aktiviteter som tennis baner, svømmehal, bowlingbaner, squashbaner og kælkning eller vandre i den smukke natur. Det er muligt at stå på skøjter på den kæmpe store sø Le Lac de Tignes.

Rigtig meget ski-in ski-out

Formålet med Tignes ski resort har fra starten været at sikre, at skiløbere kunne vågne op så tæt på pisterne som muligt. Derfor finder man mange ski-in ski-out overnatningsmuligheder i området – Hvis ikke lige du har ski-in ski-out, så er det max 200-300 meter man lige skal gå.

Grande Motte gletsjeren: Tignes højeste punkt

Grande Motte gletsjeren, beliggende i en højde af 3,456 meter, er Tignes’ højeste punkt. Skiløbere og snowboardere kan udforske det højeste terræn og nyde betagende panoramaudsigter – skiløbet her oppe er fantastisk, og her er så snesikkert at der er sommerski. Men det er også det første område som bliver lukket hvis vejret er dårligt.

Mængden af skiløb i Tignes og Val d’Isere

Med en samlet piste længde på 300 km, der strækker sig over Tignes og Val d’Isere, er der noget for enhver smag. 24 grønne, 65 blå, 40 røde og 32 sorte pister sikrer, at der er udfordringer for alle, uanset niveau. Herudover er der 2 større snowparks, til dig som er vild med freestyle, samt et hav af off-piste muligheder – når man lige kender området lidt.

I Tignes kan man opleve en fantastisk variation af højt beliggende pister, som deles med Val d’Isère. Hvert område har sin egen karakter – lige fra afterski aktiviteter til roligere, familievenlige områder.

Afslappende eftermiddag i Le Lagon svømmehal

For at afrunde en perfekt dag på pisterne er der gratis adgang (så længe man har liftkort med 6 dage til skiløb) til den offentlige svømmehal/bassin, Le Lagon. Her kan du lade kroppen slappe af med en svømmetur efter en dag fyldt med skiløb. Den er særligt populær blandt familier. Det

Enestående sneforhold

Tignes er kendt for at have nogle af de bedste sneforhold i Europa, hvilket betyder gode forhold helt ind i begyndelsen af maj. Det er et skisportssted som har hele pakken, området ligger højt, og det er også en af grundene til at sneforholdene er så gode hele sæsonen.

Begyndere på ski eller snowboard i Tignes

Tignes er det perfekte startsted for helt nybegyndere inden for skiløb og snowboarding. Det er her du kan opleve de let tilgængelige grønne pister i Tignes le Lac, yderligere grønne pister i Val Claret og les Brevieres. Udforsk bjergene og finpuds dine færdigheder gennem de brede, blå pister, som er designet specielt til begyndere og lettere øvede.

Ski skoler i Tignes

Tignes har en række skiskoler, der udbyder undervisning i høj kvalitet. Som begynder vil man være begejstret over, Tignes’ høje beliggenhed som sikrer pålidelige sneforhold. Du behøver ikke at tage til toppen af bjerget for at finde god kvalitetssne.

Vi anbefaler alle som er helt nye på ski eller snowboard at tage på skiskole som minimum de 2 første dage af skiferien, for at man få den rigtige teknik fra starten.

Ski og snowboarding for let erfarne i Tignes

Tignes er det ideelle område for mellemliggende skiløbere og snowboardere, med et stort udvalg af lange blå og røde pister. Fra Grand Motte-gletsjeren kan du opleve det spektakulære view over hele, tager man helt til toppen af Grand Motte, skal være klar på fart, den kan godt være teknisk og lidt iset helt fra toppen. Men ellers tager man toget som går op fra Val Claret, Val Claret ligger som det sidste område i Tignes området – Her står du så af og ikke tager videre op, her kan du så både komme tilbage til Val Claret men du kan også tage den anden vej over mod Val d’Isere, La Daille og Le Fornet.

Fantastiske pister i tignes

Den blå piste fra toppen af Grattalu stoleliften, er kendt for at være bred og have fantastiske sneforhold.

I højsæsonen, når alle pister er åbne, tilbyder de lange blå og røde pister fra toppen af Aiguille Percée (2748m) som går hele vejen ned til Tignes les Brevieres (1550m) skiløbere og snowboardere noget virkelig godt skiøb.

Vildt skiløb i tignes

Tignes skiområdet er kendt for sine vilde og udfordrende løjper, der giver selv de mest erfarne skiløbere en vildt skiferie oplevelse. Lad os dykke ned i de mange muligheder for erfarne skiløbere eller snowboardere i Tignes.

Høj fart: Sache pisten

For dem, der søger stejle pister, er Sache løjpen det ideelle valg. En nervepirrende pist som starter fra Aiguille Percee og fortsætter hele vejen ned til Les Brévières. Dine skiløbsfærdigheder vil blive sat på prøve her.

Off-piste skiløb i val d’isere

For mere erfarne skiløbere anbefaler vi at tage over til Val d’Isere for at opleve nogle fantastiske off-piste muligheder. Træområderne ovenfor Le Fornet og Banane off the Bellevarde byder begge på fremragende terræner for off-piste skiløb – på dage med store snefald og man vil være her fra morgenstunden, anbefaler vi man tager bilen da alle jo gerne vil have en del af kagen når der kommer frisk puddersne.

Snowboarding i tignes

Tignes er et paradis for snowboardere – som snowboarder er det værste flade stykker og du skal være klar over der er et stykke, hvis du komme oppe fra Grand Motte og tager mod Val Claret, hvor man skal sørge for at have god fart på, men ellers har vi kun gode erfaringer, der er også kun meget, som i meget få træk lifte i området.

Snowboardere træner og konkurrerer verdensklasse snowboardere, og det kommer ikke bag på nogle, med det omfattende terræn af, god off-piste, snowparker og pudderfyldte bowls. Begyndere kan få en god snowboardoplevelse på begynder pisterne i Le Lac, mens freestylere vil få det sjovt i de store terrænparker på Palafour. Med en 120m superpipe er denne park bygget til adrenalinsøgende snowboardere.

Gletsjerskiløb: Grande Motte Gletsjeren

Grande Motte Gletsjeren giver mulighed for skiløb op til 3.456m. Du kan komme herop med den underjordiske Perce-Neige kabelbane som faktisk er et tog på bare 7 minutter, efterfulgt af en gondol. Fra toppen kan du vælge mellem en række terræner, spredt over 20km, og nogle løjper tager dig endda hele vejen tilbage til Tignes.

Restauranter i Tignes

Tignes er en skiferie by, der strækker sig fra budgetvenlige brasseries til Michelin nævnte restauranter. Hvis man er på jagt efter det klassiske franske køkken, eller man ønsker noget lidt anderledes, har vi kigget på et par fremragende valg som ikke vil skuffe.

Vi må også lige nævne er Val d’Isere som jo ikke ligger ret langt væk i bil bestemt er et besøg værd for at finde en god restaurant – samt mange butikker.

Couloir, Val Claret

Traditionelt og venligt sted, er Couloir en af de mest populære restauranter i Tignes området. Den internationale menu inkluderer lækre retter som mandel-coated camembert, sprød svinebryst, burgere og côte de boeuf. Couloir har en hyggelig atmosfære, perfekt til en afslappende aften efter en god dag på pisterne.

Loop bar, Tignes Le Lac

Efter en dag på pisterne er Loop bar det perfekte sted at slappe af eller feste. Maden er god og der er alt lige fra burgere til wraps. Loop bar er også kendt for deres afterski, så du kan få både god mad og drikke et par sjusser til god musik.

Texmex tignes, Val Claret

Texmex Tignes er en retro diner med en amerikansk / Tex-Mex menu. Chef Jean-Michel Bouvier skaber en bred vifte af lækre retter, som alle kan noget. Personalet er super venligt og giver dig en autentisk fransk oplevelse, da de bærer den traditionelle Savoyard beret som en del af deres uniform. Desuden er priserne her også gode.

L’alpage des chaudannes

L’Alpage des Chaudannes er en fantastisk bjergrestaurant med en stor solterrasse. Det er et fremragende sted til at opleve solen på de smukke blå himmelsdage. Den hyggelige og varme indretning er også meget indbydende, især på snefyldte dage. Her kan du nyde fantastiske Savoyard gourmetretter sammen med et fremragende udvalg af Savoie-vine.

Le panoramic, Glacier de La Grande Motte

Højt oppe over Val Claret på 3,032m finder du den højeste Michelinstjerne-restaurant i verden. Her kan man få pattegris, T-bone steak og endda due direkte fra den træfyring grill. Det er lidt i den dyre ende, men det er også et oplevelse.

La ferme des 3 capucines, Lavachet

La Ferme des 3 Capucines er en rustik gård og restaurant, der serverer Savoyard-favoritter som raclette, fondue og tartiflette, lavet med deres helt egen hjemmelavede ost. At opleve La Ferme er at opleve essensen af Savoyard-kulturen.

Tignes og val d’isère: Afterski

Tignes er en by bestående af flere landsbyer, inklusiv Le Lac og Val Claret. Disse to landsbyer er de mest livlige, men der er en unik stemning i alle landsbyerne. Lad os tage en tur rundt i disse fantastiske landsbyer og se på nogle af de bedste afterskisteder.

Couloir Bar

Couloir Bar er en af de mest populære afterskibarer, beliggende i øvre Val Claret. De fleste dage kan du lytte til fantastiske akustiske sangere, og en dag om ugen kan du danse til soul og funk. Den livlige stemning her er uovertruffen, og du er garanteret en god aften. Som nævnt under restauranter, så har de altså også super god mad.

Drop Zone

Drop Zone har fantastisk personale og internationale DJs, hvilket gør dette sted til et af de bedste valg for en vild nat – eller du kan bare slappe af, se sport på tv’et eller spille pool. Med sin internationale stemning er Drop Zone et must-visit for enhver afterski elsker.

Ranga’s

Ranga’s er det perfekte sted at tage hen for at spille pool, se kampe på Sky Sports eller danse til musikken fra den lokale DJ. De har også daglig happy hour, så der er altid en grund til at besøge Ranga’s.

Marmot Arms

Marmot Arms er et populært valg for skiløbere i Tignes Le Lac. Med deres happy hour, prisvenlige snacks og live musikken, er det et oplagt valg for en hyggelig eftermiddag. Beliggende i bunden af Palafour liften, er det også det ideelle sted at få en øl og en burger, mens du nyder sport på de store skærme. Om aftenen er her live musik og DJs, perfekt til at slutte en god dag på ski af.

Jam Bar

Hvis du søger en mere afslappet atmosfære, kan du tage til Jam Bar, der ligger lige ved siden af Marmot Arms. Dette er et godt sted at få en bid mad og at indhente de tabte samtaler med vennerne og familien.

Le Whitney Bar

Le Whitney Bar i Val Claret har en hyggelig og stilfuld indretning. De har et fremragende udvalg af gode vine til at nyde sammen med gourmet snacks.

Bar Hors Piste

Et alternativ til Le Whitney Bar er Bar Hors Piste, der også ligger i Val Claret. Denne bar har en åben pejs og komfortable sofaer, hvor du kan nyde apres ski cocktails eller varme kroppen op med en varm chokolade. Det er en afslappende bar, perfekt egnet til et par rolige drinks med kæresten, venner eller familien.

Cave du Loop

Cave du Loop, en søsterbar til The Loop, som tilbyder lækre cocktails, live musik og sport i TV’et, alt sammen med en fantastisk udsigt over skiområdet.

Cocorico

Med happy hour der starter fra kl. 14:00 mandag til fredag, kan du tage en stopper for det vilde skiløb her, for en eftermiddag med pizza, øl, live musik og DJ-sæt.

Hoteller og lejligheder i Tignes

Hôtel Le Diamond Rock

Hôtel Le Diamond Rock ligger i hjertet af Tignes, kun 300 meter fra Tignes/Val d’Isère pisterne. Dette femstjernede hotel tilbyder enestående faciliteter, herunder en delt opholdsstue, privat parkering, en stor terrasse samt en bar. Hoteller er fra 2020 og derfor i tip top stand, det ligger det her lille stykke fra pisten, fordi det er så nyt.

Dette boutique-hotel har med en restaurant, et fitnesscenter, indendørs swimmingpool og en sauna, alt hvad du skal bruge og mere til. Hotellets faciliteter inkluderer ski-in/ski-out, skikælder, mulighed for at købe skipas på hotellet, hammam, sauna, swimmingpool og spa og wellness-center.

Hotel Les Suites – Maison Bouvier

Hotel Les Suites – Maison Bouvier var det første 5-stjernede hotel i Tignes. Hotellet er ideelt beliggende i hjertet af Tignes Val Claret og tæt på pisterne, og det er et luksus boutique-hotel, der kombinerer traditionel alpin chalet arkitektur med nutidig design og har fokus på god gastronomi.

Med 31 værelser og suiter kan gæster vælge mellem Classic og Tradition – sidstnævnte er lidt større i størrelse. Hvert værelse er individuelt indrettet og dekoreret, og de er alle både rummelige og virkelig luksuriøse. Så det koster lidt mere.

Hotel Village Montana: Ski-in, ski-out

Hotel Village Montana i Tignes er en ski-in, ski-out ejendom. Med et bredt udvalg af faciliteter og indkvarteringsstile er det et fremragende valg for alle aldre. Village Montana ligger i en hævet position i området Les Almes i Tignes le Lac.

Club Med – Tignes, Val Claret

Club Med’s for nyligt renoverede Tignes Val Claret udgave giver skielskere adgang til Espace Kelly skiområdet, et af Frankrigs smukkeste skiområder. Beliggende i en højde af 2.100m, vil gæsterne have mulighed for at udforske både Tignes og Val d’Isère. Hotellet er indrettet i en hyggelig alpin stil, møbleret i en moderne stil med moderne faciliteter som tv og billard mm. Derudover omfavner alle værelserne inden for hotellet den lokale stil, hvilket skaber en varm og indbydende atmosfære for en konge skiferie.

Læs mere om: Bedste hoteller i Tignes

Skal du have lejet skiudstyr i byen, så kan du tjekke skiudlejning i Tignes, hvor vi har fundet de bedste steder. Derudover er der mange andre aktiviteter i Tignes.

Frankrig har mange lækre skisportssteder blandt andet – Valloire, Valmeinier, Valmorel, VarsVal D’Isere og mange andre.

Antal pister i Tignes

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Tignes6 optimized
Tignes3 optimized
Tignes1 optimized
Tignes5 optimized

Priserne i Tignes

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2670 DKK for en voksen.

Dette liftkort dækker hele området.

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos tignes.co.uk.