Tyrkiet som skiferie destination

Tyrkiet som man kender for sommerferie og Atlanya i Østeuropa og måske den største skidestination uden for de traditionelt dyre og hypede franske, schweiziske, østrigske og italienske resorts holder aldrig op med at ringe. Tag på en skiferie i Tyrkiet, et fremragende skiparadis, hvis pragtfulde hoteller og fantastiske skiparker trækker budgetkyndige fra hele verden til.

Tyrkiske skisportssteder ligner ikke alle andre. Fra Uludağ-bjerget i Bursa, det højeste og et berømte skisportssted, gennem den magiske Kartepe og det spændende skisportssted Kartalkaya til det maleriske Palandöken, har de alle en særlig charme, unik for Tyrkiet alene. De har alle særpræg af moderne infrastruktur og ry for at tjene episke epic eventyr til en overkommelig pris.

Erciyes
Skiferie i Tyrkiet

Tyrkernes favorit skiområde

Der er mindst seks af dem, og hvert område tilbyder mere end bare en almindelig skiferieoplevelse. Uludağ, Tyrkiets favorit, ligger 2543 meter over havets overflade og har planetens længste lift (8,2 km). Det er lige så populært blandt vintervandrere og vintersportelskere, da det er en fantastisk destination at udforske, hvad der er tilbage af det osmanniske imperiums tid. Men med 33 km fra Bursa er Uludağ også praktisk tilgængelig.

Uludağ har 24 pister, nogle sniger sig ind i det tæt skovklædte landskab. Men de er sandsynligvis ikke så spændende som Kartalkaya Ski Resorts med 21 pister, der alle har forskellige sværhedsgrader og europæiske standarder. Kartalkaya ligger mellem 1500-2200 meters højde og har et rigeligt antal skilifte og udlejning af skiudstyr.

Andre gode skiområder i Tyrkiet

Skisportsstedet Palandöken er det højeste punkt og en ægte adrenalin-junkies legeplads. Mellem 2200m og 3100m over havets overflade har det måske de længste og sværeste baner og de bedste sneforhold i Østeuropa. Du kommer til at stå på ski og snowboard i parker, der har afholdt flere konkurrencer, herunder Winter Universiade Games 2011.

Tyrkiet giver dig også en perfekt belønning for ikke at stå på ski i Alperne. Sarıkamış ‘specielle krystalsne ligner Alperne, og du får også 12 km piset til at dække. Andre tyrkiske skisportssteder, der er værd at besøge, er Erciyes, det femte højeste placerede med 32 lifter og landets længste stolelift og Saklikent.

Det skønne ved at vælge Tyrkiet til en skiferie er landets overflod af moderne, sikre og veludstyrede resorts. Hoteller er i overflod i alle resorts og bortset fra skilifter og stolelifte, der giver let adgang, vejene dertil er også i fin stand.

Erciyes skiferie
SKIOMRÅDER I Tyrkiet
Mount Erciyes

Mount Erciyes

Det klart mest besøgte og største skiområde i Tyrkiet

Læs Mere