Skiferie til Livigno

Skiferie til Livigno

Mange skisportssteder får mærkatet ‘en ægte allrounder’, men få lever faktisk op til deres ry – udover det helt store destinationer. Men Livigno er en absolut allrounder destination indenfor skisporten. Deres brede pister er ideelle til at bygge selvtilliden op for helt nye på ski eller snowboard, og du er aldrig ret langt væk fra en lille refugio for en pause og en drink.

Skiferie til Livigno, kan købes hos: Skilink, Sunweb, Skiferie.dk, Alltime Travel, Slopestar, Højmark, Thinggard, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Livigno: Alpinresorts

Skileje i Livigno: CheckYeti

Kort om Livigno

Livigno bugter sig i en syv kilometer langs dalbunden mellem skiområderne Carosello og Mottolino. Beliggenheden er grunden til den skattefrie status. For over 100 år siden kunne skatteopkrævere ikke krydse de snedækkede bjergpas, så de erklærede det dengang skattefrit.

I dag er de smukke gågadeområde fyldt med designerbutikker, elektronikbutikker og parfumerier samt over 100 barer af enhver art, herunder en masse lækre spisesteder.

De festlige og hyggelige afterskibarer ligger ved bunden af alle de vigtigste lifter, så du har flere at vælge imellem. Man skal opleve Kosmo på Mottolino-siden og Allegra og Stalet ved bunden af Carosello-gondolen.

Livigno: Ski- og snowboard

Livigno er en charmerende by, der strækker sig langs en bred dal i Italien, kendt for deres fantastiske skiløb og snowboard terræn. Landskabet er opdelt i to sider, Carosello og Mottolino, som begge er forbundet med en skibus og deler et fælles liftkort. Med 115km pister, der blot er en brøkdel af det omfattende off-piste og backcountry-terræn, det er er perfekt område for familier, kærestepar, grupper da området har noget for alle.

Vetta stoleliften (Nr. 28): Perfekt for familier og børn

Pisterne fra Vetta stoleliften (nr. 28) er perfekte, hvis du er ude med familie og børn. Du får den fantastiske følelse af at være højt oppe på bjerget, men pisterne er brede og nemme. I bunden ligger Costaccia Hut, hvor man kan hvile og nyde en varm kakao.

Er man helt ny på ski, så anbefaler vi man bor tæt på pisten her, for at få mest muligt tid på pisten og ikke skulle med bussen hver morgen.

Carosello: Det store skiområde

Carosello-området, der ligger mod vest med lifter, der strækker sig direkte fra byens kant, er det største af de to områder. Tre gondoler og seks stolelifter håndterer det omfattende vertikale område på 980m.

Mottolino: For dig som er lidt erfaren

På den østlige side af dalen har Mottolino et lignende vertikal på omkring 970m, betjent af en gondol og fem stolelifter. Gondolen og stoleliften kræver en gåtur eller lokal transport for at komme herop fra byen, og for nybegyndere på ski er terrænet relativt begrænset.

Mottolino er også tilgængeligt for dagsture fra Bormio via stolelifter ved landsbyen Trepalle eller Passo d’Eira. Freeride mulighederne ud fra det 2,785m høje Monte della Neve er gode, især ind i Vallaccia. Vallaccia terrænet er for det meste mild til moderat hældning.

Snowpark og heliskiing i Livigno

Snowparken på Mottolino siden over Trepalle er en oplevelse, der skal prøves hvis man er lidt erfaren i parken, og en værdig konkurrent til verdens måske bedste snowpark i Laax, Schweiz. Parken er kendt for sine vilde ramper og halfpipes, der vil udfordre selv den mest erfarne freestyle snowboarder eller skiløber.

Heliskiing er også tilgængeligt i Livigno. Det er værd at bemærke, at Livigno’s høje beliggenhed og nord-øst til nord-vest aspekt sikrer rigtig gode sneforhold, hvilket gør det til et ideelt sted for dem, der ønsker at prøve heliskiing. Heliskiing er en oplevelse man tager med andre, og derfor skal i være et par stykker der er klar på sådan en oplevelse – samt for at holde prisen nede.

Liftkortet for Livigno

Det primære lokale liftkort inkluderer adgang til begge sider af dalen – Mottolino og Carosello. Der findes også mere budgetvenlige liftkort, specifikt for de mange begynderlifts, der strækker sig langs den østlige side af byen. Fra tidlig januar til begyndelsen af april kan du få en særlig lørdag rabat på liftkortet.

Alta Valtellina Ski Pass

Alternativt er der også Alta Valtellina Ski Pass. Dette liftkort er gyldigt i 3 eller flere dage i Livigno, Bormio, Santa Caterina & Cima Piazzi – San Colombano. Det er god værdi at købe det, hvis man planlægger at stå på ski i nogle af de andre skiområder, mens du hovedsageligt bor i Livigno. Det er værd at overveje inden køb. Men det kræver dog i har bil med, for at komme rundt til de andre områder.

Livignos aktiviteter udover skiløb

Livigno, en af Italiens juveler, er meget mere end blot en destination for skiløbere. Når du er færdig med at stå på ski for dagen, er der en overflod af aktiviteter, der venter dig, fra afslappende wellness og spa til spændende udendørs aktiviteter.

Aquagranda Sportscenter

Midt i Livigno har man Aquagranda sportscenter, et 10.000m2 stort center fyldt med muligheder for fitness og afslapning. Centeret har alt fra svømmebassiner, slides og fitnesscentre til wellness-områder, og tiltrækker endda internationale atleter, der ønsker at opbygge kondition i højderne. Det er også et meget besøgt område i sommermånederne.

Fra Livigno Outdoor Center kan du deltage i en lang række aktiviteter i det idylliske bjerglandskab. Uanset om du er til vandreture, bjergbestigning, isklatring, snesko-vandring eller klippeklatring, finder du det hele her.

Efter en aktiv dag kan du slappe af på et væld af forskellige steder. Gå en tur i biografen, eller besøg Cronox underholdningskompleks, hvor der er fire bowlingbaner, billard, dart, 5-a-side fodbold og en legeplads for de yngste. Cronox tilbyder en overflod af madmuligheder (herunder selvfølgelig pasta og pizza) og et dejligt udvalg af vin, øl og likører, samt et stort rum med store skærme hvor der bliver sendt sport.

Listen over Livignos aktiviteter

Her er en fuld liste over, hvad du kan foretage dig:

 • Skøjteløb
 • Kælketure
 • Ridning
 • Slædeture, snescootere
 • Hundeslædekørsel
 • Paragliding
 • Isklatring
 • Sne-sko udflugter
 • Spa-centre
 • Iskørsel
 • Diskoteker og live musikbarer
 • Afterskisteder (barer)
 • Cafeer
 • Restauranter & pizzeriaer
 • 10 bjergrestauranter, nogle med happy hour & live musik
 • Fremragende toldfri shopping
 • Swimmingpools på hoteller
 • Biograf
 • Cronox underholdningskompleks

Livigno skjuler også en lille hemmelighed, nemlig muligheden for en dagsrejse til det kendt highend område St. Moritz lige over grænsen i Schweiz. For et lille gebyr (arrangeret lokalt) kan du mingle med de super-rige og stå på ski i et super fedt skiområde. Udsigten fra ded gastronomiske Trutz restaurant er helt sikkert turen værd i sig selv.

Det pulserende natteliv og après-ski i Livigno

Når skiløbet er overstået for dagen, har Livigno en verden af fornøjelser at byde på. Byens centrum er hjemsted for en række barer og klubber, hvor du kan slappe af og fejre en vellykket dag på pisterne med eller uden skader. Kosmo på Mottolino-siden er en lokal favorit, og det er også værd at besøge Allegra og Stalet ved bunden af Carosello-gondolen.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Livigno:

Med fly til Livigno

Livigno er placeret lige oppe ved den schweiziske grænse i en afsides del af de italienske alper. Det tager omkring fire timer at komme hertil fra begge Milans lufthavne samt lufthavnene i Verona og Bergamo.

 • Milan Malpensa lufthavn: 4 timer
 • Milan Linate lufthavn: 4 timer
 • Bergamo lufthavn: 4 timer
 • Verona lufthavn: 4 timer

Bedste hoteller i Livigno

Livigno, kendt for sin skønhed og sin charme, men er kendt for en række luksuriøse hoteller. Vi har nøje udvalgt nogle af de bedste hoteller i Livigno:

Eco & Wellness Boutique Hotel Sonne

Hotel Sonne ligger i hjertet af Livigno, blot et par skridt fra Tagliede skiliften og 300 meter fra Mottolino skiområdet. Hotellet er berømt for sine wellness-faciliteter, som inkluderer et tyrkisk bad, to saunaer og mange andre. Her kan du slappe af og genopbygge dine kræfter efter en dag på skiløjperne.

Hotel Roberta Alpine

I hjertet af Livigno og 20 meter fra skiløjperne, finder du Hotel Roberta Alpine. Dette hotel har en spa med Tyrol sauna og god morgenmad. Gratis WiFi og leje cykler er inkluderet i opholdet (mest nødvendigt om sommeren), og alle værelser har udsigt over bjergene.

Hotel Baita Montana

Hotel Baita Montana byder på en panoramisk udsigt over Livigno og et wellnesscenter med swimmingpool. Dette familiedrevne hotel er kun 600 meter fra Mottolino liften. Værelserne på Baita Montana kommer med alle moderne indretning, der sikrer et godt ophold.

Bivio Hotel Plaza

Bivio Hotel Plaza ligger i Livigno’s centrale gågade, 300 meter fra Mottolino gondolen. Hotellets spa har en indendørs pool, sauna og en række afslappende massager muligheder. Værelserne på Bivio Hotel er fint indrettede og tilbyder alle de moderne faciliteter, du kan forvente af et hotel i topklasse.

Hotel Spol

Beliggende i centrum af Livigno, er dette hotel kun 150 meter væk fra Valandrea skiløjperne. Det har en stor have, der vender mod Alperne, et wellness område, og en traditionel restaurant. Hotel Spol lover sine gæster en hjemlig følelse i en luksuriøs atmosfære.

Hvert af disse hoteller giver en unik og luksuriøs oplevelse, der vil gøre dit besøg i Livigno unikt. Nyd den fantastiske skidestination som Livigno er, mens du forkæler dig selv med luksussen, ved at bo på et af de fantastiske hoteller.

Italien byder på massere af gode skisportssteder blandt andet, Kronplatz, La Thuile, Latemar Predazzo, Limone Piemonte, Macugnaga og en del andre steder.

Antal pister i Livigno

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Livigno6 optimized
Livigno3 optimized
Livigno5 optimized
Livigno4 optimized

Priserne i Livigno

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 1840 DKK for en voksen i højsæson.

Man kan bestille liftkort hos skipasslivigno.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 750 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Livigno, via Alpinresorts.

food

En god Restaurant

Der er massere af spisesteder i Livigno, der er blandt andet. Astoria, Pizzeria San Giovanni, II Cenacolo, Bellavista, La Piöda, Mario’s og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går skiferien til Livigno, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

dansk bilferie logo
Hoejmark Rejser
snowtrex normal
Thinggaard normal
Sunweb normal
Skilink
Slopestar
Skiferie.dk
hotels.com logo
Booking.com logo
agoda
Pistekort Livigno
Livigno Pistekort JPG