Guide til: Skistrømper med varme

Skistrømper med varme er kuren mod kolde fødder, så skal du købe dig et par skistrømper med varme elementer i eller du skal sørge for at købe merinould skisokker. Er man kulde skær, kan det ødelægge skiferien hvis man fryser sine fødder.

Det er især nordpå i Norge, Sverige og Finland, hvor der er ekstra koldt i skisæsonen at skisokkerne med varme kan gøre underværker. Her er typisk temperaturer på ned til minus 10 til 15 grader på de kolde dage, er der vind på, så kan det virke endnu koldere.

Her i artiklen om skisokker med varme, vil vi komme ind på fordelene og de få ulemper ved skistrømper med varme.

Lenz skistrømper med varme og app

Hvad er vamesokker?

Strømper med varme, fungere på den måde at de har indbygget varmeelementer, som er vævet ind i sokkerne. Du kan vælge mellem alle de forskellige typer af stof som merinould, uld, syntetisk og bomuld. Vi anbefaler altid man går efter merinould, når man køber et par skisokker med varme, så er prisen som minimum 5 gange så høj. Så kan man lige så godt gå efter at få det bedste til at holde dine fødder varme på pisten.

Hvordan bruger man skistrømper med varme?

I og med de er på strøm, så skal de lades op gerne hver eller hver anden dag, alt efter hvor lang tid varmeelementerne har været slået til. Du enten tænde og slukke dine varmeelementer ved at trykke på en knap, eller ved de nyeste modeller kan du styre dem via en app på din telefon. Hvor du kan justere varmen op og ned eller sætte tidstimer på.

De er sat op således at du har flere forskellige trin i varmeniveauer, du kan se ladeniveauet på appen. Lenz som er de førende indenfor feltet skistrømper med varme har lavet en app som virker til både android og iOS.

Hvordan vælger man de rigtige skisokker med varme?

  1. Du skal sørge for de passer perfekt, hverken for store eller for små.
  2. Du skal kun have et par skistrømper på, ikke noget med tennissokker eller dine løbestrømper indenunder. Gør du det lukker du af for blodbanerne til dine fødder.
  3. Kig på flere forskellige, vurder om de skal være mulige at styre fra telefonen eller du hellere vil betale lidt mindre og selv slukke og tænde dem.
  4. Sørg for at have mere end 1 batteri med, hvis de ikke kan genoplades.
  5. Gå gerne efter modeller i merinould som er med til at holde på varmen, men er åndbare.
  6. Stabil varme i dine fødder giver mere komfort og bedre skiløb

Hvorfor skal du ikke investere i et par skistrømper med varme?

Som sagt er det nordpå der er koldest. Det betyder dermed at tager man til Saalbach, Hintertux, Canazei, Sierra Nevada, Tignes, Les Sybelles, Val Thorens eller de her destinationer som liger i alperne – i slut febuar, marts eller april. Så er der typisk høj sol, og mange vil køre rundt på pisterne uden skijakken eller med skijakken åben og få så meget sol at de bliver halv forbrændte fordi de har glemt solcremen.

Tager man til Norge eller Sverige i slutningen af skisæsonen, så behøves et par skisokker med varmeelementer heller ikke. Det er nok at investere i et par gode skisokker i merinould eller uld.

Men du kan aldrig stole på vejret eller vejr statestikker og er du en grej person som elsker grej, er det godt at have et par med varme og et par gode dejlig varme skisokker i med uld.

Hvad koster et par skistrømper med varme?

Et par ekstra skisokker med varme koster mellem 600 – 2.500 kr. alt efter hvilke brands du vælger. Vi anbefaler LENZ og Therm-IC, så som er de 2 største producenter af ski relaterede produkter med varmeelementer.

Er et par varmesokker varme pengene værd?

Som så meget andet skiudstyr, kan man hurtigt købe sig fattig i skigrej inden man er kommet afsted på skiferien. Men er det noget der virkelig kan ødelægge skiferien, så er det kolde fødder eller kolde hænder. Så har man en tendens til at fryse halvt ihjel, så kan du være sikker på du føler de har tjent sig hjem efter de første par uger på ski. Du får længere dage på pisten, en bedre oplevelse, mere fokus på skiløbet og mindre fokus på de kolde fødder.

Hvordan vasker man et par skistrømper med varmeelementer?

Du læser vaskeanvisningerne grundigt og eller finder du vaskeanvisningen på det ski brands hjemmeside, hvor dine sokker er fra. Det vil være en skab af du har smidt dem i tørretumbleren og du får dem ødelagt inden du nærmest har fået dem brugt. I og med at vaskeanvisningerne er forskellige fra brand til brand, og hvordan du måske skal afmontere batteri og lader fra strømpen, så vil vi ikke give dig en guide her til hvordan du vasker dine skistrømper.

Vi kan dog sige så meget at du nok ikke skal smide dem i tørretumbleren, og du skal heller ikke hænge dem på en meget varm radiator.

Hvilket materiale skal mine skisokker være i?

Kigger vi på et par Lenz skisokker med varme, så er de 50% polyester, 25% nylon, 15% merinould, 5% silke, 3% polypropylene og 2% spandes. Det varierer fra model til model, men så længe du holder dig til mærkerne Lenz eller Therm-IC vil du få nogle af de bedste skisokker på markedet.

Hvor lang tid kan batteriet typisk holde?

Lenz lithium batterier kan holde op til 14 timer

Therm-IC batterier kan holde i op til 16 timer

Hvilken størrelse skal man vælge?

Det er vigtigt man køber skisokker efter de passer en selv, du skal følge størrelsesguiderne og svinger du mellem to størrelser, så sørg for at prøve skistrømperne inden du tager afsted på skiferien. Bliver de for store rutsjer du rundt i skistøvlen eller laver skav mærker, som kan irritere dig hele skiferien. Bliver de forsmå og for tight, så kan de ødelægge den gode oplevelse. Sørg derfor at teste dem inden skiferien, gerne i skistøvlen eller snowboardstøvlen.

Hvilket skimærke skal man vælge?

I de lokale skibutikker vil du finde Lenz eller Therm-IC på hylderne, de danske skibutikker går efter at have de bedste produkter på lager. Danskere søger kvalitetsprodukter og derfor anbefaler vi også kun de her 2 mærker. Er den ikke lige smart i farven og har noget rød på sig, men dit skitøj er blåt eller lilla, så husk på der er ingen andre end dem i din skihytte som kommer til at se dem, men du får den samme oplevelse om de er blå, gule, grønne, røde eller sorte. Husk det med farverne gælder alt dit skitøj, det er funktioner og komfort som spiller en rolle for din performance og udvikling på pisten.

Hvad bruger man ellers sokker med varmeelementer til?

Er du en outdoor person som elsker at hike, gå tur med hunden i skoven, køre mountainbike i sneen, gå på jagt tidligt om morgenen, sover i skoven under åben himmel, arbejder du udendørs i vintermånederne, fælder du juletære, er du den lokale julemand eller fisker du mens der er is på den lokale sø – Ja så kender du til kolde fødder i vintermånederne tidligt om morgenen. Så blev et par skisokker med varme hurtigt en god investering.

Kan man få skistrømper med varme til børn?

Du kan godt få varmesokker med varmeelementer til børn, men den laveste størrelse er 35-38. De kan fås fra 500.- og opefter. Du kan få fra både mærkerne Lenz, BootDoc og Therm-IC.

Kan skisokker brænde dig?

Vores erfaring er nej, det kan de ikke. Det er ikke noget vi har hørt om, eller har læst om nogle steder. Det må være noget de har testet med skarpe restriktioner inden man sætter sådan et produkt på markedet.

Hvor kan man købe skistrømper med varme?

Du kan finde dem i nærmest alle skibutikker her i Danmark, eller du kan finde dem online eller på skiferiedestinationen. Du kan ikke finde dem i de store sportsbutikker som Sport24, Intersport, Sport24 eller Sportigan. Husk på vi skal støtte de lokale skibutikker og ikke mastodonterne.

Er det lige meget om man købe skistrømper til herre eller skistrømper til dame?

Det kommer helt an på hvordan du form er på din fod, har du en bred fod så kan det være fint at vælge en herre skistrømpe, men har man en small fod så kan man gå med dame skistrømper. Vi anbefaler altid man tester skisokkerne

Hvor kan man købe billige strømper med varme?

Skistrømper på tilbud, skal du købe lige op til en sæson eller lige efter en sæson, hvor der typisk er udsalg og udskiftning fra gamle varer som ikke blev solgt sidste sæson med nye varer som er bestilt hjem til den nye sæson. I og med det er et elektronisk produkt, så skal du være meget heldig hvis du finder skisokker med varme på tilbud til mere end 30-40%. Der kommer som regel nye modeller eller farver, men der går tid mellem de opgraderer til stærkere teknologi som batterileve tid eller app funktioner.

Alternativ til skisokker med varme?

Vi har været inde på det tidligere at skistrømper i merinould eller uld er vores favorit. Mærkerne du kan kigge efter kan være Falke SK modellerne, Helly Hansen, Seger, Salomon, Peak Performance, Head, Cap som alle laver gode og varme lækre skistrømper.

Et andet hack til at holde din skistøvler tørre?

Du kan købe såler med varme i, det kunne være et alternativ. De fungerer på samme måde med sluk og tænd funktion. Sidste tip du får med herfra, er at anskaffe dig en skistøvle tørre som kan tørre dine ski eller snowboardstøvler i løbet af natten så de ikke er våde og trælse til dagen efter.

Hvem laver de bedste skistrømper med varme?

Lenz logo
Bootdoc logo
Hotronic logo