Ski eller snowboard

Når man tager på skiferie laver man mange overvejelser inden man tager afsted, det første spørgsmål er – hvor man skal tage hen om man skal? skal man nord på til den voldsomme hygge i det norske hytter, eller skal man ned til de kæmpe skiområder syd på.

Skal man stå på ski eller snowboard?

Mange vælger at stå på ski, det er det størstedelen gør. Og derfor er mange af dem der skal på skiferie førstegang tilbøjelig til at vælge at stå på ski. Jeg vil sige hvis man ikke vælger at stå på snowboard først, så er det de færreste der hopper fra ski for at prøve kræfter med snowboard. Og dem der prøver, prøver det så i max 2 dage fordi de er træt af og vælte og få små tæsk i kroppen.

Hjemmeside 3 removebg preview
type ski

Hvilke ski skal man have?

Ved man ikke hvilke ski man vil have inden man tager på skiferie vil jeg anbefale at leje, dermed får man chancen for at kunne skifte hvis det ikke er som man forventet. Der kan være svært at købe et par ski uden at vide hvilken form for skiløber man er.

Der et hav af forskellige ski og modeller, men for at tage det ned til noget som de fleste kender til er der 5 forskellige slags.

Mest kendte er All-mountian ski, de er mest brugte da de fungere til pisten og de er til at udvikle sig på.

Så er der freeride ski, det er de vi kender som brede planker, de flyver nærmest hen over den bløde sne og derfor er de mest brugte på off-pist eller når der kommer ny sne. Så er man nybegynder, så skal man ikke blot købe sådan et par fordi de er ”fede” at se på.

Også freestyle ski også kaldt twintips. De er lavet til park og puddersne, de kan også godt bruges på pisten, man kan køre forlæns og baglæns på dem, har man stået et par gange vil jeg anbefale man prøver sådan et par.

Der findes flere modeller og derfor synes jeg bestemt du skal tage i en ski butik og få noget hjælp ang. alle de ekstra spørgsmål du må have, ellers må du hellere end gerne skrive til os.

Ski kan købes hos: BNA Boardshop

Hvilket snowboard skal man have?

Det kan være en som at finde en by i Rusland at finde det snowboard der passer til en, mange vil vælge ud fra farven. Det er nok det dummeste du kan gøre, derfor skal du genoverveje dine valg inden du køber et snowboard.

Hvis du lejer et snowboard kan du nemlig vælge at få det skiftet, det er dog de færreste steder du kan vælge mellem de forskellige slags der nu er, da de fleste udlejningssteder har alle ”4” forskellige modeller til udlejning.

All mountain board – Disse boards er det de flest udlejningssteder har og det er dem der bliver brugt på pisten, og det er et meget alsidig board. All mountain kan bruges på hele bjerget, så det er sådan et board man skal starte med at købe. Man kan udvikle sig på sådan et board og du kan også tage en tur og parken og se om det er noget for dig.

Freestyle board – Sådan et board bruges af dem der tager i parken, dem der vil lege på pisten og lave tricks. Så er man ham der vil i snowparken og kører rails, hop og kører switch, så skal du investere i et freestyle board.

Freeride board – Er man til off-pist, så skal man have et freeride board. Det et freeride board gør er at det er stivere end de andre boards og det mere stabilt i nyt sne og uden for pisten. Det betyder også at man kan skære ned i stiv sne uden at ens performance bliver dårligere.

Spiltboard – Er ikke noget jeg har prøvet mig af med, derfor ved jeg ikke det store omkring dem. De bruges dog i backcountry, du kan bruge det til at hike op på steder hvor lifterne ikke tager dig hen. Boardet kan deles tværgående på midten. Når man så rammer toppen efter en lang gå tur op, så er man klar til at få en oplevelse som giver et sus udover det sædvanlige. Det skal siges at det er nogle bestemte bindinger man skal bruge der på.

Snowboards kan købes hos: BNA Boardshop

Hjemmeside 4 removebg preview
ski 932188 1280

er du blevet klogere om du skal stå på ski eller snowboard?

Der er noget der hedder snowcamp som afholdes i Sölden hvert år i starten af november, så går man meget up i at få det helt rigtige udstyr, så skal man melde sig på den tur. Der har man nemlig muligheden for at prøve og teste alle de forskellige modeller. Det kan give dig et unikt indblik i hvad det er du søger som ski eller snowboarder.

Anden anbefaling, tag i diverse skibutikker og få flere svar på om hvad det er du søger, så man ikke bare tager det første og det bedste.

Tredje anbefaling, skal man på skiferie første gang eller anden gang, så lej på destinationen og udskift dem og prøv noget andet og få testet noget andet os.

Hvem laver ski eller snowboard?

Black Crows logo sort
Burton sortt
Salomon sortt
Nitro logo