Skiferie i Schladming Dachstein

Schladming Dachstein skiområdet har det hele, det er et af de bedste steder i Østrig, området råder over 230 km pister, der er 84 lifter til at tage i rundt over de 4 bjerge.

Schladming er en skøn, middelalderlig by med enestående skiløb. Med et stort skiområde og en bred vifte af niveau af pister, er Schladming en af Østrigs mest undervurderede destinationer. Schladming er dog blevet mere kendt for danskere og flere og flere tager her til grundet det fine udvalg af særligt pister til nybegyndere og derfor egner området sig perfekt til familie.

Kort om Schladming Dachstein

I Schladming Dachstein vil du opleve et område, der spænder fra 745 til 2.700 meter over havets overflade. Her er hele 72 km af grønne pister, 81 km blå og 13 km sort, hvilket gør området til den perfekte legeplads for både nybegyndere og let erfarne skiløbere.

Når solen går ned, stopper skiløbet ikke. Her er mulighed for skiløb under stjernerne, med aften skiløb. Der er ikke så mange steder der har aftenskiløb, så det er ret specielt når man har mulighed for det.

Byen Schladming

Schladming er en by med et karakterfuldt middelalderligt centrum. Enns floden løber lige ved siden af Schladming’s fodgængervenlige bymidte, og der er bjergudsigt, hvor end du ser hen.

Her har du alt fra moderne hoteller til traditionelle restauranter med stenbeklædning, hvor du kan vælge mellem alt fra traditionelle østrigske retter, pizza eller endda mexicansk mad. Efter en dag på skiløjperne, kan man slutte dagen af med afterski på Tenne, i bunden af Planai, eller slå et smut forbi Platzhirsch-Alm, her bliver der åben Moëts, og champagnepropperne fjernes med en sabel og hænges op i loftet.

Dachstein gletsjeren

På Dachstein gletsjeren kan man virkelig føle, at man er på toppen af verden. Dachstein gletsjeren byder på virkelig stabile sneforhold og der med er det og en del af UNESCO. Tag Panorama-gondolen op til Dachstein-gletsjeren, i en højde af 2.700m, for at opleve Dachstein Superpark freestyle område. Herfra kan du se så langt som til Slovenien og Tjekkiet.

Her skal man også prøve Sky Walk, Stairway to Nothingness eller hængebroen, hvor der er glasbund som kan tage livet af alle med højdeskræk. – herfra kan du komme til Dachstein Ice Palace, der er fyldt med isskulpturer. Hvis man er til en lidt anderledes oplevelse, kan du også prøve en fat bike cykeltur – vinterens svar på mountainbiking.

Schladming 4-Peak skiområde

Schladming Dachstein er en del af det større Schladming 4-Peak skiområde. Med i alt 230 km piste, er her noget for enhver smag, uanset om man er til lette, mellemsvære eller stejle sorte løjper.

Schladming Dachstein er et større område af Ski Amadé liftkortkortet, der er hele 7 steder i områder, de 7 steder er Dachstein-Gletsjeren, Fageralm, Hauser Kaibling, Planai Hochwurzen, Ramsau, Reiteralm, Ski Galsterberg.

Med Schladming Dachstein og Schladming 4-Peak har du adgang til et stort og varieret skilandskab, der passer til enhver skiløbers niveau og præferencer.

Begynderne i Schladming

Schladming er et ideelt sted at starte ens rejse med skiløb, med to børneområder, der er designet med blide pister, der er perfekte til at komme sikkert i gang. Fra begynder områderne kan man opleve den fantastiske udsigt over Dachstein-gletsjeren på tværs af dalen. Senere i ugen kan man prøve sig på pisterne i Rohrmoos, hvor man kommer forbi smukke bjergsidechalets.

Let erfarne i Schaldming

Med 230 km piste er der rigelig plads til at udforske, er man til et område som virkelig har meget skiløb til dig der ikke er fart djævl men bare elsker noget solidt carving så er Schladming perfekt. Tag til toppen af Hochwurzen for at have næsten 8 km med sammenhængende blå og røde pister med god plads på pisten. Disse pister, omkranset af skov på begge sider, er nogle af favoritterne i området. Reiteralm har også nogle fantastiske brede røde pister – du kan stå på ski fra top til bund uden at tage flere lifte.

For de fartglade i Schladming

Der er to verdensklasse pister på 5 km hver i Sport Region Schladming-området, og Planai selv praler af et par meget ujævne sorte pister. Hauser Kaibling er vært for World Cup Women’s Downhill. Man kan også tage en bus til Dachstein-gletsjeren (inkluderet i liftkortet) for garanteret gode sneforhold.

Snowboardere og freestyle

Tag Planai I gondolen op og over til Mӓrchenweisebahn for at ramme nogle brede røde pister. Hvis man er til en stejl piste, kan man her fra stå tilbage til byen på den sorte og komme godt op i fart. Eller på Hochwurzen hvor de lange, lækre røde pister perfekte til carving. Freestylere skal opleve Planai Super Park, med rails, kickers, bokse og rør til alle niveauer.

Superpark Planai

Superpark Planai er opdelt i tre niveauer: Begynder, medium og avanceret. Med i alt 7 vilde “kickers”, er parken et paradis for dem som elsker udfordringer og det med muligheden for at kunne lave noget fedt på ski eller snowboard. Uanset om du er habil eller nybegynder, er der noget for alle.

Jibbing i Superpark Planai

For jib elskere er Superpark Planai et sandt mekka. Med 29 unikke jib-elementer, såsom rails, tubes, boxe og wallrides, vil man blive udfordret på alle niveauer.

Skiløb for børn i Schladming

Ingen er født mester på ski, men der er næppe noget sted, hvor man kan blive det så hurtigt som i Schladming-Dachstein. Udover familievenlige liftkort priser er der også utallige børnevenlige pister i regionen, hvor fremtidens professionelle skiløbere kan øve deres første sving.

Fra “Kali’s eventyr pister” i Ramsau am Dachstein og den galliske skilandsby på Galsterberg til den spændende Hekse- og Magiskov på Planneralm og Kids Ski Swing, “Krispini Express” på Riesneralm – her lærer børn ikke kun at stå på ski, men også at elske skiløbet. Hvad der også får børns og forældres hjerter til elske området er deres seks fun slopes til alle dem, der søger lidt ekstra udfordirnger.

Skiskoler i højest kvalitet

Schladming-Dachstein er hjemsted for flere kvalitetsskiskoler, hvor børn kan lære at stå på ski fra uddannet skiinstruktører. Skiskolerne fokuserer på at gøre skiløb sjovt og sikkert for børnene, og det er derfor et ideelt sted at starte deres skiløbseventyr, frem for mor og far begynder at tro det kan spare lidt penge og så lære dem det selv.

En del af Ski Amadé

Hele området ski Amadé giver adgang til hele 760 km pister eller 356 pister., der er 275 km blå, 390 km rød, 95 km rød, 270 lifter, der er 90 stolelifter, 47 kabinelifter, 81 t-lifter og 52 tallerkenlifter, fordelt 25 skiområdet i 5 ski regioner i Østrig. Ski Amadé er det største skiområde i hele Østrig. Der er alt fra begynder pister til offpist. Der er gratis skibusser mellem alle områderne, så man nemt kan komme rundt til de 25 skiområder.

Transport fra Salzburg Lufthavn til Schladming

En tur fra Salzburg vil kun tage omkring en time i bil, hvilket gør Schladming til en af de bedste resorts i Østrig for en weekendtur. Du kan også tage toget direkte til Schladming – denne tur tager cirka halvanden time.

  • Salzburg lufthavn: 1 time (kørsel) eller 1,5 timer (offentlig transport)
  • München lufthavn: 3 timer (kørsel)
  • Innsbruck lufthavn: 3 timer (kørsel)

Sneforhold i Schladming

Schladming er kendt for sine fremragende sneforhold. Skisæsonen løber fra slut november/start december til april, med alle pister bliver omhyggeligt bevaret for at sikre den bedst mulige overflade for skiløbere. Det er klart kommer du i starten eller slutningen af sæsonen så er det ikke alle pister der er åbne.

Restauranter i Schladming

Schladming, når vi snakker hele området, så er her over 40 restauranter – et imponerende antal for en relativt lille destination. Et bredt udvalg af à la carte-restauranter blandet med utallige caféer og pizzeriaer.

Maria’s Mexican

Lokalbefolkningen anbefaler Maria’s for deres hjertevarme atmosfære og store portioner af nachos, wings, ribs, chili, quesadillas og burritos. Afslut aftenen med en portion churros eller crema catalana.

Johann’s, Posthotel

Oplev førsteklasses Styrian-køkken med et moderne twist hos Johann’s, Posthotel. Alle retterne er fremstillet af lokale råvarer, og stedets sommelier kan anbefale den perfekte vin som passer til maden mad.

Steakhouse Friesacher

Steakhouse Friesacher byder på en familievenlig atmosfære og super lækker tilberedt steak. Her har de også alle de traditionelle østrigske retter.

Julius

Hos Julius kan du vælge mellem en række fiske-retter som muslinger eller hummer ravioli, eller klassiske retter som roastbeef. Afslut dagen med en let og syrlig citron vodka sorbet, eller forkæl dig selv med en chokolade lava pudding.

Hoteller i Schadming Dachstein

Hotel Schwaigerhof

Beliggende i den smukke by Schladming, giver Hotel Schwaigerhof en unik blanding af komfort og outdoor muligheder tæt på. Hotellet er kendt for sine to svømmebassiner: et indendørs og et opvarmet udendørs bassin. Begge er blot et stenkast fra pisterne.

Hotel Schwaigerhof byder på en førsteklasses spa-område, som inkluderer en udendørs sauna og et stort fitnesscenter, hvis pisterne ikke har ødelagt dine ben nok. Uanset om du ønsker at svømme nogle baner eller slappe af efter en dag på skiløjperne, har man mulighederne på Hotel Schwaigerhof.

Sporthotel Royer

Sporthotel Royer er det ideelle sted for sportsentusiaster, hele året rundt ikke kun til skiferien. Hotellet ligger blot fem minutters gang fra Planai kabelbanen og byens centrum. Her er det nemt at kombinere pisterne med byens livlige atmosfære.

Royer har både indendørs og udendørs pools samt et væld af andre faciliteter. Med sin gode restaurant og fremragende service, er Sporthotel Royer et indbydende hotel at komme til efter en dag fuld af fart på pisten.

Hotel Schütterhof

Hotel Schütterhof ligger lige ved siden af vandrestierne og pisterne i Schladminger 4-Bjerge-ski-kredsløbet inden for Ski Amadé-området. Med et 2.000 m² stort spa-område, er Schütterhof et sandt paradis for dem, der søger afslapning efter en dag i det fri.

Schütterhof har også en stor pool, hvor man kan svømme nogle baner eller bare slappe af med udsigt over de omkringliggende bjerge.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Schladming:

Antal pister i Schladming Dachstein

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

SchladmingDachstein optimized
SchladmingDachstein2 optimized
Planai3 optimized
Reiteralm2 optimized

Priserne i Schladming Dachstein

ski

Pris på Liftkort "Ski Amadé"

Som familie på 4, kan man hurtigt spare op til 80 euro ved at bestille online i god tid.

6 dages liftkort koster 2.570 DKK for en voksen.

6 dages liftkort koster 1.995 DKK for et barn født mellem 2004-2007

6 dages liftkort koster 1.290 DKK for et barn født mellem 2008-2017

Man kan bestille på skiamade.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Schladming, via Alpinresorts.

food

Restauranter

I Schladming by er der massere af spisesteder, der er blandt andet. Ristorante Amalfi, Julius Restaurant, Das Jägerstüberl og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Schladming Dachstein, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Sunweb normal
hotels.com logo
skiferie.dk
Skilink
snowtrex normall
dansk bilferie logo
onlineski.dk
Hoejmark Rejser
Booking.com logo
agoda
Video fra Schladming Dachstein
Skiområder i Østrig
østrig

SKIFERIE I ØSTRIG

Find alle skisportsstederne i Østrig her og læs mere om skiferie i Østrig.

FAQ – Spørgsmål til Schladming

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvornår er skisæsonen I Schladming?

Schladming starter sæsonen i starten af december, gerne lidt tidligere hvis vejret tillader det. Schladming slutter skisæsonen i midten af april.

Hvilke lufthavne er tættest på Schladming?
  • Salzburg, 90 km – 1 time
  • München, 257 km – 2.5 time ca.
  • Innsbruck, 265 km – 3 timer
Prognoser, skivejr, webcams og snestatistik Fra Schladming Dachstein
Snedybde & Lift status
Snemelding & snefald
Vejrudsigt
Webcam