Tjekkiet som skiferie destination

Det første jeg vil nævne er priserne, priserne i Tjekkiet er langt under priserne i Norge, Sverige, Frankrig og Østrig. Der er gode skisportsteder med +10-15 pister med lækre nedfarter og massere af sne. Der er noget for alle, om man er nybegynder på ski eller snowboard eller man har stået nogle uger. Der er destinationer som Cerna Hora, Harrachov og Spindleruv mlyn hvor Spindleruv Mlyn er det største område i Tjekkiet.

winter 1384661 1280
Spindleruv Mlyn Ski Trail Map 2018

Tjekkiet’s Største Skiområder

Er der de fleste danskere tager til i Tjekkiet, området har lidt over 25 km pister. Steder består af 2 områder, Horni Misecky og Svaty Petr hvor man tager skibussen gratis efter man har købt lift kort. Det ene af stederne er med lidt stejlere pister, hvor det andet område er mere børnevenligt.

Snekanonerne hjælper til at du altid er sikret gode pister i området. Da jeg selv var i Spindleruv Mlyn oplevede vi lidt kø med lifterne, da man bliver trukket med op alle over 2 steder, så man vil opleve kø i travle uger som alle andre steder.

Langrend i Spindleruv Mlyn byder på lidt over 90 km spor i meget smukt område.

Cerna hora & Harrachov

Cerna Hora er det største område målt på piste kilometer. Området er delt ind i 3 skiområder, Pec Pod Snezkou, Janske Lazne og Cerny dul. Cerna Hora har lidt over 30 km alpin pister. Du får et liftkort til omkring 900kr for 6 dage.

Områder byder på noget for hele familien eller grupper, dog har man stået på ski i mange uger og kører røde og sorte i Frankrig eller Østrig så vil du formenligt komme til at kede dig ret hurtigt.

Er du til langrend så har du omkring 70 km af køre på, området er super smukt og du vil ikke komme til at kede dig.

Der er billige restauranter i området, og du kan spise for under 100 med en stor øl mange af stederne.

Harrachov et meget lille område der kun har lidt over 5 km pister, mange tjekkere tager dertil selv når sneen lander. Det betyder også at du kan komme til at stå i kø i lang tid, da der kun er en lift til at trække alle op, alle kommer ned til samme lift og skal vente på at komme op igen.

Prisen for liftkortet er derfor også meget billigt, og området egner sig kun til nybegyndere – andre vil hurtigt komme til at kede sig her, så har man planlagt ferie og vil på skiferie, så overvej lige jeres valg inden i drager mod Harrachov.

Du kan prøve dig af på langrend, der er ca 50km at køre på. Har i børn med på ferien er det ikke et sted jeg vil anbefale.

download optimized optimized optimized optimized optimized optimized 1
Harrachov Ski Trail Map 2019

Priserne i Tjekkiet

I Tjekkiet bliver der produceret meget øl, derfor vil du opleve at ølene er ret billige kontra Frankrig eller Østrig. Så er man et ungt hold der skal afsted for at drikke en masse øl og gerne vil spise billigt, så er det muligt at spise billigt på mange restauranter i de forskellige byer.

Liftkort priserne kommer du ikke til at betale over 1000kr for 6 dage, derfor er dit liftkort allerede 50% billigere end fx Val Thorens eller andre store destinationer. Du må dog ikke samligne de 2 destinationer, det er vigtigt at understrege.

Hoteller eller leje af lejlighed, du får rigtigt meget for pengene her, du kan bo rigtigt lækkert for en billig pris hvis du ønsker det. Du kan også vælge at bo billigt og dermed sikre dig en skiferie på 6 dage for en pris på under 3000.- pr mand.

Familie tur til Tjekkiet på Ski

Jeg kan anbefale Tjekkiet som skiferie destination, hvis man ikke har stået på ski mange gange før eller er helt ny på ski og derfor ikke behøver så mange pister kilometer. Er man ny på ski søger man først og fremmest at det er trykt, er man forældre til nye på ski vil man også gerne kunne finde sit barn på pisten hvis de er blevet væk for en, det er muligt på mindre destinationer.

Områderne er meget børnevenlige og priserne er skruet langt ned. Maden, liftkortet og øl så jeg vil mene det er et godt og billigt sted at starte at tage på skiferie for en familie med små børn.

FAQ – Spørgsmål til skiløb i Tjekkiet

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvorfor vælger folk at tage på skiferie til Tjekkiet?

Det er billigt, ja generelt så er restaurant besøg 30% billigere end alperne. Øllet er billigt, overnatning er billige. Liftkortet har taget et gevaldigt prishop, så det er faktisk ikke meget billigere i Tjekkiet end det er i alperne, dog er det ca. 35% billigere. 6 dage i Spindleruv Mlyn får man til ca. 1700 kr. 6 dage i Val Thorens ligger til 2700kr.

Hvilket er det bedst skiområde i Tjekkiet?

Det er 100% Spindleruv Mlyn, som har omkring 28 km pister, det ligger godt tæt på en by som har mange overnatningsmuligheder og restauranter.

Har Tjekkiet godt skiløb?

Tjekkiet har overraskende mange skiområder – ja faktisk omkring 300, og tjekkerne er vilde med skiløb. De har bare ikke ret mange store skiområder.

HVEM SÆLGER SKIFERIER TIL Tjekkiet?

skiferie.dk
dansk bilferie logo
agoda
SKIOMRÅDER I TJEKKIET
Cerna Hora

Cerna Hora

Området er delt ind i 3 skiområder, Pec Pod Snezkou, Janske Lazne og Cerny dul. Cerna Hora har lidt over 40 km alpin pister.

Læs Mere
Harrachov

Harrachov

Et lille skisportssted i Tjekkiet, man kan sige hvis man er ny på ski, så kan det være et sted at starte hvor det er billigt.

Læs Mere
Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn

Stedet er godt for nye på ski, som gerne vil afsted på en skiferie uden at det brænder i tegnebogen.

Læs Mere