Skiferie til Sölden

Sölden som ligger i hjertet af Ötztal dalen, er et af de steder som åbner først op på skiløb, de åbner allerede for skiløb i slut oktober start november.
Sölden byder på 144 km pister og 31 lifter, og der er noget for alle om man er nybegynder, let øvet eller en erfaren skier eller snowboarder. Der er blå, røde og sorte pister og der er rigtig meget offpist også. Der er gode skiskole hvor man også kan leje en privat ski lære.

Sölden er meget kendt blandt danskerne og det er et sted mange vælger at tage afsted til grundet, der er gletsjer skiløb og området går fra 1350 til 3340 meters højde, der er 2 gletsjeren (Rettenbach og Tiefenbach) og et super liftsystem samt massere af snekanoner. Det er det eneste sted i Østrig med 3 bjerg topper der ligger i over 3000 meters højde.

Der er en kælkebane som er 7,3 km lang og den skal man altså prøve hvis man tager hertil.

Afterski er bedst i Sölden, der er flere gode barer og natklubber, der er afterski steder på pisterne og i byen. Skal opleves.

Area 47 Snowpark Sölden er en stor funpark som byder på kickers i alle størrelser, rails, boxes, walls i alle sværhedsgrader. Der er 6 hektar, der er 2 lifter til området. Der er en boarder cross bane og der er en super fed fun slope os.

BIG3 – BIG3 Platform Gaislachkogl også kendt som 007Elements, grundet James Bond filmen som er optaget her i 3048 højdemeter ligger der en 360 graders restaurant som er helt unik, det er i top topkvalitet. BIG3 Panorama Footbridge Tiefenbach er en glasbro der hænger ud 20 ud i fri luft i 3250 meters højde, er man til den slags, så tag skiene af og gå ud og oplev det. BIG3 Natural Platform Schwarze Schneid i 3340 meters højde som er det højest punkt, for at komme derop kræver det at man går 90 meter op for derefter at kan kigge ud over hele det kæmpe skiområde.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Sölden:

Ötztal Super Skipass” er et større skiområde i Østrig som danner rammerne for 3 større områder og 3 mindre skiområder. Det vil sige 6 skiområder, 2 steder hvor der er gletsjer ski. De 3 større skiområder er Sölden, Obergurgl-Hochgurl og Hochoetz-Kühtai. De 3 små områder er Vent, Gries og Niederthai.

Der er omkring 350 km pister, 85 lifter i områderne. 143 km langrendsspor.

Der er flere kælkebaner, der er skøjtebane, der er wellness og swimmingpools/vandland ”Freizeit Arena Sölden” og ”Aqua Dome”, det er mulige at komme på kanefart eller is klatring. Der er også flere hiking ruter.

Fitnesscenter ligger i ”Aqua Dome”, Der er indendørs tennisbane i ”Freizeit Arena”, Bowlingbane i Längenfeld og der er go-cart bane, golfsimulator og et indendørs golfcenter på over 700m2.

Der kører selvfølgelig skibusser rundt i hele området, så det er nemt at komme fra sted til sted.

Antal pister i Sölden

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Sölden7 optimized
Sölden optimized
Sölden6 optimized
Sölden3 optimized

Priserne i Sölden

ski

Pris på Liftkort

6 dages liftkort koster 2250 DKK for en voksen.

Det er liftkortet “Ötztal Super Skipass”

Man kan bestille og se priserne på liftkort hos soelden.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 650 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 650 DKK.

Der kan være penge at spare ved at bestille i god tid og online. Du kan leje flere steder i Sölden, fx. hos Skiset.dk ellers er her en liste, her, soelden.com.

food

Restauranter

Sölden har mange restauranter, der er blandt andet Wine & Dine Á la Carte, Almwirtschaft Gampe Thaya, Giggi Tenne, Corso, Gusto og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Otztal Sölden, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Sunweb normal
Skiferie.dk normal
Trip tour sort
Skilink
dansk bilferie logo
agoda
hotels.com logo
Booking.com logo
snowtrex normall
Video fra Sölden
Skiområder i Østrig
østrig

SKIFERIE I ØSTRIG

Find alle skisportsstederne i Østrig her og læs mere om skiferie i Østrig.

FAQ – Spørgsmål til Sölden

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvornår er skisæsonen i Sölden?

De har en af de længste skisæsoner i Østrig, grundet deres 2 gletsjere. Gletsjer skiløbet åbner i slutningen af september, resten af området åbner i midt/slut november også lukker området i løbet af starten af maj.

Hvad skal man opleve i Sölden?

007 Elements er unik, det er ikke inkluderet i liftkortet – men det skal opleves. Herudover er der 3 punkter, som er højere end 3000 meter, dem skal du over. Skybar 2100, er også bestemt et besøg værd. Der er mange afterskisteder, som er en del af skiferien i Sölden.

Hvilke lufthavne er tættest på Sölden?
  • Innsbruck, 83 km – ca. 1 time
  • Salzburg, 262 km – ca. 3 timer
  • München, 286 km – ca. 3 timer
Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Sölden
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam