Spanien som skiferie destination

Spanien forbinder vi alle med sol og sommer, det er også det vi husker det for. Det er dog muligt at flyve til Malaga og derfra kører 2 timer op til Sierra Nevada som er det vel nok mest kendte skisportssted i Spaninen.

Det eneste sted jeg vil nævne er Sierra Nevada, da det er et sted du skal besøge hvis du elsker at stå på ski. Området har så meget at byde på og det er super nemt at komme dertil. Skisæsonen er lang den strækker sig fra december til maj måned.

Det er muligt at få en dansk skiinstruktør, det Danske firma snowminds har danske skiinstruktører i Sierra Nevada. Derfor har man danske børn der skal lære at stå på ski, så spørg efter en dansk skiinstruktør da det er muligt

sierra nevada 3451397 1280
sierra nevada 4713544 1280

Spanien’s Største Skiområde

Sierra Nevada er et af de få steder i verden hvor du kan få en morgen på stranden og derefter stå på ski senere på dagen, det er ikke mange steder man kan det i verden. Skiområdet i Sierra Nevada har lidt over 100 piste kilometer og 37 lifter til at trække dig rundt i området. Derfor koster liftkortet også de ca 1500 kr, fordi området er meget li med skidestinationer som ligger i Frankrig eller Østrig.

Der er 17 stolelifte, 2 T-lifter og 2 gode kabinelifter. Der er 115 pister, hvor de 16 er grønne, 40 blå, 50 røde og 9 sorte. Lifterne åbner kl. 9 og lukker omkring kl. 17. Hver lørdag er det muligt at stå på aften ski på pisten El Rio fra kl. 19-21:30, prøv det, det er en god oplevelse.

Skiområdet Sierra Nevada er snesikkert, det er top moderne og pisterne er lækre. Området ligger højt, faktisk ligger det højeste punkt i 3300 meters højde. Derfor er sneen også super lækker, solen skinner utroligt mange dage om året her.

Der er investeret ret stort i området de sidste mange år og derfor er der kommet mange boliger til i området, der ligger flere lækre hoteller. Du kan bo i byen for ca 500 kr pr nat. Der er ski-in ski-out næsten over det hele, ellers skal du blot gå meget lidt for at komme til at stå på ski. Jeg er kæmpe fan af det, da man får mere tid i sengen og man får mere tid på pisten, win win.

Området er for hele familien, der er gode pister til ny begyndere, ham der har stået før kommer heller ikke til at kede sig på de over 100 km pister, der er nemlig massere af blå og røde pister os. Der er få sorte men udmærket offpist i området.

Priserne i Spanien

Er du i Spanien for at spise god mad og drikke en masse sangaria, så er det muligt at få fat i. Du kan få en frokost de fleste steder for 70-100kr med drikkelse. Der er flere steder du kan få gastronomiske oplevelser, så betaler du selvfølgelig lidt mere, men det er ikke meget mere.

Liftkortet for 6 dage koster i Sierra Nevada omkring 1500 DKK

Lej af ski og støvler kan du få fra ca 500 DKK for 6 dage.

granada 3451395 1280
FAQ – Spørgsmål til skiferie i Spanien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvornår ligger skisæsonen i Spanien?

Den ligger ligesom andre steder i Alperne/Pyrenæerne fra start december til midt april. Sierra Nevada som er Spaniens mest kendt skiområde er kendt for at have den længste skisæson i Spanien.

Hvilket område er det største skiområde i Spanien?

Det største målt på piste km er Baqueria/Beret, som har 165 km. Det mest kendte for turister er Sierra Nevada, hvor byen ligger i 2100 meters højde.

Hvilke er de 5 bedste skiområder i Spanien?
  • Sierra Navada
  • Baqueira-Beret
  • Formigal
  • Valdezcaray
  • La Molina
SKIOMRÅDER I SPANIEN
Sierra Nevada

Sierra Nevada

Skiområdet Sierra Nevada er snesikkert, det er top moderne og pisterne er lækre.

Læs Mere