Weekend skitur

Der findes flere muligheder for at komme på en forlænget skiweekend. Flere og flere danskere tager afsted på weekendski til enten Norge eller Sverige. Andre vælger at flyve til Frankrig, Italien eller Østrig for at komme afsted på ski. Grunden til man flyver er for ikke at bruge 2 dages transport i bil eller bus.

Det gode at tage på en forlænget weekend på ski er at du ikke skal hører din chef og mange fridage, det er blot 2 dage du skal have fri og ikke 5. Her vil din chef ikke skulle bruge så lang betænkningstid som hvis du skulle have fri hele uge 7 eller 8, hvor skolerne holder vinterferie og alle beder som vinterferie. Et plus udover det er selvfølgelig at du sparer penge ved at vælge datoer uden for højsæsonen, så vidt det er muligt.

Gode grunde til at tage en kort weekend skitur

  • Intense dage hvor man skal have det maksimale ud af alle dage, om det er 3, 4 eller 5 dage.
  • Vælge ski in / ski out eller noget skibolig meget tæt på pisten, for at spare transport til og fra pisterne.
  • Afterski & hygge mini skitur med vennerne
  • Kun brug for 2 fridage (effektivt)
  • Få det sidste ud af skisæsonen
  • Start sæsonen tidligt
  • Knap så ødelagt krop, fordi du ikke lige havde fået trænet op til skiferien
  • Vælg skibureau hvor du ikke selv skal lave mad (giver dig frihed)
  • Det rigtige valg for firmaer der gerne vil give deres ansatte et tættere sammenhold, uden for arbejdspladsen
  • Ideelt for større gruppe som gerne vil afsted i en kort periode, hvor man får det maksimale ud af turen.

En kort skirejse til Norge eller Sverige

Det er relativt nemt og hurtigt at komme til Norge eller Sverige. Fra Sjælland området, så kører man op i gennem Norge eller Sverige via Øresundsbroen, eller man tager færgen fra Helsingør til Helsingborg, er man fra Midt eller Nordjylland, så kan man tage færgen fra Frederikshavn til Oslo, Norge eller Göteborg, Sverige. Eller man kan tage fra Hirtshals til Bergen, Stavanger eller Kristiansand alt efter hvilken destination man tager til.

Det gode ved at tage færgen det er at turen føles en del kortere, dertil hvis man har børn med. Så er det optimalt at tage nordpå til enten Norge eller Sverige, en tur til Alperne for at være der 3-4 skidage det er simpelthen for lang tid i transport.

Flere virksomheder, foreninger, efterskoler mm. Tager til kendte destinationer som Geilo, Trysil mm. I Norge. Eller til Bränas, Isaberg eller Idre Fjäll som ligger i Sverige.

Skiweekend i alperne

En kort skirejse til alperne er i mange tilfælde fra torsdag til søndag eller onsdag til søndag. Man tager normalt afsted så det bliver en kort tur på ski med fly. Der er flere rejsebureauer som tilbyder disse skirejser blandt andet Danski, Nortlander mm.

Mange bruger de her 3-4 skidage som en ekstra skiferie, hvor de tager afsted med gode venner, kollegaer, loge venner, efterskole venner, kærestetur eller en single tur hvor man kan få luftet tankerne. Vælger du et skirejsebureau som planlægger hele rejsen for jer, så er det altså bare en frihed for alle i rejser med, at der er styr på det hele. Derfor anbefaler vi også bureauer som Danski eller Nortlander.

Når vi snakker alperne er så er det skidestinationerne Frankrig, Italien og Frankrig. En god ide når man booker en skiferie til en kort skiferie med fly, så book et sted hvor du som minimum har halvpension, gerne all-inklusiv, så du ikke skal tænke på mad eller noget de 3-4 dage man er afsted. Turen bliver ikke meget dyre af det, du får langt mere frihed under din tur, og når man tager med fly på ski, så koster skiferien altså bare noget mere end hvis man tog af sted med bus.

Hvad koster en kort weekend-skiferie?

Det varierer selvfølgelig alt efter hvilke krav man har, hvilken måde man vælger at transportere sig på, om det er fly eller egen transport. Men lad os tage udgangspunkt i priser fra Nortlander. De sælger udelukkende rejser til Alperne og ikke vores nordiske naboer. Nortlander har rejser med fly fra Kastrup og Billund – hvor en kort weekend-skiferie starter fra 4899.- pr. person, vil i derimod selv stå for transport til alperne så kan det gøres for 2399.- pr. person.

Hvornår tager man på en mini skiferie?

Mange tager typisk afsted inden de store skiuger i uge 6, 7, 8, 9 eller 10. Det betyder også at mange tager afsted enten lige før jul, under julen eller nytåret og fejrer højtiden i sneen. Vælger man at tage af sted først i december kan der være rigtig mange penge at spare, sørg derfor for at vælge et højt beliggende skisportssted.

Weekend skitur efter skihøjsæsonen, få planlagt en mini skitur efter uge 10 og før påske. Her finder du perfekte forhold hos mange af skidestinationerne og vi kommer tættere på sommermånederne, så det betyder også varmere vejr og længere dage på pisten under høj sol.