Nordmakedonien som skiferie destination

Hvis du nogensinde har brug for en undskyldning for at besøge den smukke republik Nordmakedonien, så lad det være om vinteren, når den eksotiske placering på Balkan er meget ivrig efter at være vært for dig. En tur til de majestætiske skisportssteder i et lille europæisk land, der stadig har en af ​​kontinentets længste catskiing tracks, kan det ikke være en forkert beslutning.

Men igen, i et paradis for skiløbere og snowboardere, hvor over 80% af landmassen er kuperet og bjergrigt, er der aldrig et bedre tidspunkt at besøge end når et slør af snedråber flyder ned over bjergene. Skiløb og snowboarding i Makedonien er en tradition; en kulturel livsstil, der er afhængig af de perfekte forhold, som deres skicentre tilbyder.

Mavrovo
Nordmakedonieen skiloeb

Nordmakedonien er en billig feriedestination

Skiløb i Nordmakedonien er mindre tilbøjelige til at opleve charmen og spændingen, der minder om de franske, schweiziske eller østrigske skisportssteder. Uanset om det er på skiresortet Mavrovo, skicentret Krushevo eller skicentret i Popova Sapka, er der ingen über-moderne monstrøsiteter som Alperne. Men der er flere positive ting ved det.

For det første, selv uden stejle skråninger, velplejede pister og udfordrende skiløjper, kan deres resorts udløse en adrenalinpumpe. En overflod af sne plus et mærkbart fravær af lokale freeridere i en budgetvenlig vintereventyrs destination som Makedonien gør en tur for uimodståelig.

Nordmakedonske skisportssteder

Du kan vælge et skisportssted i Stanic-Krushevo, især hvis du planlægger at prøve natski, tag til et skiområde i nationalparken Mavrovo eller blot vælge Osogovo-bjergbaserede Ponikva. Alternativt kan du prøve til det nyeste skisportssted i skiområdet Kozuf eller landets ældste – Popova Sapka.

En skiferie til Nordmakedonien behøver ikke udelukkende at handle om skiløb og snowboarding. Skiløb er det, landet er bedst kendt for i løbet af skisæsonen, selvom mange nationale parker og reservater er åbne for turister om vinteren.

I Makedonien starter skisæsonen i december og slutter i marts-april. Indkvarteringsfaciliteter uden for hovedstaden Skopje og især i resorts er overkommelige. Adgangen til mange af resorts er lige til, dog anbefaler vi guidede ture til Nordmakedonien.

Makedonien skiferie
FAQ – Spørgsmål til skiløb i Makedonien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilke er de bedste skiområder i Makedonien?

Det er 100% Mavrovo og Popova Sapka, hvis man kigger efter pisteskiløb. Popova har også cat-skiing – det som flere kalder fattigmands heliski.

Hvem tager til Makedonien?

Det er for dig som elsker freeride og offpist. Det er for dig gerne vil prøve cat-skiing, inden du bruger opsparingen på den ultimative heliskitur.

SKIOMRÅDER I Nordmakedonien
Mavrovo

Mavrovo

Mavrovo har mere end 25 km pister

Læs Mere
Popova

Popova Shapka

Popova Shapka, er landets ældste skisportssted

Læs Mere