Italien som skiferie destination

Italien har mange piste kilometer, store områder og god priser. Du kommer ikke til at løbe tør for pister. Du kan med sikkerhed også få et pasta bolognaes på det skisportssted du vælger. Der er over 20 forskellige skisports områder i Italien. Jeg vil blot komme ind på det mest besøgte her nedenfor.

Skal man til Italien, så er det både muligt at flyve og kører, vælger man at flyve så har man ca en lufthavn 2 timer i nærheden af, så man skal leje en bil hvis det er det man vælger at gøre.

Pisterne er som regel velpræpareret i Italien.

overview 1161797 1280
?c=8023&m=1614183&a=382498&r=&t=html

Italien’s Største Skiområde

Med over 1200 kilometer og 450 lifter i alt samlet i et liftkort, er det klart Italien største skisportssted. Så efter en uge på et pistekort som det, så har man stadig ikke set det hele eller prøvet det hele.

Det byder selvfølgelig også der er noget for alle og enhver, så det er et sted man kan bliver bedre på alle punkter. Området er smukt og man står på ski i op til over 3.000 højdemeter.

Canazei, Cortina d’Ampezz og Val Gardene, er noget de byer der er med til at samle det store område. Der er god mad og gode priser. Man kan blive væk fra hinanden hurtigt hvis man ikke følger hinanden. Er det godt eller skidt?

2 andre gode muligheder er

Via Lattea er et helt fantastisk liftkort der dækker over 400 pistekilometer. Hvor områderne Claviere, Sauze d’Oulx og Sestriere i Italien og Montgenévre i Frankrig.  Det er plads til alle og området er så stort at du nemt kan fordrive 2 ugers ferie i dette smukke område.

Der er gode muligheder for offpist, og der er mange stejle pister, så de øvede skisportsudøvere kan få super mange udfordringer på dette liftkort.

Området ligger i med de højeste prister i 2.800 meters højde.

Skirama Dolomiti, har man været ved Gardasøen og hvis man er der, så er man ikke særlig langt fra pistekortet der dækker op til 380 pistekilometer. Der er 8 skiområder der dækker dette liftkort hvor de med mange kilometer er Passo Tonale, Folgaria, Madonna di Campiglio mm. Det er dog ikke alle områder der hører sammen, det skal man lige være ops på inden man tager hjemmefra, så flyver man derned så lej en bil i lufthavnen og ikke tag en taxa. Kører man, så er der ikke langt mellem stederne.

Det ligger lidt længere nede i Italien, så du vil støde på utroligt mange italienere. Maden er til gode priser og kvaliteten er også god.

Passo Tonale har skiløb i op til 3.100 højdemeter, der er over 100 pistekilometer, der er varieret skiløb så der er noget for alle om man er nybegynder eller prøv. Der findes også over 20 km langrend.

dolomites 458733 1280

Hvorfor Italien som destination?

Italien byder på troligt mange pistekilometer og de fleste ligger i mange højdemeter dermed er man nærmest sikret god sne i en hel sæson. Der bliver brugt penge på at forbedre områderne. Områderne er store og priserne er gode.

Gode pizza’er og pasta som man nemt kan leve af i en uge.

HVEM SÆLGER SKIFERIER TIL ITALIEN?

Skilink
Slopestar
Hoejmark Rejser
Sunweb normal
Thinggard logo
Skiferie.dk
snowtrex normal
FAQ – Spørgmål til skiferie i Italien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Italien?

Skisæsonen i Italien løber normalt fra midten af december til midten af april, selv om de nøjagtige datoer kan variere afhængigt af stedet.

I de nordlige regioner af landet varer skisæsonen normalt lidt længere, mens den i syd har tendens til at være kortere i de sydlige regioner. De mest populære skisportssteder ligger i nord, hvor snefaldet er kraftigere, og temperaturerne er koldere. Det betyder, at sæsonen normalt starter lidt senere i nord og slutter lidt tidligere end i syd.

Selv når vinteren er på sit højeste, er der dog stadig masser af solskinsdage til at nyde skisport i Italien.

Hvilken er den bedste måned at stå på ski i Italien?

Der findes ikke noget endegyldigt svar på spørgsmålet om, hvornår den bedste måned at stå på ski i Italien er. Det afhænger alt sammen af, hvad du leder efter.

Hvis du f.eks. ønsker at undgå folkemængderne, bør du planlægge at stå på ski i Italien i lavsæsonen i december eller marts, her er priserne også billigere end højsæsonen.

Hvis du derimod håber at kunne drage fordel af landets skisportssteder i verdensklasse, skal du besøge landet i højsæsonen fra januar til februar.  

Hvilke skiområder er de 5 bedste i Italien?

Her er fem af de bedste skisportssteder i Italien:

 • Canazei ligger i Dolomitterne, en af de smukkeste bjergkæder i verden. Feriestedet tilbyder pister til alle niveauer samt et udvalg af offpiste-ruter for mere erfarne skiløbere. Canazei og området i dolomitterne byder på 1200 km pister og er derfor verdensstørste liftkort målt på km.
 • Sestriere er et af Italiens mest populære skisportssteder takket være sine fremragende faciliteter og det ligger tæt ved Torino. Skistedet byder på en række forskellige pister for alle niveauer samt et væld af afterskibarer.
 • Cervinia er et ideelt valg for mellemliggende skiløbere, der ønsker at udforske nogle af Europas højeste bjergtoppe. Resortet ligger ved foden af Matterhorn som byder på en betagende udsigt og fantastiske skiforhold, området hænger sammen med Zermatt som ligger i Schweiz. Med et godt udvalg af restauranter og afterskibarer er Cervinia også et godt sted at nyde et par øl efter en dag på pisterne.
 • Livigno omtales ofte som “Lille Tibet” på grund af sin højde og spektakulære natur. Skistedet byder på over 115 km pister, hvilket gør det til et af de største sammenhængende skiområder i Italien. Med sin toldfrie status er Livigno også et godt sted at købe noget billigt skitøj.
 • Passo Tonale er et andet glimrende valg for mellemliggende skiløbere og byder på over 80 km velpræparerede pister. Skiområdet ligger i udkanten af Adamello-massivet og giver en fantastisk udsigt over nogle af Italiens højeste tinder. Med sin bekvemme beliggenhed kun en kort køretur fra større byer som Trento og Brescia er Passo Tonale en nem måde at undslippe bylivets travlhed på.
Hvorfor vælger folk en skiferie i Italien?

Italien har meget at byde på, når det gælder skiferie. Landet har nogle af de bedste skidestinationer i Europa med et bredt udvalg af pister, der passer til alle niveauer. Desuden er landskabet ganske enkelt betagende med en fantastisk udsigt over Alperne fra næsten alle pister.

Desuden er maden og vinen uovertruffen og til fine priser, samt der er et stort udvalg af afterskibarer samt andre aktiviteter at prøve. Det er derfor ikke underligt, at Italien er et af de mest populære rejsemål for en skiferie.

Hvilke skiområder er de bedste til nybegyndere i Italien?

Italien er en kendt destination for skiløb med et varieret landskab, der byder på noget for enhver smag, fra nybegynder til ekspert. Når det kommer til at vælge et skisportssted, har begyndere meget at overveje.

Nogle af de mest populære begyndervenlige skisportssteder i Italien omfatter Val Gardena, Cortina d’Ampezzo, Alta, Livigno og Kronplatz.

Hvert af disse skisportssteder har sin egen unikke charme og tilbyder en række begyndervenlige funktioner såsom bløde pister og tålmodige skiinstruktører. 

Hvornår er priserne på skiferie i Italien billigst?

Priserne har f.eks. tendens til at være lavere i december, før juleferien, igen i januar og i marts, efter højsæson i februar. Hvis du er fleksibel med dine datoer, kan du måske finde nogle gode tilbud i disse perioder.

Det er dog værd at bemærke, at vejrforholdene også kan være mindre end ideelle i lavsæsonen, især i december. 

Hvilke skiområder er bedst til eksperter i Italien?
 • Cervinia
 • Ponte de Legno
 • Sestrier
 • Sauze d’Oulx
 • Livigno
 • Champoluc
Hvor er der bedst afterski i Italien?
 • Cervinia
 • Livigno
 • Courmayeur
 • Bormio
 • Madonna di Campiglio
Alagna

Alagna

Alagna er en del af Monte Rosa ski

Læs Mere
Alba

Alba

Området ligger i 1517 – 2428 meters højde

Læs Mere
Alleghe

Alleghe

Der er 80 km pister og 26 lifter til at tage en rundt i området

Læs Mere
Alpe Togola

Alpe Tognola

Alpe Tognola går op til 2200 meters højde

Læs Mere
Andalo

Andalo

Der er en snowpark ”Dosson” Hvor der er mindre hop, rails og boxes

Læs Mere
Arabba

Arabba

Arabba er ligesom Alleghe en del af dolomitterne

Læs Mere
Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia er en del af 4 mindre områder

Læs Mere
Bormio

Bormio

Bormio er en del af 3 skiområder

Læs Mere
Campitello

Campitello

Der er 110 km pister i Campitello området

Læs Mere
Canazei

Canazei

Den længste piste er 10.5 km lang

Læs Mere
Cavalsee

Cavalsee

De 6 områder giver adgang til 112 km pister

Læs Mere
Cervinia

Cervinia

Cervinia er et af de største områder i Italien

Læs Mere
Champoluc

Champoluc

Champoluc er en del af Monterosa liftkortet

Læs Mere
Claviere

Claviere

Claviere er en lille by, som er en del af Via Lattea

Læs Mere
Cortina D'Ampezzo

Cortina D'Ampezzo

Området byder på 62 pister fordelt på 120 piste km

Læs Mere
Courmayeur

Courmayeur

Området går fra 1210 – 2624 meters højde

Læs Mere
Folgaria

Folgaria

Der er biograf, svømmehal og sportshal i byen

Læs Mere
Folgarida

Folgarida

Folgarida som ligger i det populære skiområde ”Val di Sole”

Læs Mere
Gitschberg

Gitschberg

Ud af de 55 km er der 24 pister og 15 lifter der til

Læs Mere
Gressoney

Gressoney

Gressoney er en del af Monterosa liftkortet

Læs Mere
Kronplatz

Kronplatz

119 km pister, den længste piste er 7 km lang

Læs Mere
La Thuile

La Thuile

Området ligger i 1200 – 2800 meters højde

Læs Mere
Latemar Predazzo

Latemar Predazzo

Predazzo by har flere smukke butikker, barer og restauranter

Læs Mere
Limone Piemonte

Limone Piemonte

Limone Piemonte er et af de ældre skisportssteder i Italien

Læs Mere
Livigno

Livigno

Livigno er et meget familievenligt sted

Læs Mere
Macugnaga

Macugnaga

Macugnaga er et lille skiområde i Italien

Læs Mere
Madonna Di Campiglio

Madonna Di Campiglio

Det er et meget familievenligt skisportssted

Læs Mere
Marilleva

Marilleva

Der er 150 km pister, der er blå, røde og sorte pister

Læs Mere
Meransen

Meransen

Meransen som er en del af Gitschberg Jochtal

Læs Mere
Monte Bondone

Monte Bondone

Der er 20 km pister i flere forskellige niveauer

Læs Mere
Monte Maniva

Monte Maniva

Monte Maniva er et af de mindre skisportssteder i Italien

Læs Mere
Montecampione

Montecampione

Området har 35 km pister

Læs Mere
Paganella

Paganella

Området ligger lige i starten af Brenta, som er en del af UNESCO

Læs Mere
Passo Tonale

Passo Tonale

Passo Tonale er en del af Ponte di Legno

Læs Mere
Ponte di Legno

Ponte di Legno

Det er et meget familievenligt skisportssted

Læs Mere
San Martino di castrozza

San Martino di castrozza

Der er 32 pister i området og 24 lifter

Læs Mere
San pellegrino

Alpe Lucia/San pellegrino

Området har 23 lifter og 69 pister

Læs Mere
Sauze D'Oulx

Sauze D'Oulx

Der er 249 pister i hele området og 70 lifter

Læs Mere
Selva Gardena

Selva Gardena

Der bliver stå på pister i op til 3250 meters højde

Læs Mere
Sestriere

Sestriere

Over 1000 km offpiste

Læs Mere
Val Gardena

Val Gardena

Val Gardena er en del af Dolomitterne

Læs Mere
Valgrisenche

Valgrisenche

Der er 12 km pister og 3 lifter

Læs Mere
Valmalenco

Valmalenco

Der er 60 km pister med 13 lifter

Læs Mere
Skisportssteder tæt på større lufthavne omkring alperne
jun 06 2023

Skisportssteder tæt på større lufthavne omkring alperne

Hvis du er på jagt efter en nem og bekvem skiferie, kan det være en fordel at...
De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien
jun 08 2023

De 10 bedste destinationer til en skiferie i juleferien

Når vinteren og juleferien nærmer sig, begynder mange at drømme om en...
nov 07 2021

Ultimativ guide til god afterski i alperne

Danskerne er kendte for at give den gas, når de drikker - derfor søger mange...
De 15 bedste familievenlige skisportssteder i Europa
jun 08 2023

De 15 bedste familievenlige skisportssteder i Europa

Der er ikke noget bedre end at tilbringe kvalitetstid med familien på en...
Vignette - Vejafgifter på skiferien
mar 06 2023

Vignette, motorvejsafgifter og miljøzoner – Europa

Det er vigtigt af have styr på de forskellige vejafgiftsregler rundt i Europa,...
De 10 bedste skisportssteder til en uforglemmelig tøsetur
jun 08 2023

De 10 bedste skisportssteder til en uforglemmelig tøsetur

Intet er bedre end en vellykket tøsetur, hvor venskaber styrkes og minder...
De 15 bedste højtbeliggende skisportssteder i Alperne
jun 07 2023

De 15 bedste højtbeliggende skisportssteder i Alperne

Der er mange skisportssteder i Alperne, men nogle skinner særligt igennem på...