Serbien som skiferie destination

Hvis vi listede de mest  budget venlige vinterdestinationer, man kan stå på ski uden at bryde banken, ville Serbien helt sikkert komme først. De har massive skovklædte resorts med skråninger, med skiløjper og pister, der skærer lige gennem de smukke træer, moderne skilifte og masser af billigere hoteller og indkvarteringsfaciliteter.

Kopaonik
Serbien skiferie

Kopaonik Serbiensk bedste skiområde

Det største serbiske skisportssted er Kopaonik Mountain Resort, og det ligger i en højde af 1.057 og 2.017 m i Šumadija, det vestlige Serbien. Feriestedet er bedst kendt som landet førende skidestination, da det kan prale af imponerende 55 km pister og 28 skilifter. Alt ved Kopaonik er så godt, at erfarne skiløbere og snowboardere henviser til det som et perfekt alternativ til alpine resorts.

Kopaonik er ligesom flere andre spirende serbiske skisportssteder klassiske, ekspansive og smukke med en overflod af fantastisk natur. Der også er familievenligt, perfekt til alle niveauer af skiløbere og snowboardere og oversvømmes aldrig med feriegæster.

Måske er den største ting ved Serbiensk skisport er, hvor massivt hele 55 km pister af god kvalitet er. Hoteller og indkvarteringsfaciliteter støder også op i områder omkring, og de opkræver normalt ikke meget.

Sebiens andre skiferieområder

Overherredømmet i resortet Kopaonik Mountain betyder ikke, at det er den eneste skiferie i Serbien. Efter sine standarder er Zlatibor (1.496 m) en fantastisk vinterferie. Det ligger i den sydvestlige region af landet, og bortset fra at være en fantastisk skidestination uden for den slagne vej, har den fantastiske caves og vandfald.

Zlatibors er ideelt set den øverste del af bjergkæden, og blandt dens største træk er en skiskole nær skiområdet og en lynlåsforing. For erfarne skiløbere og snowboardere, der foretrækker et lille adrenalinpump i Serbien, er Crni Vrh imidlertid ofte et absolut must-visit.

Crni Vrh, der ligger i den sydøstlige del af landet, er bedst kendt for sine 1,8 km på 734 m høje skiløjper. Kun fire lifter betjener denne serbiske skidestintion, men flertallet elsker de uimodståeligt gode Apres-ski indkvarteringsfaciliteter.

Andre populære vinterferiedestinationer inkluderer Tara (1.000 til 1.590 m) i de smukke Dinariske Alper, Divcibare (980m og 1104m), der ligger tæt på hovedstaden, og skisportsstedet Stanišić Dobre Vode (2117m). I alle disse resorts starter snevejret i december og slutter mod april.

Serbien skiloeb
FAQ – Spørgsmål til skiløb i Serbien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilket er det største skiområde i Serbien?

Det er Kopaonik, som har 55 km pister.

Hvilke er det 3 bedste skiområder i Serbien?

Kapaonik er klart det bedste og største, og det område man vil anbefale til alle som booker mere end 3 dages skiferie i Serbien. Derudover er der Stara Planina og Zlatibor, som er mindre skiområder – prisen for liftkortet er 40% billigere her end i Kapaonik.

SKIOMRÅDER I Serbien
Kopaonik

Kopaonik

Serbiens førende skisportssted er Kopaonik

Læs Mere
Stara Planina

Stara Planina

Stara Planina skicenter har adskillige skiløjper og snowboarding pister, alt i alt 13 km

Læs Mere
Zlatibor

Zlatibor

Serbiens utvivlsomt det mest populære skisportssted

Læs Mere