Polen som skiferie destination

Polen er ikke ligefrem kendt for deres skipister, jeg vil sige at der også er en grund til det. Det skal dog siges at søger man en tur på weekendski med ungerne så kan det være fint blot at køre til polen for at stå på ski. Områderne er ikke de største og derfor vil de fleste der har stået på ski i flere uger komme til at kede sig.

Polen er smukt og billigt. Der er rigtig flot natur i polen, maden smager godt og det er muligt at få store måltider for små penge. De snakker gebrokkent engelsk og tysk og ønsker helt polsk.

Du kan nemt komme til Polen en weekend for 2000 med alt inkl. Det vil sige mad, skileje, liftkort og indkvatering. Det dyreste vil nok være køre turen derned eller fly turen.

landscape 2077220 1280
poland 1988077 1280

Polen’s Største Skiområde

Polens største skiområde er Zakopane. Det er her de fleste danskere tager til. Er du en øvet skiløber, så vil du formentligt hurtigt komme til at kede dig lidt. De fleste af pisterne er nemlig blå og derfor er området også meget familie venligt. Skiområdets højeste punkt ligger i 2000 højdemeter, mens hvor det er lavest ligger i 1200 højdemeter. Selve byen ligger i de 900 højdemeter.

Liftkortet koster ¼ af hvad det koster i fx Italien eller Østrig. Du kan nemlig få en uges liftkort til omkring 500 kr for en voksen.

Der er liv i byen, der er gode restauranter, butikker, barer, diskoteker og fine hoteller. Det vil sige du nemt kan finde et sted at købe nogle øl eller finde noget godt mad i byen hvis hotellet ikke lever op til forventningerne.

2 andre gode muligheder er

Szklarska Poreba igen et lille skiområde, hvis du spørger en dansker om de kender området vil de fleste nok sige, nej. Men for polakkerne er området velbesøgt. Der er lys om aftenen på en af løjperne og derfor er din ski dag ikke nødvendigvis slut kl 16 som mange andre steder.

Området ligger på bjerge Szrenica hvor højde meterne går op til 1361 meter. Der er 2 stole lifter. Der er snekanoner, så derfor vil du også være sikker på at der er sne fra december til midt april.

Det er utroligt billigt at spise i Szklarska Poreba, du kan finde god mad og du får meget mad for dine penge. Øl og drikkelse kan du også godt bestille den store uden du føler dig snydt.

Karpacz er et ligge skiområde i Polen, du vil nok ikke opleve der er mange ”turister” mange af dem der kommer der er Polakkere, der gerne vil hygge med familien. Området har 2 stolelifter, 13 piste kilometer, der er blå, røde og sorte pister i det lille område. Skiområdet ligger i 800-1300 højde meter.

Karkonosk er en nationalpark som Karpacz ligger i, så er man til at vandre så kan det være godt at tage de gode støvler med. Hvis man gerne vil se noget smukt natur.

Maden er super billig, store øl til omkring 20kr. Besøg de få restauranter der er og smag på den polske kultur.

winter 3975804 1280
way 4436308 1280

Priserne i Polen

I Polen er priserne bare lave, priserne på liftkort i 6 dage går ikke over 500kr. Du kan spise med drikkelse for 70kr pr person. Du kan leje et hotel værelse for omkring 2-300kr pr nat. Du kan købe øl til omkring 20kr også er den også stor.
FAQ – Spørgmål til skiferie i Polen

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Er en skiferie til Polen billig?

Skiferie i Polen er billig, alt lige fra mad, liftkort og hotel. Skiområderne er ikke super store, så er man bare lidt erfaren på ski, så kan man godt komme til at kede sig på en uges skiferie i Polen.

Hvilke skiområder er gode i Polen?

Zakopane og Szklarska Poreba, er de 2 største områder, som man turist vil kigge mod.

Er der afterski i Polen?

Det er der, og det er meget billigt, regn med 20 kr. For en øl, hvor du i Alperne nemt betaler 40 kr.

Hvilke er de 3 største skiområder i Polen?
  1. Szcyrk
  2. Zieleniec
  3. Bialka Tatrzanska
Hvornår tager man på skiferie til Polen?

Skisæsonen strækker sig fra midt december til slutningen af marts. Det varierer dog alt efter hvor man tager til i Polen.

SKIOMRÅDER I POLEN
Karpacz

Karpacz

Karpacz er et ligge skiområde i Polen, du vil nok ikke opleve der er mange ”turister” mange af dem der kommer der er Polakkere.

Læs Mere
Szklarska Poreba

Szklarska Poreba

Det er utroligt billigt at spise i Szklarska Poreba, du kan finde god mad og du får meget mad for dine penge.

Læs Mere
Zakopane

Zakopane

Polens største skiområde er Zakopane. Det er her de fleste danskere tager til. Er du en øvet skiløber, så vil du formentligt hurtigt komme til at kede dig lidt.

Læs Mere