Skiferie i Tetnuldi

Skiferie til Tetnuldi

Cirka 15 km og en times episk sightseeing og eventyrfyldt køretur fra Mestia er en fjerntliggende georgisk skidestination: Tetnuldi. Det ligger på skråningerne af Svaneti Kaukasus-bjergene og ligger 2260 meter over havets overflade og er nummer to blandt landets største skisportssteder.

En af de bedste godbidder, som dette nyligt åbnede resort tilbyder, er dets sne kvalitet og kvantitet. Overalt på 900 m skiløb, lodret frilufts-terræn, er der en jævn forsyning af dyb, tør og uden tvivl lækker sne. I betragtning af hvor afsides og spektakulær skisparken er, finder mange forståeligt nok Tetnuldi meget uimodståelig.

Alle de fire stolelifter, der betjener Tetnuldi resort, er perfekte til en panoramaudsigt over det betagende landskab nedenunder. Det er dog uheldigt, at deres åbningstider i bedste fald er latterlige og noget upålidelige.

Du kan vælge Tetnuldi til en episk ski- og snowboard-ferie. Eller vælg det alternativt til en tur over dette bagland for at beundre regionens underskrevne befæstede stentårnhuse, inklusive den umiskendeligt isolerede landsby Ushguli.

Tetnuldi resort har færre on-piste sne stier – kun seks, selvom det har den længste; en 9,5 km strækning med yderligere 1,7 km lodret fald. I alt er skiløjper 30 km lange. En stor attraktion ved denne destination er dog, hvordan den komfortabelt kan rumme en gruppe eventyrsultne spændingssøgere.

Som alle de nyåbnede skisportssteder, Tetnuldi, har der stadig færre mad- og opholdsfaciliteter. Det betyder, at indkvarteringsfaciliteter i den historiske by Mestia kan komme til nytte. Leje af skiudstyr er dog rigeligt, og de koster ikke meget. For dem, der ankommer med deres køretøjer, er der et gratis parkeringsområde.

Som næsten alle populære skisportssteder i Georgien er de bedste tider for et besøg i starten af ​​vinteren; midten af ​​december eller midten af ​​marts til begyndelsen af ​​april, hvor antallet af skiløbere begynder at reducere. Adgang fra Mestia er med bus og 4X4 lastbiler på grund af den berygtede snedækkede vej. Shuttle-tjenester er også ret almindelige.

Antal pister i Tetnuldi

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Tetnuldi 2
Tetnuldi 1
Tetnuldi 3
Tetnuldi

Priserne i Tetnuldi

ski

Pris på Liftkort

Du kan leje det i byen hvor man bor, inde i Mestia. Pris omkring 80 kr om dagen

sport

Pris på Leje skiudstyr

Køb det ude ved skisportsstedet eller inde i Mestia. Køb liftkortet som gælder til alle områderne i Georgien, til ca 600 DKK, for en voksen i 7 dage.

food

En god Restaurant

Der ligger en Mountain Cafe-bar på vej ud til skisportsstedet, eller ligger spisestederne inde i Mestia, hvor du finder Cafe Laila, som den mest kendte

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Tetnuldi, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

agoda
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Booking.com logo
Video fra Tetnuldi
Skiområder i Georgien
georgien

SKIFERIE I Georgien

Find alle skisportsstederne i Georgien her og læs mere om skiferie i Georgien.

FAQ – Spørgsmål til Tetnuldi

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Tetnuldi?

Tetnuldi starter skisæsonen i midten af december og lukker omkring midten af april.

Er Tetnuldi er godt sted for begyndere på ski eller snowboard?

Nej, slet ikke. 90% af pisterne er rød og sorte. Så det kræver du er halv erfaren på ski. Området er sjovt til en skitur på en 2-3 dage. Der er kun omkring 14 km pister. Men skiløbet ligger fra 2200-3160 meters højde.