Skier
Skier

Skiferie til Zlatibor

Det er ikke alle, der elsker en skiferie i Serbiens utvivlsomt det mest populære skisportssted. For de der foretrækker en skiløb og snowboardoplevelse, der løber gennem en frodig skov med fyrretræer, gran og gran, er den serbiske bjergturismes hovedstad ofte et absolut must-besøg.

De vælger Zlatibor, et bjergrigt skiferie område i den sydvestlige ende af landet. Og højst sandsynligt vælger de at stå på ski på denne destination, fordi den tilbyder meget mere end bare hvad en almindelig vinterhemmelighed har. I Zlatibor har skiløbere og snowboardere også en chance for at besøge museer, huler og vandfald, der ligger inden for det højeste punkt i bjergkæden.

Zlatibor skisportssted ligger i en højde på mellem 1110m og 1490m med skiløjperne, der dækker et massivt område i et stort plateau af fyrretræer. Sæsonen starter i december og topper i midten af ​​marts, før den slutter i april, men i hele sæsonen bliver hele stedet ikke overfyldt. Men selv med 7 km pister svarer sværhedsgraden for skiløjperne og skråningerne muligvis ikke til de andre skisportssteder.

Rummelige rydninger, der krydser for at danne nogle af de mest fantastiske skiløjper og en stolelift, der styrer atmosfæren over skoven, gør hver tur virkelig uforglemmelig. Begynder skiløbere og snowboardere såvel som erfarne dem har en vidunderlig tid i Zlatibor, besøger museerne eller har en adrenalinpumpe på zip-linjen.

Det er ikke en overraskelse, hvorfor mange lokale serbere foretrækker Zlatibor frem for ethvert andet skisportssted. Denne hotspot til sjov og eventyr om vinteren holder stadig den længste tradition i Serbien uændret. Gå over til skisportsstedet Tornik (1.110m til 1.490m), 9 km fra hovedferiestedet for en tage en 6-personers stolelift, og få et fugleperspektiv af landskabet mens du tager den op.

Der er fire skilifter, flere hoteller og indkvarteringsfaciliteter og tilstrækkelig parkering til biler. Mad og indkvartering koster sjældent meget, og det er meget muligt at bruge et par euro og stadig have det maksimale sjov.

Antal pister i Zlatibor

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Zlatibor
Zlatibor 3
Zlatibor 2
Zlatibor 1

Priserne i Zlatibor

ski

Pris på Liftkort

6 dage for en voksen fra 540 kr. 

Læs mere her.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Prisen ligger omkring de 600.-.

Du kan læse mere her.

food

En god Restaurant

Der ligger Ice Bar, Bakica Koliba og et par andre mindre restauranter tæt ved skiområdet. Ellers kan man køre små 10 km ind til Zlatibor.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Zlatibor, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

agoda
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Booking.com logo
Video fra Zlatibor
Skiområder i Serbien
serbien

SKIFERIE I SERBIEN

Find alle skisportsstederne i Serbien her og læs mere om skiferie i Serbien.

FAQ – Spørgsmål til Zlatibor

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Zlatibor?

Zlatibor har ikke den længste skisæson, de ligger fra starten af januar til midten af marts.

Stara Planina eller Zlatibor?

Er man lidt erfaren og kører gerne rød, så ville jeg tage til Zlatibor. Er man omvendt helt ny og vil have en billig første skiferie, så tag til Stara Planina.