Skier
Skier

Skiferie til Mount Erciyes

‘De bedste europæiske skisportssteder er dyre, men ikke i Tyrkiet,’ siger de.

Tyrkiske skidestinationer er kendt over hele verden for at være meget billigere og ekstremt spændende for vintereventyrjægere. Selvom Uludağ stadig er Tyrkiets største skidestination, er Mount Erciyes en stor favorit blandt skiløbere, snecyklister, snowboardere og skøjteløbere.

Den storslåede åbning af Erciyes Ski Center i 2011 åbnede endelig de bedst bevarede skatte i Central Anatolien for verden. Ud over skiløb strømmer titusinder dette femte højeste bjerg for at udforske dets håndlavede keramiske industri og Guinness Book of World Record’s Chez Galip Hair Museum.

I dag gør vinteren den ensomme og øde, uddøde Erciyes Dağı til en pulserende skiløbere og snowboardere. Fra november til maj bliver bjerget til et malerisk hvidt sne-slør og byder utallige spændingssøgere velkommen, der strømmer for at slukke deres adrenalinpumpe og gøre livslange minder. Den bedste del er, at hele bjerget bliver hvidt, hvilket giver glødende sjovelskere en perfekt undskyldning for at komme i Tyrkiets længste stolelift og stå på ski på alle sine 32 snespor.

Hele stedet er blottet for træer – det er en planlagt strækning med forskellige sværhedsgrader. Den bedste del er dog ekstramateriale, inklusive gondolelifte og snemaskiner og alle leje af skiudstyr lige i nærheden af ​​sneparken.

Mt. Erciyes ligger ca. 25 km syd for Kayseri, og på en skiferie kan man også udforske det legendariske Cappadocia, “landet med smukke heste” – et UNESCOs verdensarvsliste. Mount Erciyes er et generelt sikkert og familievenligt skisportssted med pæne skiløjper, en skilift og baby-lift samt engelsktalende skiinstruktører.

Der er masser af mad- og indkvarteringsfaciliteter i byen, og de inkluderer grundlæggende gæstehuse, smarte hoteller, Cappadocias hulehoteller og mange lodges. Adgangen er hovedsagelig ad vej, da det drejer sig om en 20-minutters kørsel for at dække den cirka 28,8 kilometer lange strækning.

Antal pister i Mount Erciyes

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Mount Erciyes 1
Mount Erciyes 2
Mount Erciyes 3
Mount Erciyes

Priserne i Mount Erciyes

ski

Pris på Liftkort

Man betaler pr tur, her har man fx købt 30 exits for 185 kr.

Bliv klogere på priserne her.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Kayseri Kayak Snowboard Kiralama fra 700 kr for en uge

food

En god Restaurant

Erciyes byder på massere af spisesteder, der er fx Kayseri Erciyes Kardanadam, Yorem Manti, Tekir Sucuk evi som nok er den mest kendte.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Mount Erciyes, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

589a4bbe5aa6293a4aac48c6
agoda
Booking.com logo
Pistekort Mount Erciyes
MountErciyes-Pistekort
Video fra Mount Erciyes
Skiområder i Tyrkiet
tyrkiet

SKIFERIE I TYRKIET

Find alle skisportsstederne i Tyrkiet her og læs mere om skiferie i Tyrkiet.