Skiferie til Stöten

Skiferie til Stöten

Stöten, i Sälenfjällen, har den højeste højde på hele 389 meter. Det giver dig en fantastisk kombination af fremragende skiløb og sne, samt en fantastisk udsigt over det svenske og norske bjerglandskab. Der er pister for alle, lige fra nemme begynderpister til stejle og mere udfordrende. Det er et skisportssted hvor skihytterne er tæt ved skiområdet, så det eneste transportmiddel, du behøver under dit ophold, er ski og lifterne.

Skiferie til Stöten, kan købes hos: OnlineSki, Alltime Travel, Skiferie.dk, Hotels, Booking, Agoda

Stöten i Sälen: Fantastisk skiløb

Stöten i Sälen er stedet, hvor du kan få kombinationen af fremragende skiløb og sne samt en betagende udsigt over det svenske og norske bjerglandskab. Der er pister for alle – fra nemme børnepister til stejle og mere udfordrende. I Stöten i Sälen ligger al indkvartering tæt på skisystemet. Det er et område som både passer godt til skiløbere og snowboardere.

I Stöten finder du blandt andet:

 • 50 pister med varierende sværhedsgrad
 • 45 kilometer langrendsløjper, herunder både klassiske og skate løjper, hvoraf en også er oplyst
 • Mormors störtlopp – er den længste piste i hele Sälen-området. Fra toppen af Vargy Express kan du stå på ski ned ad den 3060 meter lange piste
 • Soltorget – er kendt for familievenlige pister og sjove aktiviteter for de yngste besøgende. Det er det perfekte sted for børn at tage de første sving på ski uden trængsel
 • Skidtorget – fart og udfordringer. Her finder du det mest avancerede skiløb i Sälen

Stöten er kåret af andre som et fantastisk skiområde

Sveriges største skimedieres læsere har stemt Stöten til at være det bedste skisportssted i hele Sverige mere end én gang – i følgende kategorier:

 • Sveriges bedste skisportssted
 • Sveriges bedste skisportssted for familier med børn
 • Sveriges bedste piste (Älvan)
 • Sveriges bedste snowpark

Stöten i Sälen – skiløb for alle

Det vigtigste for den, er at alle føler sig velkomne på pisterne. De mener, at alle skal kunne stå på ski i Sälen, uanset alder og skiløbsniveau. De har noget for alle – ikke underligt, at så mange mennesker har Stöten som deres personlige favorit skisportssted.

De yngste gæster tager deres første sving på ski i pister som f.eks. Tassen, Lill Haren eller en af de andre grønne pister. De ældre børn kan hænge ud i vores prisvindende snowpark, udstyret med både hop, bokse og rails. For de mere erfarne skiløbere har de pisten Älvan – som har været stemt Sveriges bedste piste flere år – samt Näcken og andre sorte, stejle pister.

Skiskole forbedrer dit skiløb uanset alder og erfaring

Uanset alder og tidligere skiløbserfaring kan skiskolen gøre dig til en bedre skiløber om det er teknisk eller om du er helt ny. De har professionelle skiinstruktører som er uddannet i både skiteknik og pædagogik, og kan hurtigt pege på, hvad du kan forbedre ved dit skiløb.

Oplev Stöten på en unik måde: Tidlig morgen og aften skiløb

Tag den første lift op, mens resten af resortet stadig sover, og få adgang til pisterne før alle andre. Hvorfor ikke forlænge skidagen med aften skiløb? Dette er noget, du ikke vil gå glip af, når du er i Stöten.

Langrend i Stöten

I Stöten finder du op til 45 kilometer langrendsspor, både nede i dalen og oppe på bjergtoppen. Nyd langrend med både det svenske og det norske bjerglandskab som kulisse.

9 Skioplevelser i Stöten

I Stöten har de ni udfordringer, som alle er inkluderet i Stöten Adventure, der inviterer til sjove udfordringer for hele familien. Her udfordre du dine venner eller familiemedlemmer til en sjov konkurrence og gør dagen endnu sjovere.

 • Stöten Cross
 • Speed Freak
 • Stöten Snowpark
 • Jibbarena
 • Side by side kapløb
 • Vargys Eventyrsbane
 • Ravinen – halfpipe
 • Selftimer – hastighedstjekker
 • Pucklis

Skileje og skibutik

Uanset om du ønsker at leje udstyr, købe nyt, eller blot fixe dit nuværende udstyr. Her er både skiudlejning, butikker og skiværksted med erfarent personale, der er til for at hjælpe dig med dine skirelaterede behov.

Restauranterne I Stöten, Sälen

I Stöten, Sälen, finder du en række forskellige restauranter, der byder på en bred vifte af retter. Spis efter lyst og stemning: hurtig fastfood eller langsom slow food? Variér dine måltider efter humør, vejr og tidspunkt. Madudvalget i Stöten passer både til voksne og børn, og du kan bestille både fulde og halve portioner på næsten alle steder.

Sälen – Gastronomisk oplevelse

Hver restaurant i Stöten tilbyder en unik kulinarisk oplevelse. Uanset om du søger en hurtig bid mad eller ønsker at sætte dig ned for en længere tid for at nyde et lækkert måltid, så er der et sted for dig i Stöten.

Brasseriet

I hjertet af Stöten finder du Brasseriet, en moderne restaurant, der serverer både svenske og internationale retter. Her kan du nyde alt fra friske salater til udsøgt slow food.

Bistro

Bistro tilbyder en mere afslappet atmosfære med sin uformelle stil. Her kan du finde alt fra pizzaer til burgere, perfekt til en hurtig frokost mellem skiløbene.

Älvans Restaurang & Café

Älvans Restaurang & Café er et fantastisk sted for kaffeelskere. Ud over at tilbyde frokost serverer de også et imponerende udvalg af kaffe og kager.

Fjällkåtan

Fjällkåtan er kendt for sit hyggelige miljø og sit brede udvalg af svenske retter. Du kan nyde alt fra den klassiske “köttbullar” til traditionelle fiskeretter.

Våffelstugan

Våffelstugan er det ideelle sted for dem, der søger noget sødt. De tilbyder lækre belgiske vafler med et bredt udvalg af toppings.

Tyrolerladan

Tyrolerladan er en autentisk østrigsk restaurant midt i Stöten. Deres menu byder på alt fra schnitzler til wienerschnitzel og strudel.

Stöten er et mindre skisportssted i Sverige, men der er også andre steder du kan vælge at besøge, blandt andet. Ski Sunne, Storstenshöjden, Tännäskröket, Tolvmannabacken, Vemdalsskarlet og mange andre muligheder.

Antal pister i Stöten

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Stoten4 optimized
Stoten optimized
Stoten2 optimized
Stoten3 optimized

Priserne i Stöten

ski

Pris på Liftkort

5 dages liftkort koster 1310 DKK for en voksen.

Man kan bestille liftkort hos stoten.se.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 5 dage fra 635 DKK

Leje af snowboard for voksen i 5 dage fra 635 DKK

Du kan kan leje udstyr i byen og så kan i se priserne her stoten.se.

food

En god restaurant

Stoten har flere mindre restauranter, der er blandt andet. Restaurang Brasseriet og Mountain Lodge.

KØB AF SKIFERIEN

Går skituren til Stöten, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

onlineski.dk logo
dansk bilferie logo
Skiferie.dk
agoda
Booking.com logo
hotels.com logo
Video fra Stöten
Skiområder i Sverige
sverige

SKIFERIE I SVERIGE

Find alle skisportsstederne i Sverige her og læs mere om skiferie i Sverige.

FAQ – Spørgsmål til Stöten

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang er skisæsonen i Stöten?

Stöten planlægger efter at åbne i starten af december og så kører den frem til midten af april.

Er der aftenskiløb i Stöten?

Ja, 2 dage om ugen. Som er tirsdag og fredag fra 16:30 til 19:00.

Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Stöten
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam
Skiferie med børn i Sverige
mar 05 2023

Skiferie i Sverige med børn

At tage på skiferie i Sverige med børn kan være en fantastisk oplevelse for...