Skiferie til SkiWelt

Skiferie i Skiwelt

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, danner rammerne for Brixen Im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Söll og Westendorf. Hele skiområdet har 284 km pister, hvor der er blå, røde og sorte pister samt offpist router. Der er 90 lifter til at dække området. I hele området er der 81 skirestauranter og afterski steder, der er en hver 3,3 km. SkiWelt råder over 1700 snekanoner som altså kan dække 229 km ud af de 229 km pister. Der er flere kælke baner i området som mange benytter når pisterne lukker.

Skiferie til SkiWelt, kan købes hos: Thinggaard, Alltime Travel, Skiferie.dk, OnlineSki, TripTour, Snowtrex, Sunweb, Hotels, Booking, Agoda

Skileje i SkiWelt: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i SkiWelt: CheckYeti

Hvis disse ikke er nok, kan du tage en direkte skibus til Kitzbühel. Når du er på vej til Kitz er det bedst at tage turen i bil eller skibus – da det kan hjælpe dig med at spare en masse tid. Derudover skal du bruge et Kitzbühel- eller Salzburg Super Ski Pass.

SkiWelt har lifte, der er hurtige som gør det nemt at komme rundt i området – mest fordi der selv i højsæsonen aldrig er lang kø. Den højeste bjergrestaurant er i 1829m og er Hohe Salve, og 1957m på Gampenkogel landsbyer. Når du kigger rundt på skiområdet, vil du finde det meste skiløb i 600 til 800 meter over havets overflade. Det er en relativt lav højde, hvilket betyder du på varme dage vil opleve slushpletter – især når solen er fremme, specielt sent på sæsonen.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental Freeride- og terrænparker

Du vil blive glædeligt overrasket over at opleve, at der er et stort antal freeride muligheder i SkiWelt. Der er områder omkring Hohe Salve – lifte 42 og 22. Derudover er der en række skiløjper, der ikke er godt præpareret og er markeret med req-kvadrater på de fleste kort. Desuden tilbyder Westendorf interessante ruter omkring Talkaser-området. Du skal dog komme derhen lige efter et snefald, ellers bliver den kørt op på kryds og tværs. Selv om offpiste-skiløb kan være farligt, vil ingen genere dig, så længe du tager dine forholdsregler og sørger for, at hverken du eller andre kommer til skade undervejs, samt du har det rigtige udstyr.

Desuden er der tre små snowparks og en stor park i SkiWelt. Ellmau park ligger nær lift 99 og byder på to mellemstore kickers, bokse, rails og endda et picnicbord. Soll snow park er forholdsvis lille og tilbyder tre mellemstore kickers og et par andre elementer. Når det er sagt, mens der ikke er nogen slæbelifte reserveret til freestylere, men du kan tage en gondol. Westendorf har to terrænparker, en lille og en ordentlig en, kaldet Big Playground. Big Playground ligger i nærheden af lift nummer 119 og tilbyder alle elementer i forskellige størrelser.

Sådan kommer du til SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Den nærmeste lufthavn er Innsbruck Lufthavn, som ligger præcis 80 km fra centrum. Det vil tage dig ca. en time at komme til lufthavnen. Hvorimod Salzburg Lufthavn ligger 131 km væk, og det tager dig halvanden time at komme dertil. Den fjerneste er München lufthavn, som ligger 150 km væk, og det kan tage dig fra 1 time og 30 minutter til 2 timer afhængigt af trafikken.

Den anden transportform er den lokale togstation. Der er en togstation i Hopfgarten, Brizen og Westendorf, men de er ikke forbundet med nogen større byer i Europa. Den nærmeste station med direkte adgang ud af Østrig ligger i Kufstein, 25 minutters kørsel i bil. Den anden mulighed er Worgl, en 15-minutters biltur med et særtog kl. 3.04 om natten, der kører direkte til London. Toget stopper i Bruxelles og Collagen. Ankomst kl. 8.30 om morgenen.

En anden transportform er at køre til stedet, idet man skal huske på, at der de fleste steder ikke er ski-in og ski-out hoteller i Østrig. Så du kan komme rundt uden at opleve nogen problemer. Derudover giver det dig mulighed for at udforske området og tage så meget som muligt ind. Du får smukke naturskønne udsigter, mens du drager fuld fordel af Østrigs spektakulære motorvej.

Hvor skal man bo når man er i Skiwelt Wilder Kaiser Brixental?

At vælge det rigtige sted at bo kan gøre hele forskellen, og derfor foreslår vi, at du kigger dig lidt omkring, før du beslutter dig for