Skiferie til Zell am See

Skiferie til Zell am See

Zell am See-Kaprun, et virkelig kendt og godt skiområde i Østrig, her venter i alt 408 kilometer pister fordelt på tre top ski resorts på dig med SKI ALPIN CARD liftkortet: Schmittenhöhe mange kender det som Zell am See, er det familievenlige og solrige skiområde, og gletsjer skiløbet sker på Kitzsteinhorn over Kaprun  som byder på en skioplevelse i sig selv med varieret pisteniveau. Derudover er der Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Du kan opdage alle disse ski resorts i SalzburgerLand med SKI ALPIN CARD som er liftkort som gør at du kan stå på ski i alle tre ski resorts under skiferien til Zell am See-Kaprun.

Skiferie til Zell am See, kan købes hos: Skilink, Sunweb, Skiferie.dk, Alltime Travel, Slopestar, Højmark, OnlineSki, Thinggard, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Zell am See: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Zell am See: CheckYeti

Zell am See-Kaprun skiområdet

Zell am See-Kaprun skisportsområdet tilbyder 138 km pister til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Her kan du stå på de brede, åbne pister og de træfyldte pister på Zell am See’s lokale bjerg, Schmittenhöhe, hvor du får en enestående udsigt til den fjerne sø nedenfor som om sommeren er kendt for at byde på en god aktiv sommerferie. Der er masser af blå pister, der styrker selvtilliden og nemmere røde pister. Desuden kan du tage skibussen til Kaprun for at opleve skiløb i højden på Kitzsteinhorn-gletsjeren. Vi kommer ind på længere nede i artiklen om hvordan man kommer til Skicircus.

Ski ALPIN CARD: 1 liftkort, 3 skiområder, 408 km pist

Fra Schmittenhöhe, som byder på familievenlige pister, til det vildere skiløb på Kitzsteinhorn gletsjeren og til Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn – dine muligheder er store med SKI ALPIN CARD.

Der er omkring 100 forskellige restauranter i hele området. Der er tennisbaner, bowlingbaner, kælkebaner, tobogganbanen som ligger i Kitzsteinhorn, hiking områder, ski touring, skøjteløb og meget mere.

Afterskiien er bedst i Saalbach, men bestemt også godkendt i Zell am See. Der er flere barer og diskoteker. Er man til blackjack en armede tyveknægte osv. Så ligger der også Zell am See Casino, som ligger meget smukt ud til Lake Zell.

Begyndere i Zell am See

Som nybegynder eller dig som skal have frisket skiløbet op efter mange års pause, kan du starte i begynderområderne ved foden af AreitXpress og Schmittenhöhe-gondolerne. Begge områder er brede og rolige, og det er også her skiskolerne starter dagen. De blå pister over Areitalm bjergstationen er det bedste valg, her vil du have masser af plads til at øve dine sving og teknik, samtidig med at du har en fantastisk udsigt over søen – så husk at hold øjnene på pisten.

Let erfarne i Zell am See

Schmittenhöhe-bjerget over Zell am See har fremragende let cruising terræn, med en blanding af træfyldte nedfarter og brede, åbne skråninger nær bjergtoppene. De røde pister under Sonnkogel-liften er gode pister. Kitzsteinhorn er en skibustur væk, men er det bestemt det værd for noget højhastighed carving på den bedste sne i hele området. Med en liftforbindelse til det nærliggende Skicircus-område, er området for dig som er nogenlunde habil over hele bjerget på ski eller snowboard fantastisk. Alternativt, hvis der ikke er kommet sne i lang tid, så vil vi anbefale man tager zellamseeXpress liften ned også derfra kan du tage liften op i Skicircus området eller du kan tage bussen til Saalbach og Hinterglemm. Men tager du liften ned og bussen til Hinterglemm for de blå pister, så har du hurtigt brugt en time af dagen – blot til info.

Eksperter i Zell am See

Erfarne skiløbere kan teste sig selv med en række udfordrende nedfarter på Schmittenhöhe, der praler med 3 sorte pisterne ned gennem træerne, nogle fine pister under stolelifte og noget fantastisk pulver skiløb når forholdene er gode, men det er med at komme rigtig tidligt op på pudderdage. Saalbach er også værd at besøge for erfarne skiløber, ligesom Black Mamba pisten på Kitzsteinhorn som hælder med op til 63%.

Gletsjerski – Kitzsteinhorn

Tag bussen til det nærliggende Kaprun for at tjekke ind i de sjove højdemeter som Kitzsteinhorn Gletsjeren byder på. Kitzsteinhorn gletsjeren har en af de den længste skisæsoner i Østrig, der allerede starter op i oktober. Her har man 61 kilometers pister med alle sværhedsgrader og top snekvalitet. Kitzsteinhorn skisportssted har fem freeride linjer og fem sne parker, inklusiv en superpipe.

Skiområdet har godt udvalg fra blide blå til stejle sorte. Freestylere er vilde med half pipes, hop og rails som man finder i Gletscher Terrain park. Hvis du bare vil nyde udsigten med en kaffe, skal du tage til Gipfelwelt 3000 toppstation – her kan godt være kø for at komme helt op da der kun går en lille træklift man stiller sig ind i.

Off-Piste

Begiv dig op på Kitzsteinhorn-gletsjeren for at få fantastisk off-piste terræn i over 3,029m. Du kan stå ned gennem den fineste puddersne når forholdende selvfølgelig byder på det. Hvis du er ny i off-piste, er der nogle markerede tracks, og fem af dem inden for kort afstand af skilifte, hvilket betyder, at du aldrig er sådan rigtig langt fra pisten. Kaprun har endda sit eget freeride center, kig ind og se forhold eller download deres app. Eller tag over til Ski Circus for top-notch off-piste områder i Saalbach og Hinterglemm – ideelt for pudderhunde, der vil længere væk fra pisterne. Det er ikke for sjov at Saalbach, Fieberbrunn afholder Freeride World Tour.

Funslopes – Udfordringer, sjov og træning

I Zell am See-Kaprun finder du flere fun slopes, som giver en god variation til de normale pister. Funslope XXL på Schmittenhöhe er endda en af verdens længste fun slopes.

Schmittenhöhe: Funslope XXL

Husk du de snørklede skovstier fra din barndom, hvor du zigzaggede mellem træerne og prøvede små hop på cyklen, skateboard, rulleskøjter eller løbehjulet. Funslope XXL på Schmittenhöhe er designet til at genskabe netop den følelse. Her stoler man fuldt ud på sine naturlige instinkter og navigerer gennem naturligt terræn og formede forhindringer. Funslope starter ved 1.765 meters højde ved den øvre del af Hochmaisbahn, efterfulgt af 1,3 kilometers forhindringer: Kæmpe hænder, du kan klappe, kæmpe spiraler du skal ignnem, små hop, tunneler og mere. Og til sidst, er der Speedboost. Funslope er for dig som har lidt erfaring, man behøver ikke være kongen af pisten for at tage den.

Kitzsteinhorn: Funslope Eagle Line

Kitzsteinhorn byder selvfølgelig os på funslope. Eagle Line er en sjov piste med sjove sving, hop og andre forhindringer. Præcis som Funslope XXL, er denne kilometerlange piste lavet for alle aldersgrupper, begyndere og proffer: mens begyndere langsomt kan vænne sig til bølgerne og lidt anderledes formede sving, kan eksperter suse gennem kurverne og sætte af på hop.

Maiskogel: Maisi Park

Familiebjerget Maiskogel har også en super fin fun slope: Maisi Park har en linje for snowboardere og et sjovt område med lette sjove elementer. Her en mere børneoplevelse, med masser af dyrefigurer, der er særligt lavet til børn: de suser ned ad parken, over bølger mellem grantræerne – super hyggeligt familie tur.

Lufthavne tæt på Zell am See-Kaprun

Salzburg er den nærmeste lufthavn, med en køretur, der tager omkring en og en halv time. Denne tur betjenes af regelmæssige busser, hvis du ønsker at spare lift på transporten. Innsbruck er det næstbedste valg – cirka to timers kørsel eller tre timer med tog/bus.

  • Salzburg Lufthavn: 1,5 timer (kørsel, bus eller tog)
  • Innsbruck Lufthavn: 2 timer (kørsel) eller 2,5 timer (tog)
  • Munich Lufthavn: 2,5 timer (kørsel) eller 3 timer (tog)

Afterski i Zell am See

Zell am See, har super godt natteliv i form af traditionelle caféer, barer og natklubber. Der er selvfølgelig også Saalbach for dem som ikke kan få nok, her skal man bare være klar på at der venter en taxi regning, det er ikke super dyrt hvis man er fx 8 personer afsted.

Frenkie’s Sportsbar

Frenkie’s, en ikonisk sportsbar i byen, de afholder ugentlig quizzer og viser alle større sportsevents på TV – ingen panik om hvor fodbolden kan ses. Det er et hyggeligt minder sted hvor fokus er på hygge og afslapning.

Villa Crazy Daisy

Villa Crazy Daisy er for dig der vil feste til live musik, gæste-DJ’s og opholde dig på tagterrasse med varmeapparater og tæpper med gode venner. Her har du en fantastisk udsigt over søen, og selvfølgelig med alt det øl, du kan holde til. Villa Crazy Daisy er et ideelt sted for dem, der søger et vildere natteliv i Zell am See.

GinHouse

Hvis gin er din ting, skal du tage på GinHouse som har over 450 forskellige ginsorter, hvilket selvfølgelig betyder at du kan smage lækre cocktails med gin. Der er også en udendørs lounge, hvor du kan nyde den mere voksne stemning til afslappede musik. GinHouse repræsenterer Zell am Sees forpligtelse til at tilbyde kvalitetsdrinks og i en unik atmosfære.

Restauranter i Zell am See

Zell am See huser mere end 30 forskellige restauranter, der tilbyder et væld af muligheder – alt fra østrigsk, fransk, italiensk og asiatisk. Traditionelle østrigske retter er at finde over det hele, men der er altid noget nyt at prøve, når du har lyst til en forandring. Når man er på skiferie i Østrig, så skal man sørge for at komme rundt på de forskellige bjerghytter, som er restauranter.

Kupferkessel

Kupferkessel er et charmerende sted beliggende i en gammel benzin station. Denne restaurant er populær for deres fair prissatte pizza, pasta, fisk og grillsteg. Hvad enten du ønsker en traditionel pizza eller deres eksklusive fiske- og skaldyrsudvalg, er Kupferkessel stedet.

Salzburger Stuben, Salzburgerhof Hotel

Salzburger Stuben, beliggende i Salzburgerhof Hotel, har mere end fortjent to Gault & Millau toques. Her kommer retterne ud som gourmet oplevelser, med ingredienser som vild hvidløgssuppe, oksefilet med marvskorpe, og skovkløver sorbet.

The Burger Factory

For at opleve byens bedste burgere skal du besøge The Burger Factory. Her er alle burgere lavet fra bunden af – med kvalitetsoksekød, lam, kylling og vildt, som lover en saftig og lækker aftensmad.

Villa Crazy Daisy

Villa Crazy Daisy er en moderne og livlig restaurant med et stort menukort. Menuen inkluderer alt fra steak, pizza, ribben, ris og lækkert nougatknödel (nougat dumplings med græskarkernesmør). Her serveres både lokale og internationale retter med en nyskabende vinkel.

Hoteller i Zell am See

I Zell am See der er et væld af gode hoteller hyggelige skihytter/huse samt et hav af lejligheder, der venter på dig. Lad os tage et nærmere kig på nogle af de bedste hoteller, der fremhæver den østrigske gæstfrihed.

Alpin – Das Sporthotel B&B

Dette idylliske hotel, beliggende ved bunden af de sneklædte bjerge, er et paradis for skiløbere og vintersportsentusiaster. Alpin – Das Sporthotel B&B er lige ved siden af pisten og cityXpress gondolen, blot en kort 3-minutters gåtur fra centrum af Zell am See og 7 minutter fra Zell am See søen.

Hotellet er kendt for sin autentiske østrigske charme, varme gæstfrihed og førsteklasses indkvartering. Det er det perfekte udgangspunkt for at opleve al det, Zell am See har at byde på.

Superior Hotel Tirolerhof – Zell am See

Det 4-stjernede Superior Hotel Tirolerhof er et kendt for luksus og høj komfort i Zell am See. Beliggende i hjertet af byen ved bunden af Schmittenhöhe bjerget og kun få skridt fra Zell søen, er dette hotel det perfekte valg for dem, der søger en blanding af hygge og afslapning.

Dette hotel har, gratis Wi-Fi overalt, en gourmetrestaurant, et luksuriøst spa- og wellnesscenter, og meget mere. Med sit venlige personale og de hyggelige værelser, der er udstyret med topmoderne indretning, er det ikke overraskende, at Superior Hotel Tirolerhof er et godt valg for mange besøgende.

Salzburgerhof Wellness-, Golf- og Genießerhotel

Salzburgerhof Wellness-, Golf- og Genießerhotel er et femstjernet luksushotel i Zell am See. Dette familiedrevne spa-, golf- og skiferiehotel giver unikke ferieoplevelser med en smuk beliggenhed i Zell am See.

Det er udstyret med en række luksuriøse faciliteter, herunder et 5-stjernet spa- og wellnesscenter, en prisbelønnet restaurant, en førsteklasses golfbane, og meget mere. Uanset om du er en ivrig skiløber, golfspiller, en spa-entusiast, eller en sucker for god mad, er Salzburgerhof Wellness-, Golf- og Genießerhotel det perfekte sted at forkæle dig selv.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Zell am See:

Ski Alpin Card, danner rammerne for Fieberbrunn, Hinterglemm, Kaprun, Kitzsteinhorn, Leogang, Saalbach og Zell am See.

Fra Zell am See til Saalbach

At stå på ski fra Zell am See til Saalbach kræver at du faktisk kan stå på ski, det vil sige hvis du vil stå til bunden af gondolen så skal du kunne håndtere røde pister på nogenlunde niveau. Turen starter fra den røde piste (nummer 21 under zellamseeXpress). Personlig erfaring siger, at denne piste er fantastisk om morgenen, men når vi kommer hen sidst på dagen og hvis der ikke er kommet sne i lidt tid, så kan den hurtigt blive iset og for mange vil den være ubehagelig at skulle ned af.

Man kan som sagt enten tage gondolen fra der hvor den starter, eller du kan tage den fra bunden af piste nr 21 som er rød.

Man kan faktisk stå helt til bunden af dalen, hvis forholdene er til det så skal man ned af x4, og da vi var der var den lukket, så jeg skal ikke kunne sige hvordan turen er ned af den.

Fra Saalbach til Zell am See

At komme fra Saalbach til Zell Am See er lettere og nemmere for alle uanset niveau. Fra toppen af Zwolferkogel peak (det store bjerg til venstre for Saalbach-Hinterglemm på piste kortet), kan du komme lige til Zell am See, ved hjælp af kun to elevatorer og en 5-8 minutters bustur som selvfølgelig er inkluderet i liftkortet.

Er det muligt at stå på ski fra Kaprun til Zell Am See?

Nej, det er ikke muligt at stå på ski fra Kaprun til Zell Am See. Den bedste måde at komme fra Kaprun til Zell Am See er med bus tager omkring 15 minutter.

Vores anbefaling for at du ikke skal stå og vente på busser, ned og af ski eller over til Kitzsteinhorn som også tager omkring 15 minutter. Det er at man vælger at sige i dag er det Kitzsteinhorn, i morgen er det Zell am See området, dagen derefter er det så Skicircus.

Antal pister i Zell am see

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

ZellamSee3 optimized
ZellamSee2 optimized
ZellamSee optimized
ZellamSee1 optimized

Priserne i Zell am See

ski

Pris på Liftkort "Ski Alpin Card"

6 dages liftkort koster 2.810 DKK for en voksen.

6 dages liftkort koster 2.100 DKK for et barn født mellem 2005-2007.

6 dages liftkort koster 1.400 DKK for et barn født mellem 2008-2017.

Man kan bestille på Alpincard.at.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 760 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 760 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Zell am See, via Alpinresorts.

food

Restauranter

I Zell am See er der massere af restauranter, der er blandt andet Deins & Meins, The Burger Factory, Restaurant Kupferkessel, Villa Crazy Daisy, Steinerwirt og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Zell am See, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Skilink
snowtrex normall
Slopestar
dansk bilferie logo
Sunweb normal
Hoejmark Rejser
Thinggaard normal
skiferie.dk
onlineski.dk
agoda
Booking.com logo
hotels.com logo
Pistekort Zell am see
ZellamseeJPG optimized