Slovenien som skiferie destination

Slovenien er vel nok ikke den første destination vi tænker på når vi tænker på skisportssteder, men det er muligt at stå på ski i Slovenien. I Slovenien ligger der 3 skisport områder der er værd at besøge. I Østeuropa er det ikke dyrt at leve, derfor vil du kunne komme på en billig skiferie hvis i vælger at Slovenien skal være jeres næste skiferie destination.

Der er 3 skisportssteder i Slovenien der er værd at nævne, de 3 er Krvavec, Bohini/Vogel og Kranjska Gora. Områderne må du ikke sammenligne med fx Italien livigno eller Val d’Isere i Frankrig. Der er dog smidt flere investeringer gennem de sidste år i skisport i Slovenien for at tiltrække flere turister til den smukke natur de har i Slovenien.

En forlænget weekend i Slovenien så kommer du ikke til at kede dig, der er ikke ret langt mellem skiområderne og derfor har 3 dage til at stå på ski ja så kan du faktisk nå at stå på

slovenia 589588 1280
slovenia 589583 1280

Slovenien’s Største Skiområde

Bohinj/Vogel et område som ligger næsten helt op af Krvavec, så oplever du at du har brug for at prøve noget nyt, så hop i jeres bil og tage til Vogel. Der er ikke ret langt og Sloveniens højeste bjerg er placeret her, i 2864 højde meter.

Vogel er ved noget det mest besøgte sted blandt danskere da vi gerne kigger efter pister der ligger højt hjemmefra. Området er egnet til hele familien om man er ny begynder eller let øvede så er det noget til jer alle. Der er offpist til dem der godt kan lide at stå uden for pisterne.

Der er smidt penge i området efter skilejligheder og hoteller, derfor er det også muligt at bo i noget der ikke er super gammel. Du vil godt kunne finde hoteller med pool og sauna uden problem.

Skiområdet ligger i 569-1800 meter over havet. Der er 18 pister, flest røde og lidt blå, det er også lidt langrend til dig der vil nyde den smukke natur i området med lidt mindre fart

Kravavec er en anden mulighed

Det gode ved at tage til Krvavec er at det er super billigt, det ligger ikke langt fra en stor by, omkring 25 minutter fra Ljubljana hvor der er super mange fede butikker og ting at opleve. Det vil også sige du ikke er ret langt fra en lufthavn. Pisterne holder åbent ret lang tid i forhold til andre skisportssteder, de åbner allerede kl 8 og lukker første kl 17 stor set hver dag.

Når det ligger så tæt på stor byen Ljubljana, så vil du også opleve at mange lokale i vinterperiode tager til Krvavec for at få stillet deres skilyster. Lifterne er dog ret hurtige så du vil ikke komme til at opleve voldsom lang kø. Der er snekanoner på stort set hele området, så du vil også have en snesikkerhed fra december til og med marts.

Området ligger i 1450-1971 meter over havet, hvilket gør det til det mest snesikre skiområde i Slovenien. Der er fleste blå pister, lidt røde og lidt grønne området er bedst egnet til let øvede.

slovenia 589590 1280
slovenia 589592 1280

Kranjka Gora et mindre område

Kranjska Gora ligger mere nord på, hvilket vil sige du er tæt ved den italienske og østrigske grænse. Området ligger ret højt og derfor er der også god snesikkerhed. Mange der tager til Kranjska Gora vælger at tage til Østrig eller Italien en dag for at komme ud på lidt større områder, det skal siges gør man det, så stå op så i er der når pisterne åbner for at få mest muligt for pengene.

I området er der 20 pister, der lidt sorte, nogle røde og flest blå. Området er egnet til ny begyndere eller let øvede skiløbere. Området ligger i 810-1295 meter over havet. Der er ca 40 km langrendsspor.

Der er også rig mulighed for at tage på en oplevelses rig sommerferie til Slovenien.

FAQ – Spørgmål til skiferie i Slovenien

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvad koster en skiferie Slovenien?

Du kan godt finde en skiferie til Slovenien for ca. 4.000 pr. person i højsæsonen.

Er Slovenien godt til nye på ski?

Det er fantastisk til nye på ski, Bohini og Kranjska Gora, hvor mere end 60% af pisterne er grønne eller blå.

Hvor lang er skisæsonen i Slovenien?

Regn med midt december til start april.

SKIOMRÅDER I SLOVENIEN
Bohini / Vogel

Bohini / Vogel

Området er egnet til hele familien om man er ny begynder eller let øvede så er det noget til jer alle.

Læs Mere
Kranjska Gora

Kranjska Gora

Kranjska Gora ligger mere nord på, hvilket vil sige du er tæt ved den italienske og østrigske grænse.

Læs Mere
Krvavec

Kravavec

Området ligger i 1450-1971 meter over havet, hvilket gør det til det mest snesikre skiområde i Slovenien.

Læs Mere