Skiferie med bus

Skal du at tage bussen på din næste skiferie eller har du overvejet det? Så læs busrejsetipsene her hvor vi vil gøre dig lidt klogere på, hvilke fordele der er ved at tage på skiferie med bus tii Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

Når du tager på skiferie med bus, er det en behagelig og afslappende måde at rejse på, i stedet for fx. at skulle køre i 16-18 timer for at komme til Frankrig – kan du blot sætte dig ind i bussen og lade buschaufføren, klare turen. Du er hermed med ikke træt når du ankommer til skisportsdestination.

Derfor bliver skirejser med bus stadig mere populære. Pakkeskiferier med både behagelig bustransport og overnatning inkluderet i den pris, som de fleste skirejseselskaber tilbyder, det er en måde at tage på skiferie på som bliver mere og mere populær.

Busturen til din destination giver dig mulighed for at slappe af, så du er frisk på at holde ferie og stå på ski, når du kommer frem på destinationen. Selve transporten er komfortabel, og du rejser med nye luksusbusser, der er veludstyret.

Busserne som bliver brugt til de her lange turer er kendt som luksusbusser, sovebusser eller ja hotelbusser. Det er en type bus hvor man har længere mellem sæderne, så alle kan læne sædet lidt tilbage og få en god lur. De fleste af de her nye busser har også strøm og stikkontakter så man kan lade sin telefon, bruge sin computer, se film på ipadden, Der er dermed en komfortabel måde nyde turen til skisportsstedet, fremfor man selv skal kører.

Bushygge på vej på skiferien

Bushygge, når man rejser på skiferie i bus – så kommer man tættere på hinanden og har mulighed for at snakke med folk, spille kort, nogen busser drikke sig en lille bajs så man falder hurtigere hen.

Ved at vælge skiferie og rejseformen at tage skiferie med bus, har mange fordele. Rejser man som firma, gymnasie, efterskole, universitet, loge, ungdomsklub, sportsklub eller bare en større flok. Så er der rigtig mange penge at spare ved fx at leje en bus. 

Skiferie med bus

Pakke tilbud eller kun bustransport

De fleste skirejsebureauer vil gerne sælge dig hele pakken, altså busturen, liftkortet og boligen du skal bo i på skisportsstedet. Nogle af bureauerne vil også gerne sælge dig kun transporten, det er ikke noget de fleste reklamere med – dermed et skuffe tilbud.

Så søger du “kun transport” til en skiferie destination, så kontakt skirejsebureauerne for at hører dem om de har nogle ledige pladser de datoer som passer jer. Det samme gælder fly pladser, rejsebureauerne køber som regel pladser på fly i god tid, og derfor skal de afsættes ellers er det et tab de står med.

SneExpressen, som samarbejder med – Alfa Travel, Dacapo Ski, Danski, Enjoy Skitours, Fokus Rejser/Stjerne Sne, Nortlander, Skischool Online, Skisme, SkiTravelGroup, SlopeTrotter, Sne & Snö, SunWeb, Thinggaard, Tellus, Trip Tour, Århus Skirejser, Sne&Sol.

Sælger også selv tur/retur busrejser til alle de store skiferie destinationer fra 1.532 DKK.

Mini skiferie med bus

Højmark Skirejser, tager skigæster på med korte skirejser med bus til Østrig og Italien. Blandt anndet, Salzburger områder, Ischgl, St. Anton og i Italien Livigno og Canazei. Hvor du enten har 4 eller 5 dage på ski.

Thinggard Skirejser, har også korte skiferier til Norge med bus, hvor det så er til Geilo, Beitostølen eller Hemsedalen. 

Mange korte skirejser til Norge og Sverige sker med bus. Der er knap så langt til Norge og Sverige som der er til alperne. Derfor vælger mange ældre også at tage til Norge eller Sverige for at hygge og fordi områderne nordpå også byder på oceaner af langrendsski spor.

Vi anbefaler til folk som skal på en mini skiferie med bus, at tage nordpå, det gør vi af den grund at rejsetiden med bus frem og tilbage til alperne er lang – og når turen er så lang, vil man gerne have nogle ekstra dage på ski.

Er rejsetiden ligegyldig for dig/jer, så er det penge at spare i hvert fald – ved netop af tage en mini skiferie med bus.

Er der noget at spare ved at tage bussen på skiferie?

Skal du til Frankrig nærmere Alpe d’Huez som eksempel, så er der fra Århus ca. 1600 km. Kører din bil så fx 10 km litteren så er det 160 liter x 10 kr pr liter, så er det = 1600 kr. Det samme er det retur, bare lad os sige det er 2500 det koster jer at køre tur/retur – alt efter hvordan man kører og hvilken bil man kører i.

Det betyder altså er i kun 2 personer, så kan det ikke svare sig at vælge en kør-selv skitur.

En tur på 3200 km på en uge og 16 timer med fuld smæk på ned over autobanhen, er det de færreste biler som elsker. Derfor er der noget slid og har man ikke tagboks, tagbøjler, snekæder, vigette (kræves for at køre igennem Schweiz). Så kan det hurtigt rende op og blive endnu dyrer.

Slid, stenslag, bøder, nye dæk alle de her ting – er noget folk glemmer. Det er det som kaldes uforudsete udgifter, altså dem man ikke regner med skulle ske – men kan ske. Personligt har jeg oplevet dem alle. Et rødt glimt gennem en tunnel i Schweiz, ja så begynder det dårlige humør at hænge i kroppen for en kort stund – taler af erfaringen. Tilbage til det som det handler om.

Alt nævnt her ovenfor er altså det du spare ved at tage en skiferie med bus.

Alt der er godt at vide inden man booker en skirejse med bus

Vi kommer ind på nogle ting, men som sagt formidler vi bare viden og derfor bør du tjekke op på tingende og ikke tage vores ord som det 100% rigtige. For skirejsebureauerne kan godt ændre nogle ting.

Vores research er dog lavet på baggrund af information fra rejseselskaberne som sender skiglade gæster afsted med skibussen mod vores nordiske fjelle eller til alpelandene nede sydover.

Hvad bagage må man have med på skiferie med bus?

I og med det er en skiferie, så er der selvfølgelig plads til at du kan have en snowboard eller skitaske med hvor du har en støvletaske til skistøvler eller snowboardstøvler

Så skal du selvfølgelig også have alt dit skitøj med, her snakker vi skibukser, skiundertøj, skistrømper, halsedissen, skihandsker, toilet grej og lidt andet tøj til afterski eller en hyggelig tur på en god restaurant. Det betyder at du typisk også må have en stor taske med som max. må indeholde de her 20-25 kg. Grunden til vi skriver taske er fordi mange rejsebureauer også vil skrive taske i stedet for kuffert, tasker kan lettere stables og luften siver ud af dem, mens kufferten er stiv og fylder utrolig meget, når man skal pakke bussen.

Derudover er der selvfølge lige håndbagagen, det er typisk den du tager med ind i bussen – her har du dine rejsebeviser, du har pas, lader, computer, snacks, ipad, gameboy, kort osv.

Som sagt er det vigtigt du lige tjekker om med dit det skirejsebureau du vælger, hvordan deres regler for bagage er.

Hvordan fungerer afrejse og ankomst

For at holde os til SneXpressen som sender gæster til alpelandende Østrig, Italien og Frankrig. Så fungere deres busturer således at man rejser fra Danmark om fredagen tidlig i løbet af formiddagen, her samler de gæster om ned igennem Jylland og samler folk fra Malmø, Sjælland og Fyn. Herefter vil de måske samle folk i en bus alt efter hvor mange der er med.

Ankomst

Når man køre ved den til, så er man i padborg omkring kl. 12, herfra tager det ca 16-18 timer i bus. så man er ved skisportsstedet mellem 07-09:00 næste morgen, hvis alt går efter planen.

Godt tip

Det betyder også at i stedet for man normalt tager 6 dage på ski, som de fleste liftkort bliver solgt som, så kan du udvide liftkortet til 8 dage på ski. Det kan du gøre fra omring 450-500 DKK. Det anbefaler vi selvfølgelig man gør, for at få mest muligt ud af skiferien.

Afrejse

Dagen hvor i afslutter jeres skiferie og turen går hjem, altså om lørdagen. Her skal i typisk tjekke ud i løber af formiddagen, hotellet i bor på har et sted hvor i kan opbevarer jeres bagage så i kan komme ud og stå på ski eller snowboard om lørdagen inden i skal med skibussen hjem igen. I kan regne med at være hjemme søndag i løbet af eftermiddagen.

Opsamling af bus Når du rejser med bus på skiferie, bliver du samlet op på en holdeplads i en by tæt på dig. De danske rejseselskaber har opsamlingssteder i hele landet, så det er nemt for dig at komme ombord på bussen.

Opsamlingssteder

For at alle kan komme med om man bor på Fyn, Sjælland eller i Jylland oppe i Nordjylland – så er der stop hvor man skal møde op.

Byer for opsamling:

Sverige – Malmø.

Sjælland – Kastrup, Sjælør station, Ølby station, Ringsted outlet (gode tilbud i deres Peak Performance Outlet), Slagelse.

Fyn – Nyborg, Odensen.

Jylland – Aalborg, Randers, Århus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Kolding, Aabenraa, Padborg

Der er sikkert flere opsamlingssteder, som vi ikke har fået med her. Men dem her er de mest brugte til, især når turen går til alperne.

Kom gerne i god tid, bussen skal holde en tidsplan for at bringe jer frem til tiden. Kommer du ikke til tiden, ja – så risikere du altså at skulle indhente den eller i væreste fald, kommer du ikke afsted.

Respekt for andre medrejsende

Af respekt for andre der er med bussen og dem der skal med bussen, så er det vigtigt man kommer til tiden. Inden sådan en lang tur, så skal man nødigt skabe en dårlig relation ved at komme i sidste øjeblik.

Du glæder dig til skiferien og pakker i god tid, møder op i god tid som var det en eksamen – herefter sætter du dig ind i bussen og tænder op for mofibo, så kan du nemlig blot slappe af de næste 7 til 16 timer alt efter hvor turen går hen eller tjekke telefonen.

Anbefalinger til busturen

  1. Download nogle film hjemme fra Netflix, Viaplay, HBO, Amazon Prime har alle den her mulighed hvor du kan downloade indhold og se det offline.
  2. Lav en god playliste på spotify hjemmefra, og igen som ovenfor download den. På den måde sparer du masser af data og du kommer ikke til at kede dig.
  3. Lader til både telefon og computer.
  4. Smør et par gode sandwich, køb lidt godt slik og chokolade.
  5. Vand, øl, kaffe kan købes i bussen. Ellers så hav lidt med.
  6. Husk dit headset eller ørepropper – måske begge dele.
  7. Et spil kort – fejler aldrig

Du må selvfølgelig ikke ryge i nogen busser, men i og med det er en bus hvor der er mange mennesker, der er køre hvile regler som skal overholdes og chaufføren skal have pauser. Dine ben skal have luft så bliver der lavet nok stops på turen så du kan komme ud og få luft til lungerne som man siger.

Vi ønsker alle der skal på skiferie med bus en rigtig god tur.

FAQ – Spørgmål til Skiferie med bus

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Hvor lang tid tager det at komme til Alperne med bus?

Regn med 18-20 timer, alt efter hvordan trafikken lige og hvor i skal hen i Alperne, Østrig tager et par timer kortere end Frankrig.

Hvad koster det ca. at komme med bus til Alperne?

SneExpressen sælger ture fra 1398 kr. tur/retur pr. person

Kan det svare sig at tage bussen på skiferie?

I og med du må have bagage og et par ski med. Så kan du ikke få den pris på flybilletter. 

Fordele ved at tage bussen på skiferie?

Du kan være vel udhvilet når i ankommer til destinationen, man bliver kørt direkte til byen. Hvis du flyver, skal du jo til at leje en bil, tage en taxi eller en bus til destinationen.