Uzbekistan som skiferie destination

Usbekistan kunne faktisk være den første Shangri-La for vinter spændings søgende i Centralasien. Landet har alt, hvad der kræves, fra regionens første moderne skisportssted med en 900 hektar legeplads, træhytter i schweizisk stil og ultramoderne infrastruktur til praktisk tilgængelighed. Endnu bedre, regeringen accepterer nu, at skiferie er et centralt vinterturismemarked og accepterer skiløbere fra hele EU og videre.

Skirejse i Usbekistan
Skirejse i Usbekistan 1

Uzbekistans førende skisportssted

Cirka 65 km øst for den usbekiske hovedstad, Tasjkent, er landets førende skisportssted. Mellem 1630m og 2275m over havets overflade er Amirsoy Mountain Resort et smukt sted med syv pister og med off-piste og heliski og Doppelmayr-bygget gondol og stolelifte. Føjet til denne vidunderlige glamour er luksuriøse bjælkehytter med imiteret læderbeklædning og hyggelige geodætiske kuplede restauranter.

Skiløb og snowboarding er endnu ikke de største aktiviteter i Uzbekistan. At tage den helt nye gondol og de fire stolelifter op, for at stå ned ad de stejle skråninger og tage en episk snescootertur op ad, er måske de bedste måder for eventyr. Spændingen går endda overbord for dem, der tyer til at erobre utilgængelige pister heliski i stedet.

Uzbekistan skiområder

Skiområdet har kraftig projektørbelysning, der belyser hele bjerget om aftenen for skiløbere. En ting ved skiløb, snowboarding og deltagelse i alle disse spændende aktiviteter i Usbekistan er utrolig billige at prøve. Feriestedet er ret nyt og har stadig flere skjulte skatte, der skal udforskes, hvilket også giver mange grunde til at springe over de berømte skisportssteder i Europa til Amirsoy Mountain Resort.

Men bortset fra Amirsoy Mountain Resort er fire andre skisportssteder lige så spændende for en vinterferie i Uzbekistan. Mt. Kumbel i Beldersay ligger i en højde på mellem 1500m og 2350m, mens Chimgan er mellem 1570m og 1975m over havets overflade. Førstnævnte har to skilifte, mens sidstnævnte har seks. De to andre resorts, Ugamskiy Range og Pskemskiy Range er populære heliskiløb.

Amirsoy
FAQ – Spørgsmål om skiløb i Uzbekistan

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvilket er det bedste skiområde i Uzbekistan?

Det er helt klart Amirsoy, som har 16 km pister. Det når en top på 2275 meter, og er det eneste skiområde vi har valgt at nævne her på Skier.

Hvornår er skisæsonen i Uzbekistan?

Den ligger fra midt december til marts.

SKIOMRÅDER I Uzbekistan
Amirsoy

Amirsoy

Det bedste og mest udviklingsrige skisportssted i Uzbekistan

Læs Mere