Skier
Skier

Norge som skiferie destination

Norge er et sted mange Danske familier tage til for at stå på ski. Der er alt fra begynder bakker til de helt sorte pister, der er langrends ski til dem der elsker lange dage i det Norske landskan. Norge er koldt at tage til i vinter månederne og derfor er det også snesikkert mange steder.

Dem der har stået på pister gennem 20-30 år, synes det er mere dejligt og fredeligt at tage på landrend. Der er Norge en favorit da det byder på så meget smuk natur i de åbne fjelde.

Flere steder i Norge finder du også aften ski, det gør jo at ski dagen ikke slutter kl 16:00 som mange steder i Østrig og Frankrig. Der er bare noget unikt over aften ski, det er utroligt hyggeligt og ikke mindst en oplevelse hvis ikke man har prøvet det før.

ski 2341562 1280

Danskernes Favorit

Der er faktisk mange muligheder i Norge men det er ikke så mange forskellige steder danskerne besøger, for har man været et sted og det fungere for familien, vælger de fleste at tage samme sted hen næste år da børnene elskede at være der. Men de destinationer danskerne mest besøger er.

Hemsedal et skisted man bare skal besøge med familien. Det er et af det mest besøgte steder af Danskerne i Norden. Det er et sted hvor alle kan få det sjovt på pisterne. Udover det er så er det også muligt at stå på aften ski i Hemsedalen midt på ugen.

Offpist i Hemsedalen

Der er mange der søger uden for pisterne, og nogen skisportssteder er bedre end andre at gøre det. I Hemsedalen er muligheder for det gode og vilkåren er gode til at det er mere sikkert end andre steder. Snowparken er ”stort” i forhold til vi er i norden og der er flere box hop. Derfor elsker mange også Hemsedalen.

Familie skiferie i Hemsedalen

Der er 17km grønne pister og 7 børnelifter, så skal børnene til at lære at stå på ski, så er mulighederne gode og børn op til 7 år får gratis liftkort, det må siges at være et ekstra kort til at vælge Hemsedalen.

Hemsedalen’s størrelse

Der er +45km lifter, der er 28 lifter, der er 2.000 indbyggere, der er restauranter og gode after ski muligheder. Langrend er der også nok af, så man kan komme ud og se omkring det Norske fjeld.

Parken var der også, det er jo til dem der vil prøve kræfter med hop og dermed udfordre sig selv på noget andet en pisterne. Derfor er Hemsedalen også god for snowboardere.

300x250 norge skiferie.dk

Danskernes Favorit nr. 2

Trysil

Når du tager til Trysil har man som regel lejet en hytte, da størst delen af boliger i trysil er hytter. Man finder flere butikker, restauranter og after ski steder i Trysil.

Skihytterne i Trysil ligger i alle størrelser, de kan fås med plads til op til 20-25 personer og derfor tager mange større familier også til Trysil for at få en hyggelig familie skiferie.

Hvornår er Trysil det et oplagt tidspunkt at tage til Trysil?

Trysil er mest befolket i jul og nytår og uge 7 og i påskeferien. Det er uger hvor mange danskere tager til Trysil og vil du have en hytte i Trysil i de uger, så vil jeg anbefale at kigge i god tid.

Hvis i tager Trysil i marts vil i opleve mere plads på pisterne og prisen er selvfølgelig lavere end i de over bookede uger.

Hvor stort er Trysil skiområdet?

I Trysil er der omkring 65 pister og +30 lifter, området er ca 20-25 km pister. Det er snesikkert grundet +30 snekanoner.

Det er et dalområde hvor man komme ned 3 og kan tage op igen, der er børne pister og der er sorte pister.

Dermed sagt at Trysil er for alle i familie og det er også for alle niveauer. Så bestemt et sted alle kan besøge.

Trysil er en af de bedste destinationer til børn

 • Et sted hvor der kommer mange børn, så der bliver taget hensyn
 • Liftkortet er gratis til de helt små
 • Gode børnevenlige pister
 • Park til dem der er lidt større
 • Ski in – Ski out
 • Hyggelige hytter
 • Skiskole man danske lærer
 • God skileje, nyere ski og støvler
 • 9 børnelifter

Geilo

Et skisportssted med stor udvikling de sidste par år, en klassisk destination for Danskere der gerne vil på familie hygge skiferie i Norge.

Mange af os har set min søsters børn i sneen, dem af og der har kender til skisportsstedet Geilo.

Det er et meget familievenligt skisted, området er utroligt flot, du finder langrend og alpint ski.

Skiskolerne er gode og der er sikkert også en dansker ansat der kan lærer dine børn at stå på ski. Børne bakkerne er der og er du en mere erfaren skiløber men ønsker udfordringer på bjerget, så kan du også blive bedre på teknikken ved at leje en skilærer.

Luksusen er der nok af i Geilo, du finder flere spa og velvære mulighder. Det er muligt at prøve sig med hundeslæder og kane med heste som i min søsters børn i sneen. Restauranterne er med gastronomiske oplevelser og cafe besøg der løfter skiferie til noget man ikke glemmer.

Geilo’s størrelse

I Geilo er der ca 40 pister, der er 26 lifter hvor de 6 af dem er børne lifter. Derudover er der over 150km langrend. Der er parker hvor du kan afprøve dine evner som xgames udover.

Leder man efter at lave noget uden for pisterne, så er der også en masse hygge i Geilo by.

  Hafjell

  Hafjell er af de 4 jeg har skrevet om her nok den mindst besøgte, men ikke fordi det er et dårligere sted. Der er i Hafjell lange løjper og meget langrend, der er +100km. Hafjell samarbejder med Seikampen, og derfor er dette et af de største skiområder i Norge. Der er over 100 km pister.

  Hafjell ligger omkring 200 km fra Oslo, så det var ikke super langt.

  Lejligheder og hytter er det man finder mest af i Hafjell, der er ikke mange hoteller. Størrelsen af hytterne og lejlighederne er store, så de kan dække familier der tager på skiferie.

  Hafjell’s størrelse

  Som nævnt tidligere ligger Hafjell sammen med Skeikampen. Der kaldes også Lille Hammer Ski Resort, det giver dig et liftkort på over 100km pister og +150km langrend.

  I selve Hafjell er der omkring 30 pister og 15 lifter.

  Hafjell er ikke så børne venligt som de andre 3 skisportssteder jeg har skrevet om nedenfor, så skal der børn med på skiferien, så vil jeg anbefale at kigge på de 3 jeg har skrevet om nedenfor.

  Er man nybegynder vil jeg også vælge en af dem nedenfor da jeg vil beskrive Hafjell som et sted for nogen som har stået på ski før og øvede skiløbere. 

  jotunheimen 5209297 1280

  Skiferie i Norge med børn

  Det er et godt sted for alle børn at lære og stå på ski. Pisterne er ikke alt for stejle og områderne er ikke i nærheden af størrelsen i fx Frankrig eller Østrig. Skihytterne er noget så hyggelige og det er noget børn elsker, der er plads til at have lejetøj med i bilen og der er brandeovn de fleste steder.

  Ski in / ski out, er noget der gør det nemt for alle der er med på skiferien, skal man ind og holde pause med den lille på 5, fordi der er koldt eller fordi de er trætte. Så er det steder med ski in / ski out i Norge i skal vælge.

  Skiskolerne i Norge, har som regel danskere ansatte. Så gør det, det også nemt for børnene at følge den lærer der nu skal lære dem at stå på ski. Tager man til Østrig, Italien eller Frankrig, skal man nok være mere heldig hvis man skal finde danskere i skiskolerne.

   

  Priserne i Norge

  Priserne i Norge er generelt bare meget højere i Norge end de er i Danmark. Alkohol ved vi er meget meget dyrt og maden er bestemt heller ikke billig. Så kører man selv og gerne vil spare lidt på sine penge, så burde man fylde bilen lidt op med lidt forsyninger.

  norway 2144793 1280

  Hvor køber man skiferien til norge

  onlineski.dk logo
  Skiferie.dk
  Thinggaard normal
  rubyrejser logo
  dansk bilferie logo
  dtf logo
  FAQ – Spørgmål til skirejser til Norge

  Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

  Hvor lang er skisæsonen i Norge?

  Skisæsonen løber typisk fra december til start april, selv om de nøjagtige datoer kan variere afhængigt af stedet.

  I de sydlige dele af Norge har skisæsonen tendens til at starte lidt senere og vare lidt længere, mens de i de nordlige dele af Norge normalt starter lidt tidligere og slutter senere tidligere, derfor steder som Trysil først lukker sæsonen 24 april.

  Snemængden i løbet af sæsonen spiller også en stor rolle for, hvornår skisæsonen begynder og slutter.

  Hvilken er den bedste måned at stå på ski i Norge?

  For dem, der leder efter de bedste betingelser, er januar og februar typisk den bedste måned at stå på ski i Norge. Dagene er længere, og der er mere dagslys, hvilket gør det lettere at nyde en hel dag på pisterne.

  Desuden er sneen typisk bedst i februar, hvilket giver en base for godt skiløb og god snowboarding forhold. Selvfølgelig kan forholdene variere afhængigt af året, så det er altid værd at tjekke vejrudsigten, før du booker en skirejse til Norge.

  Men for dem, der ønsker at opleve det bedste af norsk skiløb, er februar ofte det ideelle tidspunkt at besøge landet på, hvilket sjovt nok er højsæsonen og dermed også dyrest.

  Kan nye på ski eller snowboard lære stå på det i Norge?

  Landets skisportssteder har begyndervenlige pister og skiskoler. Derudover gør Norges naturskønne landskaber det til et populært rejsemål for langrendsløbere. Uanset om du ønsker at prøve at stå på alpint skiløb for første gang eller udforske det smukke norske landskab på langrend, er der masser af muligheder. Man siger at Norge og Sverige er stedet for familier med små børn, det er grundet de hyggelige hytter, lettere pister samt mange muligheder for ski in / ski out.

  Hvorfor vælger folk en skiferie i Norge?

  En skiferie i Norge er den perfekte måde at nyde tid på pisterne med familien og venner. Der er en række grunde til, at folk vælger Norge som destination for en skirejse.

  For det første er Norge hjemsted for nogle af de bedste skisportsmuligheder i verden. Med sin blanding af lange pister, udfordrende terræn og det smukke landskab giver Norge skiløbere på alle niveauer mulighed for at nyde tiden på pisterne eller i de kilometervis af langrend spor.

  Flere fra storbyer, som ikke har en bil til at køre på skiferie i, vælger at leje en bil til skiferie. Frem for at skulle have børn med i en bus.

  For det andet er Norge et utroligt sikkert og venligt land. gæsterne kan være sikre på, at der bliver taget godt hånd om dem under deres ophold.

  For det tredje er der luksuriøse indkvarteringer i form at lækre skihytter og faciliteter i topklasse.

  Hvilken farve er de nemmeste pister i Norge?

  De letteste pister i Norge er typisk grønne eller blå. Der findes dog også en række sværere pister, der er klassificeret som sorte. Disse pister er generelt meget stejlere og mere udfordrende end de grønne og blå pister.

  Hvis du er på udkig efter en let skitur, er det bedst at holde dig til de lavere pister. Men hvis du er til en udfordring, er der en række fantastiske sorte pister i Norge, som vil give dig et adrenalinkick.

  Så er der selvfølgelig funparker og snowparks hvor man kan prøve sig af på kickers, bokse, væg osv.

  Hvilke skiområder er de bedste til nybegyndere i Norge?

  Norge er hjemsted for nogle af de bedste skiområder i verden, der tilbyder alt fra begyndervenlige pister til terræn på ekspertniveau. Begyndere, der leder efter et godt skiområde i Norge, vil finde masser af muligheder at vælge imellem.

  For at alt ikke bliver Hemsedal og Trysil, som alle snakker om, kommer vi her med et par andre bud.

  Et af de mest populære skisportsområder for begyndere er Geilo, som ligger i hjertet af landet. Med sine brede, bløde pister og maleriske landskaber er Geilo det perfekte sted at lære de grundlæggende færdigheder i skiløb.

  En anden god mulighed for begyndere er Hafjell, som ligger lige nord for Oslo. Hafjell tilbyder flere grønne (begynder) pister samt masser af andre aktiviteter for ikke-skiløbere, hvilket gør det til et godt valg for familier.

  Endelig bør begyndere også overveje Beitostolen, der ligger i det smukke Jotunheimen-område. Beitostolen byder på en række lette pister samt en fantastisk udsigt over nogle af Norges højeste bjerge.

  Uanset hvilket skiområde du vælger, er du sikker på at få en god tid på ski i Norge.

  Hvornår er priserne på skiferie i Norge billigst?

  Hvis du som udgangspunkt kigger uden om julen, nytår, uge 7, uge 8 og påsken. Så finder du de billigste muligheder. Men januar altså uge 2, uge 3 eller uge 4 er uger vi anbefaler – hvis man kigger efter de billigste priser, gode forhold og få mennesker på pisterne.

  Skiferie i Norge kan være dyrt, men der er måder at spare penge på. En mulighed er at rejse i lavsæsonen, hvor efterspørgslen på hoteller og skihytter er lavere.

  En anden mulighed er at booke i rigtig god tid, som ofte kan være billigere end at booke i sidste øjeblik.

  Endelig er det altid værd at tjekke, om der findes særlige tilbud og rabatter. Mange hoteller og flyselskaber tilbyder rabatter for tidlige bookinger, så det kan betale sig at planlægge i god tid. Ved at følge disse tips kan du gøre skiferien i Norge mere overkommelig.

  Hvilke skiområder er bedst til eksperter i Norge?

  Norge er en kendt destination for skisport med en række smukke og udfordrende terræner.

  Når det gælder skiområder, vil eksperter finde, at Stryn Sommerski, Svalbard og Myrkdalen / Voss tilbyder de bedste muligheder. Stryn Sommerski kan prale af stejle skråninger og dybt pulver, hvilket gør det til en favorit blandt ekspertskiløbere.

  Så er der Svalbard kendt for sine gletsjere og uberørte vildmark, hvilket giver en helt unik oplevelse – det dyre valg.

  Sidst men ikke mindst tilbyder Myrkdalen / Voss en række avancerede pister samt en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge.

  Så uanset om du er på udkig efter stejle pister eller uberørt vildmark, vil disse tre skiområder helt sikkert tilfredsstille selv de mest erfarne skiløbere.

  Hvor er der bedst afterski i Norge?

  Når det kommer til afterski, er Norge kendt for sine faciliteter i verdensklasse og upåklagelige sneforhold. Hemsedal, Trysil og Hafjell er alle populære destinationer for afterski-entusiaster og tilbyder en bred vifte af muligheder for enhver smag.

  I Hemsedal kan gæsterne nyde en afslappet eftermiddag på pisterne efterfulgt af et måltid og et par drinks på en af de mange charmerende barer eller restauranter.

  Trysil er hjemsted for noget af landets bedste afterski med, der byder på lidt af hvert.

  Endelig er Hafjell som også har et par barer at vælge mellem.

  Tager man afsted på skiferie for afterski, så anbefaler vi Østrig eller Frankrig.

  Skal man fra Jylland til Norge

  Så er det ved at sejle fra Frederikshavn til Oslo eller Göteborg.

  Eller Hirtshals til Langesund eller Stavanger.

  Eller ruten Hirtshals – Kristiansand eller Larvik.

  Skal man fra Sjælland til Norge

  Så kører man op i gennem sverige eller man sejler.

  Man sejler med DFDS – København – Oslo.

   Ål

   Ål

   Ål er et skisportssted til hele familien.

   Læs Mere
   Aurdal

   Aurdal

   Lidt Alpin og meget langrend.

   Læs Mere
   Beitostølen

   Beitostølen

   Har over 300 km langrendspor at boltre sig på.

   Læs Mere
   Bjorli

   Bjorli

   Der er 12 pister og 8 lifter til at trække en rundt i området.

   Læs Mere
   Bortelid

   Bortelid

   Bortelid er et meget familie venligt område.

   Læs Mere
   Fonna Gletsjeren

   Fonna Gletsjeren

   Fonna Gletsjeren bliver brugt som sommerski område, området åbner ca. 1. maj.

   Læs Mere
   Gaustablikk

   Gaustablikk

   Gaustablikk er Norge 6. største skisportssted.

   Læs Mere
   Gautefall

   Gautefall

   Der er 17 pister i området som er ret snesikre.

   Læs Mere
   Geilo

   Geilo

   Geilo har en størrelse hvor der er plads til alle kan blive bedre skiløbere.

   Læs Mere
   Gåla

   Gåla

   Der er 15 skiløjper med 7 lifter til at tage en rundt i området.

   Læs Mere
   Hafjell

   Hafjell

   Hafjell er en del af Lillehammer Ski som giver adgang til hele 6 områder.

   Læs Mere
   Hallingskarvet

   Hallingskarvet

   Hallingskarvet er et skisportssted for lettere øvet skiløbere.

   Læs Mere
   Haukelifjell

   Haukelifjell

   Er man til offpiste, så er Haukelifjell ikke det dumt område.

   Læs Mere
   Hemsedal

   Hemsedalen

   Hemsedalen er vel nok et af nordens mest besøgte skisportssteder sammen med Trysil.

   Læs Mere
   Holmenkollen

   Holmenkollen

   Holmenkollen er kendt for at have Norges største arena til skihop

   Læs Mere
   Hovden

   Hovden

   Hovden er et super lækkert skiområde i Norge.

   Læs Mere
   Kirkerudbakken

   Kirkerudbakken

   Mange lokale i Oslo bruger stedet for lige at få luftet deres ski.

   Læs Mere
   Kongsberg

   Kongsberg

   Det er et super godt område til lige at få lettet ski abstinenserne en weekend.

   Læs Mere
   Kvitfjell

   Kvitfjell

   Liftkortet til Kvitfjell fungere også i Gåla, Hafjell og Skeikampen.

   Læs Mere
   Lifjell

   Lifjell

   Lifjell er ikke kendt for deres alpin ski, men derimod der langrend.

   Læs Mere
   Myrkdalen

   Myrkdalen

   Mange Nordmænd tager til Myrkdalen grundet de gode forhold.

   Læs Mere
   Nordseter

   Nordseter

   Der er +350 km langrendssport i skovterræn og højfjeld.

   Læs Mere
   Norefjell

   Norefjell

   Man kan bo helt tæt på løjperne hvor der er ski in – ski out til lejligheder og hytter.

   Læs Mere
   Oppdal

   Oppdal

   I Oppdal er der 39 pister og 18 lifter i hele området.

   Læs Mere
   Rauland

   Rauland

   Området har 41 løjper, 32 km pister med 16 lifter til at tage en rundt i området.

   Læs Mere
   Røldal

   Røldal

   Røldal byder på 13 pister hvor de fleste er grønne, blå og røde.

   Læs Mere
   Sirdal

   Sirdal

   Området byder på meget smuk, unik og vild natur.

   Læs Mere
   Sjusøen

   Sjusøen

   Skal man på langrendsferie, så er Sjusjøen et super sted.

   Læs Mere
   Skeikampen

   Skeikampen

   Med et liftkort til Skeikampen ”Lillehammer Ski Resort” har man adgang til 6 områder.

   Læs Mere
   Spidsbergseter

   Spidsbergseter

   Spidsbergseter er ikke for dig der gerne vil på en alpin skiferie.

   Læs Mere
   Strandafjellet

   Strandafjellet

   Et sted de færreste danskere besøger, grundet hvor langt det ligger oppe i Norge.

   Læs Mere
   Stryn Sommerski

   Stryn Sommerski

   Stryn Sommerski er et sted i Norge hvor det er muligt at stå på ski om sommeren.

   Læs Mere
   Trysil

   Trysil

   I Trysilfjellet er der 68 pister fordelt på 75 km pister og 29 lifter.

   Læs Mere
   Tyin Filefjell

   Tyin Filefjell

   Tyin har 14 pister i alt, det giver 17 km løjper i total piste kilometer.

   Læs Mere
   Uvdal

   Uvdal

   Uvdal byder på super god ski, hvor der er snesikkert det meste af sæsonen.

   Læs Mere
   Vaset

   Vaset

   Vaset er ikke kendt for deres alpin ski. Derfor finder du heller ikke mange danskere der tager til Vaset.

   Læs Mere
   Voss

   Voss

   Der er 24 pister, hvor den ene er en stor SuperG piste.

   Læs Mere
   Vrådal

   Vrådal

   Vrådal er et mindre skisportssted i Norge som byder på alt godt til en familie med børn.

   Læs Mere
   Bedste afterskisteder i Norge
   mar 05 2023

   Bedste afterskisteder i Norge

   Norge er kendt for at have nogle af de bedste skiområder i Nord Europa, de er...
   Skiferie med børn i Norge
   mar 05 2023

   Skiferie i Norge med børn

   Norge er et perfekt land for skiferie, for familier med børn, da landet har så...
   De 12 bedste skisportssteder i Norge
   jun 07 2023

   De 12 bedste skisportssteder i Norge

   Norge er kendt verden over for sin fantastiske natur og er en sand legeplads...