Skiferie til Orsa Grönklit

Skiferie til Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt, en fantastisk skidestination i Sveriges, der er beliggende i det smukke Dalarna område, grænsende op til den uberørte vildmark. Dette skiområde er kendt for sine moderne skiferiefaciliteter kombineret med vildmarkens utrolige skønhed og ro. En kort gåtur fra den skiferie bolig man vælger, finder du dig selv midt i det pulserende skiområde med pister, langrendsspor, restauranter, skiskolen og en række sjove aktiviteter.

Skiferie til Orsa Grönklitt, kan købes hos: Alltime Travel, Skiferie.dk, Hotels, Booking, Agoda

Alpint skiløb i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt er et sted, hvor du kan opleve fartfyldt skiløb på pisterne. Skiområdet byder på 22 forskellige nedkørsler af varierende sværhedsgrader, lige fra grønne til sorte pister.

Syd- og vestsiden

På syd- og vestsiden af Orsa Grönklitt er de mest ‘begynder-venlige’ pister, perfekte til børn, familier og nybegyndere. Dette område giver en sikker og sjov introduktion til skiløbet.

Nord- og østsiden

For de mere erfarne skiløbere tilbyder nord- og østsiden af Orsa Grönklitt større udfordringer. Nogle af de mest kendte pister i dette område inkluderer Berguven, Helan, Halvan og Biffen (off-piste), som er lavet til at udfordre selv de mest erfarne skiløbere.

På den nordlige og østlige side ligger konkurrenceløjperne, hvor der er målt hastigheder på op til 148 km/t under speedski-konkurrencer.

Snowboarding i Orsa Grönklitt

For de unge og tricks glade byder Orsa Grönklitt på en Dreampark, udstyret med et væld af hop, pukler, velodromer, big jumps og fun boxes. De har en naturlig pipe, formet af naturen selv, til alle de snowboardere eller skiløbere, der ønsker en unik oplevelse.

Snowpark Bananen

På sydsiden ligger Bananen, det er en snowpark med hop, rails og bokse. Parken har flere linjer at vælge imellem og er egnet til både dem, der prøver parken for første gang, og dem, der er vant til lidt tricks og gerne vil prøve at flyve langt i luften.

Langrendsoplevelse i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt har ikke blot et af Sveriges mest fantastiske langrendsspor, men her finder du meget af det bedste langrendsskiløb i Norden.

Over 130 km velholdte løjper

I højsæsonen, får man intet mindre end 130 km af forskelligartede og velplejede langrendsspor. Hvert spor er klargjort og vedligeholdt for at sikre en glat og behagelig skioplevelse for alle.

Begyndere og erfarne

Der er noget for enhver, uanset om du er en nybegynder, en øvet skiløber eller eliteatlet. Deres forskelligartede spor, der løber gennem varieret terræn, over moser, bakketoppe og gennem skove, her er fint med udfordringer.

Officielt Vasaloppscenter

Orsa Grönklitt har været et officielt Vasaloppscenter i mange år. Det betyder, at de har alle de nødvendige faciliteter for en vellykket langrendsoplevelse. Det er er muligt at booke guider som tager en rundt i området, samt hvis man er helt ny, kan man også booke sig på skiskole for langrend

Snekanoner og belysning

De har udstyret 4,2 km af det oplyste spor med snekanoner. Det betyder, at langrendssæsonen kan starte, så snart kulden ankommer. Belysningen er tændt fra kl. 06.00 til solopgang og fra solnedgang til kl. 21.00.

Familievenligt skiløb

Familier med børn vil især sætte pris på Orsa Grönklitts ski in – ski out faciliteter. I stedet for at skulle bære tungt skiudstyr over lange afstande, kan børnene nemt og bekvemt komme direkte ud på skiløjperne. Dette gør det nemmere for familier at nyde skiløbet og maksimere deres tid på pisterne, hvilket er et stort plus, når man rejser med børn. Det gør det også nemmere at gå ind og holde en pause.

Sverige er kendt for sine kolde vintre, og Orsa Grönklitt er ingen undtagelse. Her kommer ski in – ski out faciliteter virkelig til deres ret. Ved at minimere tiden, du bruger på at transportere dit skiudstyr og bevæge dig mellem din bolig og skiløjperne, kan du tilbringe mere tid på at nyde skiløbet og mindre tid på at blive kold.

Orsa Grönklitt – Børnenes skiområde

Orsa Grönklitt er et unikum af vinteraktiviteter, hvor børnene er VIP-gæster. Uanset om man søger at styrke sine skiløbsfærdigheder på familiebakkerne, opleve de talende figurer i Blåbærskoven eller op prøve Snow Park Bananen, er her en aktivitet for alle.

Skiskole

Med skiskole kan ”alle” lære at stå på ski, uanset om det er langrend eller alpint. For børn fra 3-årsalderen har de både gruppe- og privatlektioner, kombineret med leg og sjov i sneen. Det er den perfekte måde at få venner og udvikle skiløbsfærdigheder på en sjov og sikker måde – og det giver forældre en fornemmelse at ”frihed” samt at et barn, vil føle sig stolt over hvad de har lært.

Eventyret i Blåbærskoven

Blåbærklubben, ledet af den elskelige Blåbæret Bärra, er stedet, hvor børnene kan udleve deres eventyr på skiferien. Der holdes fødselsdage, man går på rovdyrsjagt, laver skattejagter og afholder børnenes after-ski, fuld af aktivteter, disko og forfriskninger.

Varglyan

Varglyan er Grönklitts egen daginstitution og samlingspunkt for de yngste. Her tilbydes børnepasning med masser af sjov og spændende aktiviteter. Det er stedet, hvor børn kan være børn, mens de voksne tager en velfortjent pause – med et par timer på pisterne.

Aktiviteter i Orsa Grönklitt

Der er masser af aktiviteter at vælge mellem i Orsa Grönklitt. Man kan tage en tur med en hundeslæde gennem Grönklittskoven, opleve en snescootersafari gennem det smukke vinterlandskab, besøge Orsa Rovdyrspark (lukket) for at se nogle af verdens største rovdyr, tage en udflugt med hest og slæde under faklernes oplysning til Fryksås Hotel, hvor der serveres en udsøgt middag, eller prøve vinterfiskeri i Rädsjön.

Vinterfiskeri i Orsa Grönklitt

Intet slår spændingen ved vinterfiskeri i Rädsjön. Med masser af regnbuelaks og fine vindlæ med grillpladser er det en perfekt udflugt for hele familien. Tag en pause fra skiløbet og nyd stilheden og roen ved vandet. Der er nærmest 100% garanti for at fange noget og det er en sjov oplevelse for mange børn, selvom fiskeri lyder kedeligt for mange.

Overnatningsmuligheder

I Orsa Grönklitt er der en bred vifte af overnatningsmuligheder, der passer til alle behov og budgetter. Der er ”luksuriøse” hoteller, lejligheder og hyggelige skihytter, alt sammen placeret tæt på skisportens og vinteraktiviteternes centrum.

Ski In – Ski Out hytter

Orsa Grönklitt har en lang række overnatningsmuligheder, hvoraf mange ligger så tæt på pisterne at det vil give den ultimative ski in – ski out oplevelse. Hytterne, hoteller og lejligheder er alle strategisk placeret tæt på skiløjperne, så du kan komme hurtigt og nemt fra din bolig til pisterne. Uanset om du vælger en luksuriøs skihytte eller en mere budgetvenlig lejlighed, vil du opleve, at de fleste af overnatningsmulighederne er lavet med tanke på at tilbyde den mest bekvemme ski in – ski out oplevelse.

Orsa Grönklitt er et godt skisportssted i Sverige, men der er også andre steder du kan vælge at besøge, blandt Rättvik, Riksgränsen, Romme Alpin, Säfsen, Sälen og mange andre gode destinationer i Sverige.

Antal pister i Orsa Grönklitt

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Orsa2 optimized
Orsa4 optimized
Orsa1 optimized
Orsa3 optimized

Priserne i Orsa Grönklitt

 

ski

Pris på Liftkort

5 dages liftkort koster 1080 DKK for en voksen.

Man kan bestille liftkort hos boka.orsagronklitt.se.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 5 dage fra 550 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 5 dage fra 550 DKK.

Du kan kan leje udstyr i byen og så kan i se priserne her orsagronklitt.se.

food

En god Restaurant

I Orsa er der en masse fine restauranter, som er værd at besøge, blandt andet McGregor’s sportsbar og Hamburgerbar HB.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Orsa Grönklitt, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

dansk bilferie logo
Skiferie.dk
agoda
Booking.com logo
589a4bbe5aa6293a4aac48c6
Video fra Gronklitt
Skiområder i Sverige
sverige

SKIFERIE I SVERIGE

Find alle skisportsstederne i Sverige her og læs mere om skiferie i Sverige.

FAQ – Spørgsmål til Orsa Grönklitt

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad er specielt ved Orsa Grönklitt?

Orsa Grönklitt er et familie skiområde, som har lidt af det hele. Den længste pist er 1600 meter, det er en smuk udsigt fra toppen af Grönklitt bjerget med udsigt over Orsasjön søen. Derudover er der omkring 130 km langrend.

Hvad er der sket med Orsa Rovdjurspark?

De har valgt at lukke parken for besøgende fra 7. november 2022 – De har valgt at lukke parken grundet interesse for dyrene. Det er sket efter parken har været en turist magnet i over 36 år.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Orsa Grönklit
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam