Skier
Skier

Indien som skiferie destination

Velkommen til en skiferie i Indien, det eneste sted, hvor du kan stå på ski og snowboard hele året, inklusive når skidestinationerne i Østeuropa, Asien og Amerika er lukket.

Glem de varme, støvede og kaotiske indiske byer, hvor skiløb kun ville være muligt i indendørs faciliteter. Indien er heldig at have de mægtige Himalaya nordpå, hvis enorme slør af sne er næsten enhver frygtløs freeriders og snowboarders drømmedestination.

Og lige så meget som Indien aldrig helt har omfavnet den juvel, som Himalaya er, begynder de fem fremtrædende skiløb, der er fordelt på fire nordlige stater, langsomt at vinde global accept. Fra oktober til februar surrer Little Pahalgam i Anantnag-distriktet med skiløbere, snowboardere og vandrere, der ankommer med enorme forventninger til, hvordan de vil påtage sig de smukke Himalaya-kløfter.

kuaripass
Auli

Indien er mere end Himalaya Bjergene

Lige så meget som Indien aldrig helt har omfavnet den juvel, som Himalaya er, begynder de fem fremtrædende skiløb, der er fordelt på fire nordlige stater, langsomt at vinde global accept. Fra oktober til februar surrer Little Pahalgam i Anantnag-distriktet med skiløbere, snowboardere og vandrere, der ankommer med enorme forventninger til, hvordan de vil påtage sig de smukke Himalaya-kløfter.

For dem der ikke kan komme til de schweiziske, franske eller østrigske skisportssteder eller måske vælger at stå på ski i en lavbudgetdestination, skuffer de papirhvide snedækkede Gulmarg-rækker aldrig. Fra december til marts, en 450 m nedstigning i Kongdori, der kun tiltrækker den mest dristige af alle skiløbere og snowboardere, behandler adrenalin-junkier til øjeblikke med episke sjove og livslange minder.

Indiens skiområder

Men uden tvivl er der ingen indisk skiløb, der er lige så spændende som den frodige grønne dal Solang Nala. Pister der er ganske gode, og blandt dem, der konvergerer til spændende og sjove udflugter, for amatører og skifolk fra Indien og udlandet.

I Gulmarg betjener fem Poma-skilifte på internationalt niveau de lavere skråninger plus en af ​​planetens højeste svævebaner – Gulmarg Gondola. I Manali tilbagelægger svævebaner ikke længere afstande, svarende til områdets eneste Poma-skilift.

På det uberørte og naturskønne Uttarakhand skisportssted er der kun skiløb i en måned, fordi direkte sollys smelter sneen væk. Der er også en lift, der dækker en afstand på 3,5 km, en Poma-skilift og en stolelift.

I de fleste af Indiens skisportssteder er der leje af skiudstyr og udstyr inden for byen. Det mest bemærkelsesværdige ved skisportsstederne i de færre skilifter, stolelifter og gondoler sammenlignet med dem, der findes på større globale skiløbsdestinationer. Adgangsveje bliver ofte ufremkommelige om vinteren, og det er vigtigt at undersøge inden afgang.

Skiferie i Indien
FAQ – Spørgsmål om skiferie i Indien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Er der nogle skiområder som er værd at besøge i Indien?

Der er godt nok omkring 20 forskellige skiområder i Indien, men det er kun ”Gulmarg” som er værd at besøge, hvis man er i området – det er ikke et sted du rejser til for blot at stå på ski.

Er skiferie billigt i Indien?

Det er muligvis et af de billigste steder i verden at stå på ski, men du skal ikke regne med top moderne lifter eller hoteller som du kender det fra alperne.

Hvornår kan man stå på ski i Indien?

Skisæsonen strækker sig fra midten af januar til midten af marts, hvilket jo kun er 2 måneder. Men Indien er heller ikke mest kendt for deres skiløb.

SKIOMRÅDER I Indien