Skiferie til Säfsen

Skiferie til Säfsen

Säfsen ligger i det sydlige Dalarna og er et ideelt sted for en weekend, kort uge eller bare en uges skiferie for at stå på ski med hele familien. Säfsen ligger omkring 350 km. Fra Göteborg, så det er perfekt for børnefamilier.

Säfsen: Bedste skisportssted for familier med børn

I Säfsen kan du forvente fantastisk skiløb. Her er der et stort udvalg af lange og lette pister, 18 pister, hovedsageligt blide grønne og blå pister, der giver familien lange, dejlige pister gennem skoven, samt 115 km spor for dem, der ønsker at stå langrend. Hvis en familien vil prøve alpint skiløb for første gang, er Säfsen et af de bedste skisportssteder i Sverige.

Her føler selv de mindste sig “store” og tør hurtigt lidt mere efter et par dage her. En anden fantastisk ting ved Säfsen er, at alle pister og langrendsløjper ender samme sted. På denne måde kan du nemt holde øje med dit barn eller andre i flokken. Perfekt område hvis man ønsker at træne til Vasaloppet.

Få den fulde skiløbsoplevelse i Säfsen

Foruden de udfordrende pister og langrendsløjper har Säfsen også meget at tilbyde både børn og voksne. Fra begynder skiskole til avancerede skikurser, tilbyder de alt hvad du og din familie har brug for til en uforglemmelig skiferie, hvor alle får noget ud af ferien.

Skiudlejning

Glem besværet med at pakke dit eget skiudstyr. I Säfsen kan du nemt leje alt, hvad du har brug for, fra ski og støvler til hjelme og stave. Det betyder du kun skal fokusere på at have skitøj med.

Lad børnene udforske med skiskolen

Hvis dine børn er nye inden for skiløb eller bare vil forbedre deres niveau, har deres skiskole sjove og sikre pister med erfarne skiinstruktører.

Slap af med lækker mad og drikke

Efter en dag på pisterne, kan du og din familie nyde et godt måltid i deres restaurant, som tilbyder alt fra traditionel svensk mad til internationale favoritter.

Gratis liftkort til børn 0-7 år

I Säfsen ønsker de at være det bedste skisportssted for familier og begyndere. Her er børnene hædrede gæster. De har nemlig gratis liftkort til børn i alderen 0-7 år, der bruger en skihjelm. Forhåndsbestil liftkort, så du har mere tid til at stå på ski. Samt du gør arbejdet nemmere for liftkort kontoret.

Gratis prøve-ski for de små

Säfsen har gratis prøve-ski til børn op til 3 år. Selvfølgelig skal de små prøve at stå på ski. Men de ved også, at tålmodigheden kan være meget kort hos de små. Derfor kan du låne skiudstyr gratis til de helt små for at se, om de synes, det er sjovt. Læs mere om det på deres hjemmeside.

Snowpark områder

Uanset om man er et barn, der lige har lært at stå på ski, eller en habil skiløber, der elsker udfordringer, har de her lavet noget, der passer til dig. Parken er sjov fordi her er udfordringer og sammenhold om at man ser på hinanden lave noget.

Mini parken

Den lille mini-park, perfekt til dem, der kan lide hop og bokse i en rimelig højde. Det er måske det første skridt, før du føler dig klar til Folkparken. Her kan alle børn prøve, hvordan det føles at glide over pisten eller bokse i deres eget tempo. Legeparken er placeret til venstre for familie pisten.

TIP! Efter du har kørt parken, kan du med fordel fortsætte ned gennem skiskoleområdet. Her finder du masser af søde figurer, en slalom pist og meget mere. Filurius hus er der også, og han er altid glad for at få besøg. Bestemt noget børn elsker.

Folkparken

For alle lidt mere modige børn eller pænere sagt mere erfarne, der elsker udfordringer, er Folkparken næste step. Den er placeret mellem Specialen og Familjebacken, og her er en lidt større park med blå og røde hop samt flere rail-linjer på forskellige niveauer. Ideen bag snowparker i Säfsen er at have gennemtænkte progressive ruter, så det er let at vide, hvad det næste step er, og at der er noget for alle.

På toppen af Säfsen

Det højeste punkt er Solberget, der ligger 472 meter over havets overflade med en smuk udsigt over Säfsjön og omgivelserne. Herfra kan hele familien faktisk tage op den første skidag. Ja, det er rigtigt. Så snart du har lært at bremse og dreje lidt, er du klar til at køre lige fra toppen.

At kunne tage en stolelift til toppen på din første skidag og styre skiene selv på vej ned ad den 1,5 km lange Långsvängen er et stort step for nye på ski eller snowboard. Der er noget magisk ved første gang, man kan og tør køre fra toppen, og i Säfsen ønsker de, at alle skal kunne gøre det i løbet af første dag.

Säfsen er et godt mindre skisportssted i Sverige, men der er også andre steder du kan vælge at besøge, blandt Orsa Grönklitt, Rättvik, Riksgränsen, Romme Alpin, Sälen og mange andre gode destinationer i Sverige.

Og vil du gerne læse mere om Sverige som skidestination så tryk her.

Antal pister i Säfsen

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Säfsen2 optimized
Säfsen optimized
Säfsen1 optimized
Säfsen3 optimized

Priserne i Säfsen

ski

Pris på Liftkort

5 dages liftkort koster 1280 DKK for en voksen.

Man kan bestille liftkort hos 2.safsen.se.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 5 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 5 dage fra 700 DKK.

Du kan kan leje udstyr i byen og så kan i se priserne her 2.safsen.se.

food

En god Restaurant

Når man er på skiferie i Safsen, så skal man ind til Frederiksberg for at spise på restaurant. Der er et par stykker, blandt andet. Vildmarks Cafe og Jägeren.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Säfsen, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

589a4bbe5aa6293a4aac48c6
agoda
Booking.com logo
Video fra Säfsen
Skiområder i Sverige
sverige

SKIFERIE I SVERIGE

Find alle skisportsstederne i Sverige her og læs mere om skiferie i Sverige.

FAQ – Spørgsmål til Säfsen

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad er specielt ved Säfsen?

Det er at det er en del billigere end Åre, Romme Alpin, Sälen, Branäs. Der er omkring 115 km langrend, der er 15 forskellige pister også er det et perfekt område til børn.

Hvornår er skisæsonen i Säfsen?

Säfsen starter skisæsonen i uge inden jul også får den frem til først i april, hvis vejret tillader det.