Skiferie i Ötztal

”Ötztal Super Skipass” er et større skiområde i Østrig som danner rammerne for 3 større områder og 3 mindre skiområder.

Ötztal har 6 skiområder, 2 steder hvor der er gletsjer ski. De 3 større skiområder er Sölden, Obergurgl-Hochgurl og Hochoetz-Kühtai. De 3 små områder er Vent, Gries og Niederthai.

Hvis du vil have en perfekt skiferie i denne sæson, skal du tage til Ötztal Super Ski. Her er der ideelt typisk vejr og ideelle betingelser for alle typer af vintersport. Beliggende i Ötztal, Østrigs storslående dal, byder Söldens to gletsjere og det højteknologiske skiområde byder på uforglemmelig sjov for alle. Desuden byder nattelivet på en række barer og natklubber for god afterski.

Ötztal-dalen har fået et internationalt ry på grund af sine forskellige aktiviteter, gastronomi, den lange skisæson på Sölden gletsjeren og meget mere. Af interesse er Ice Q-restauranten, som er en modernistisk glasvægsbygning i 3.048 meters højde. Desuden indeholder den bemærkelsesværdige gastronomiske restauranter og deres egen vin.

Söldens popularitet er vokset på grund af indførelsen af smarte luksushoteller i dalen og deres udkragede udsigtsplatform på Tiefenbachkogel. Denne popularitet er blevet yderligere forstærket af Ötztal Superski Pass, som giver adgang til alle 60 lifte og 363 km pister i dalen.

Fakta om Ötztal Super Ski

Ötztal er et stort skisportssted med bredde velholdte pister dækket af sne. Der er mange bjerghytter, træer og ski-oplevelser op til 3250 meter over havets overflade.

Ötztal tilbyder en række uddannelsesfaciliteter for både turister og lokale. Ved hjælp af nye teknologier og teknikker kan eleverne få værdifuld viden fra disse skiskoler. Det er alt fra offpist læring, til den helt nye på ski.

Hochöetz skisportsområde ligger i Ötztal-dalen ved siden af Hotel Seerose. Dette område er perfekt til familieskiløb eller afslappende skiløb på grund af de brede pister og de naturskønne forhold med 39 kilometer terræn fra 1.400 til 2.300 meter. Det har en unik og mere personlig atmosfære.

Ötztal-dalen er kendt for sine to gletsjere, Tiefenbach og Rettenbach, som byder på en fantastisk udsigt over alperne fra deres toppe. Området har tendens til at være overfyldt, selv om frokosttid kan være mere velegnet for begyndere.

Ötztal Super Skipass

Højdeintervallet er mellem 1350 m og 3340 m – i Sölden.

Km pist: 363 km

Piste niveau: Blå: 69.5 km (49%), Rød: 46.6 km (32%), Sort: 27.3 km (19%)

Den længste piste på 15 km, med 1960 meter i faldhøjde.

Liftkort for voksne i seks dage: 251-354 € pr. person.

Ötztal Super Ski Resort tilbyder en række forskellige muligheder for skiløb med seks forskellige skiområder, top infrastruktur og to gletsjerbjerge. Det er et af de mest populære skiområder i Østrig.

Ötztal Super Ski liftkortet giver ubegrænset adgang til alle skiløjper, alt i alt 363 km pist, 6 skiområder og 90 bjerglifte i dalen. Der er generelt garanti for meget god sne.

Andre aktiviteter i Ötztal

Der er flere kælkebaner, der er skøjtebane, der er wellness og swimmingpools/vandland ”Freizeit Arena Sölden” og ”Aqua Dome”, det er mulige at komme på kanefart eller is klatring. Der er også flere hiking ruter.

Fitnesscenter ligger i ”Aqua Dome”, Der er indendørs tennisbane i ”Freizeit Arena”, Bowlingbane i Längenfeld og der er go-cart bane, golfsimulator og et indendørs golfcenter på over 700m2.

Der kører selvfølgelig skibusser rundt i hele området, så det er nemt at komme fra sted til sted.

Antal pister i ötztal

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Sölden7 optimized
Sölden optimized
Sölden6 optimized
Sölden3 optimized

Priserne i Ötztal

ski

Pris på Liftkort "Ötztal Super Skipass"

6 dages liftkort koster 2.590 DKK for en voksen.

6 dages liftkort koster 2.080 DKK for et barn født mellem 2004-2008

6 dages liftkort koster 1.420 DKK for et barn født mellem 2009-2015

Spar op til 22% ved at bestille minimum 5 dage før i kommer.

Man kan bestille og se priser på oetztal.com. Vi har taget priserne for online køb i hovedsæsonen. Men læs lige mere herinde så i ikke bliver chokeret eller overrasket.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 650 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 650 DKK.

Der kan være penge at spare ved at bestille i god tid og online. Der er steder at leje i alle byerne.

Ötztal Super Ski Resort tilbyder selvfølgelig udlejning af ski, snowboard og børneski, der passer perfekt til dine behov om det er twiptip til parken, offpist til freeride eller et par piste ski. De har også snowboardstøvler, skistøvler og andet tilbehør for at sikre sikkerhed og komfort på pisterne.

Skibutikkerne har alle de kendte brands du kender til, så det kan også være du finder frem til du gerne vil have nyt grej med hjem.

Vi kan anbefale man lejer skiudstyr hjemmefra, på den måde får du den bedste pris, samt at du får hurtigere service når du skal hente grejet. Udover det så gør du også livet lidt nemmere for skibutikkerne og tager presset fra deres skuldere om lørdagen eller tirsdagen hvor alle ankommer til skiområderne.

food

Restauranter

Ötztal er et område der tæller 6 byer, hvor der er massere af spisesteder, de 3 mindre skisportssteder har ikke så mange som de 3 store områder.

Mad er en vigtig del af enhver mindeværdig skiferie. Ötztal Super Ski kombinerer to nationers gastronomi, lige fra tyrolsk bacon til italiensk pizza, fransk køkken med toque-hyldest og wienerschnitzel. De tilbyder kulinariske højdepunkter for enhver smag.

Ötztal tilbyder et væld af madoplevelser, der spænder fra sofistikerede gourmetmenuer fra pisterne til hjemmelavet madlavning på en kro nede i dalen. De mange forskellige muligheder er sikre på at tilfredsstille alles smag.

Det bedste afterski finder du i Sölden, som har mange gode barer.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Ötztal, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare. – Der er flere destinationer i Ötztal, disse links her er til Sölden.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Sunweb normal
Trip tour sort
Skiferie.dk
snowtrex normall
agoda
hotels.com logo
Booking.com logo
Video fra Ötztal
Skiområder i Østrig
østrig

SKIFERIE I ØSTRIG

Find alle skisportsstederne i Østrig her og læs mere om skiferie i Østrig.

FAQ – Spørgsmål til Ötztal

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad er specielt ved Ötztal?

Det er en region, som råder over 6 områder, som er samlet under Ötztal Super Skipass. Samlet får man over 350 piste kilometer. Der er 2 gletsjere, som er oppe i Sölden skiområdet.

Hvad kan man lave på en skiferie i Ötztal?

Alpint skiløb på alt fra pister, i funparken til off-pist. Der er langrend, ski touring, kælkebakker, vandreruter. Vi kan anbefale man henter deres app. Hvor du kan tjekke op på alle de events som der bliver afholdt.

Hvornår er skisæsonen i Ötztal?

Det optimale tidspunkt at tage til Ötztal-dalen er mellem november og slutningen af maj, fra tidlig morgen til omkring kl. 14:00 er pisterne i bedst kvalitet. De bedste forhold er typisk i januar, februar og starten af marts.

Hvilke lufthavne er tæt på Ötztal?

For at få mest muligt ud af en tur til Ötztal bør man gøre sit hjemmearbejde i forvejen og planlægge sin rejse. Selv om Innsbruck og München lufthavn er to nærliggende muligheder fra Ötztal Super Ski Resort, kan der være andre transportmetoder, der passer bedre til din tidsplan, dit budget og din plan.

Vi kan dog anbefale at flyve hvis man fx. kun er 2 personer, det kan næsten ikke svare sig at køre hvis man er 2. Med lufthansa, kan du få dit skistyr med gratis, så det er værd at kigge på.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Ötztal
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam