Skiferie til Arosa Lenzerheide

Arosa Lenzerheide skiområde er et fantastisk charmerende solbeskinnet skiområde i kantonen Graubuenden i Schweiz. Et af Schweiz bedste skisportssteder med en liftforbindelse, der fører dig fra Urdenfürggli via Urdenbahn (gondolen) til Lenzerheide skisportssted. Et område, hvor du kan tage direkte med toget fra byen Chur og nyde den betagende udsigt, som stedet har at byde på. Når du er der, ligger skiliftene lige foran Arosa Lenzerheide togstation og giver dig øjeblikkelig adgang til skisportsstedet og de gode pister.

Skiferie til Arosa Lenzerheide, kan købes hos: Alltime Travel, Skiferie.dk, Hotels, Booking, Agoda

Skileje i Arosa Lenzerheide: Alpinresorts, Intersport Rent

Arosa Lenzerheide i Schweiz

I kantonen Grisons, der ligger i det sydøstlige Schweiz, ligger skisportsstedet kun to togture fra den internationale lufthavn i Zürich. Det gør det lokale tog til den mest naturskønne og anbefalede rejseform for at komme til destinationen. Toget har store vinduer og komfortable sæder, der giver dig en uforglemmelig udsigt fra begge sider, og som gør dig endnu mere forelsket i skiområdet.

Når du rejser til Chur fra Zurin hovedbanegård, kan du ubesværet komme til Chur på under 1 ¼ time. På vejen ligger Arosa ca. 45 minutter (29 km) fra Chur og ca. 2 ¼ timer (155 km) fra Zürich lufthavn. Det lyder måske som en simpel køretur, men det er meget nemmere at tage toget, og det giver dig mulighed for at slappe af og nyde dit ophold i Schweiz. Benzin er heller ikke ligefrem billigt.

Overnatning i Arosa Lenzerheide

Arosa Lenzerheide Ski Resort tilbyder high-end indkvartering, men de har et begrænset antal ski-in og ski-out muligheder. Når du leder efter flere overnatningsmuligheder i Arosa Lenzerheide, kan du desuden finde en række steder at bo omkring bredden af den frosne Obersee-sø. Det bedste ved indkvarteringsmulighederne er, at de alle ligger centralt i forhold til togstationen.

Læs mere om: Bedste hoteller i Arosa

Men hvis du leder efter noget i retning af 5-stjernede hoteller – finder du dem længere oppe i Innerarosa-dalen og nogle i nærheden af Hornli-dalstationen. Der er flere ski-in og ski-out hoteller i nærheden af Pratschli, men de ligger ikke i den centrale del af byen.

Når du tager et direkte tog fra Chur til Arosa Lenzerheide, får du desuden let adgang til uendeligt mange overnatningsmuligheder i forskellige byer langs ruten. Disse inkluderer, men er ikke kun, de maleriske landsbyer Langwies, Litzurueti og St Peter – som har traditionelle pensioner og hoteller, der tilbyder den schweiziske alpeoplevelse.

De tilbyder dig et komfortabelt og behageligt ophold, hvis Arosa Lenzerheide eller andre overnatningssteder er fuldt booket. På denne måde kan du bo i komfortable og behagelige omgivelser, samtidig med at du er en enkelt togtur fra skisportsstedet.

Når vi taler om de bedste overnatningsmuligheder, kan du aldrig tage fejl med Chur. Den lille by tilbyder de bedste overnatningsmuligheder væk fra skisportsstedet, og den har en gammel bycharme og et fantastisk natteliv.

Hvis du på den anden side ønsker noget tættere og naturskønt, så er det dejlige Lenzerheide, der er forbundet med en lift til Arosa og udgør et bekvemt valg. Den er perfekt placeret, så solen kan fortsætte med at skinne hele dagen, og du kan nemt finde overnatning i og omkring byen.

Udlejning af ski og booking af skiskole

Dem der besøger området og ikke har deres egne ski med, kan nemt finde skiudlejning i Arosa by, der ligger lige ved siden af stoleliftbasen på den anden side af stationen. Her tilbydes du alle de forsyninger, du har få brug for under dit besøg i Arosa Lenzerheide Ski Resort. Det gælder selvfølgelig også hvis du mangler nyt skiudstyr.

For dem, der er nye til at stå på ski, finder du en række skiinstruktører, guider og skiskoler i Arosa Lenzerheide. Du kan vælge en ud fra den erfaring, du søger, samt det, der er mest praktisk for dig. De, der kun er der for en kort tur, eller som har brug for noget mere eksklusivt, kan booke en privat lektion med en enkeltperson, som dog koster lidt mere end hvis man er en gruppe. Skiskolerne kan arrangeres online eller gennem skisportsstedet.

Restauranter, barer og bjergsteder

En af de bedste ting ved Arosa Lenzerheide Ski Resort er, at solen skinner rigtig mange dage i løbet af skisæsonen, hvilket gør bjerg restauranterne til et vidunderligt valg. Ubesværet placeret på tværs af skiområdet ligger Arosa Lenzerheide mountain huts, der tilbyder besøgende spektakulær mad, drikkevarer og en oplevelse inspireret af italiensk og østrigsk kultur. For at hjælpe dig i gang har vi listet et par forslag, som du måske vil nyde.

  • Morgenmad – Når du ønsker at nyde dagens første måltid, foreslår vi en plads på toppen af resortet på Weisshorngifel. Et charmerende lille sted, der byder på et klassisk musikensemble, der spiller hver søndag morgen.
  • Morgenkaffe – For dem, der tager deres morgenkaffe alvorligt, foreslår vi SIT-Hutte på Tschuggen. En moderne cafe, der byder på en god kop kaffe med et stykke kage.
  • Ved middagstid vil du være klar til at slappe af med en kop varm kakao på liggestolene på Hornli-Hutte kombineret med et frisklavet måltid, der komplimenterer stemningen og din appetit.
  • Snacks – Om eftermiddagen tager du over til Carmennahutte – et fantastisk sted at hænge ud og nyde et par lette bidder og et par drinks før middagen.
  • Aftensmad – Den ideelle måde at afslutte dagen på er at tage over til Tschuggenhutte og nyde de smukke omgivelser, mens du nyder et dejligt måltid og en god samtale.

Yderligere aktiviteter at nyde, når du er i Arosa Lenzerheide

Charmen ved Arosa Lenzerheide er, at du ikke behøver at være snowboarder eller skiløber for at nyde feriestedet. Selve feriestedet og de omkringliggende områder byder på en række forskellige aktiviteter, som du kan tage prøve kræfter med, når du opholder dig i området.

Til at begynde med er der en række vintervandrestier, der fører til forskellige steder i skiferiestedet, anskaf dig et par snesko til disse ture. Her får du en smuk udsigt, mens du går en tur med dig selv eller andre. Når det er sagt, er der et par vandrestier, der fører dig til de to højeste punkter i området – eller du kan tage en lift og en gondoltur for at komme til det højeste punkt. Her finder du et stort antal barer, restauranter og andre interessante naturoplevelser, som du kan nyde.

For det andet er de tre kælkebakker, ture med hestevogn, to snesko-stier og skøjteløb er nogle af de andre valgmuligheder, du kan nyde, når du er i Arosa Lenzerheide. Disse aktiviteter er ikke lige så “vilde” som snowboarding eller skiløb, men de er ideelle til at holde dig i gang – især for ældre som gerne vil opleve det smukke område. Især når du finder en hyggelig bjergrestaurant med udendørs terrasse hvor soler bager direkte ned på.

På den anden side er der for dem, der elsker at stå på ski, en skisafari-rute, der tager dig til en lille landsby og et mindre besøgt skisportssted.

Snowboarding og skiområdet i Arosa Lenzerheide

Skisportsstedet Arosa Lenzerheide ligger i det smukke Schweiz og byder dig på 2653m højde meter, der er perfekt til let erfarne snowboard- og skiløbere. Når det er sagt, byder terrænet på en række begyndervenlige lifte og pister, der kan hjælpe dig som helt ny med at komme i gang med skiløbet.

Når det er sagt, er der et særligt område for avancerede skiløbere, som kan nyde stejl on- og offpiste, der starter fra toppen af Weisshorn og Bruegger’s Horn. Det vil dog være ideelt for avancerede boardere og skiløbere at tage til Arosa Lenzerheide for at nyde noget rigtig action.

Når du tager til skisportsstedet, vil du opleve, at stedet er et moderne setup med en matchende hurtige lifte, der holder dig godt i gang. Det bringer din samlede oplevelse til en pause ved slutningen af hver dag. Når det er sagt, er det, der virkelig har revolutioneret feriestedet, forbindelsen af gondolen, der får dig fra fra Arosa og til Lenzerheide. Skiområdet tilbyder skiløbere det bedste fra begge verdener.

Arosa Lenzerheide skiområde siges at være et familievenligt skiområdet, der tilbyder noget for hele familien. Skiområdet tilbyder dog begrænset ekspert- og avanceret terræn, der er udjævnet med en klassisk schweizisk skioplevelse, der er ideel let erfarne og begyndere. Med det sagt er dog offpist som bør oplevelse.

Når vejret er dårligt, kan pisterne selvfølgelig være lukket, eller det kan give dårlig sigtbarhed, som gør skiløb svært for nye på ski. Skulle det ske kan man nyde en god restaurant med lækre måltider og drikkevarer, der forbedrer din samlede oplevelse. Arosa Lenzerheide er et vidunderligt skiområde som kan besøges af alle der elsker skiferie og som måske vil prøve noget andet end Frankrig, Italien eller Østrig.

Antal pister i Arosa Lenzerheide

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Arosa Lenzerheide 1
Arosa Lenzerheide 2