Snowboard Beskyttelse

Mange synes det er cool når man står på snowboard, jeg kan bekræfte det er fedt når man kan finde ud af det, vejen dertil er dog lidt længere end man regner med, for de fleste. Nogen er dog bedre end andre til at lære en sportsgren, derfor vil nogle få have nemmere ved at håndtere et snowboard end andre.

Jeg vil dog anbefale at man beskytter sig godt inden man tager ud på sin første snowboard tur, hvis man vil have en god oplevelse. Det gode oplevelse med snowboard får man hvis man ikke slår sig alt for meget, får man det forkerte greb vil man kunne lande hårdt på ryggen og slå hovedet ned i jorden, omvendt får man ikke vendt hurtigt nok er det også muligt at lave et face plant.

Derfor er snowboard beskyttelse vigtigt, langt mere vigtigt at bruge beskyttelse på snowboard end skiløb.

Snowboard beskyttelse kan købes hos: BNA Boardshop

salomon rygskojld børn 1 removebg preview

Hvad beskyttelses udstyr skal man have som snowboarder?

Skihjelm – Som altid vil jeg anbefale alle at stå med skihjelm, for slår man hovedet, så risikere man i værste fald at få åben kraniebrud, man kan også få en voldsom hjerne rystelse, hvis ikke man bære hjelm og uheldet skulle være ude. En skihjelm kan man få for omkring 499.-. Jeg har skrevet en anden artikel omkring skihjelm som du kan ”læse her”

Beskyttelsesbukser – Det var noget jeg blev meget glad for, man får for det første ikke en kold numse. Man lander ”blødt” hvis man vælter og ryger på røven. De fleste par sidder også behageligt, så det ikke bliver træls at have dem på under skiferien. Det er meget elastiske og dækker dine hofter. Du kan få et par fra omkring 299.- og opefter alt efter hvilken model der er dit behov. De kan altid sælges igen og når du sælger dem brugt, vil du opleve du stadig kan få en god pris for et par crashpants.

Rygskjold – Den vigtigste part af den her artikel er bestemt rygskjoldet til skiferien på snowboard. Det er ryggen der vil give dig størst, det er ryggen man lander mest på når man vælter som snowboarder, det er derfor meget vigtigt du bruger rygskjold når du skal stå på snowboard. Er det dine børn der skal prøve snowboard for første gang, så lov mig at de bruger snowboard beskyttelse i form af rygskjold, ellers er chancen for de vil få en dårligt oplevelse med det meget stor.

Et rygskjold kan du få fra 499.- og op efter, de kan fås så de sidder som en tæt trøje, eller det kan fås så det skal spændes omkring maven og brystet med velcro system. Det er vigtigt i vælger et rygskold som passer i størrelsen, hverken for stort eller for lille. Sidder det løst, så vil man ikke få den optimale beskyttelse.

Knæbeskyttere – Ikke nødvendigt, men har man et par derhjemme, så synes jeg man skal tage dem med, for hvis man lige skal prøve sig af med lidt hop i snowparken og rails, så kan de gøre meget hvis man vælter. Hvis man sidder og venter på pisten man mange også godt finde på at sidde på knæene, og det kan hurtigt blive hårdt eller vådt, alt efter hvilke skibukser man har på. Du kan få et sæt fra 149.-, mange familier har sådan et par gemt et eller andet sted i privaten. Som sagt ikke det mest nødvendige, men vil man gerne i parken og prøve sig selv af, så tag dem da på.

Håndledsbeskyttere – Hver gang man kan sætte sig ned eller sætte af for at rejse sig op, det kan være meget hårdt for håndledende, da det ikke er bevægelser man er vant til at lave. Derfor hører man mange der starter med at stå på snowboard at de har ondt i håndledende efter en lang dag på pisten. Derfor vil jeg også sige det kan være en god ide at have et par håndledsbeskyttere, hvis man er ny på snowboard. Det er dog ikke nødvendig ligesom med rygskjold eller crach pants.

Skier.dk’s anbefaling

Efter nu over 10 uger på snowboard, må jeg sige at mit rygskjold og mine crash pants har været mine bedste investeringer som jeg har lavet ang. at stå på snowboard og have en fantastisk dag uden at få de store knubs. Jeg væltede engang med +93km’t i Val Thorens, så tror jeg godt min skiferie kunne have været sluttet i det sekund jeg ramte pisten. Men fordi jeg brugte snowboard beskyttelse, i form af rygskjold og beskyttelsesbukser, så skete der mig ikke noget.

Det du skal tænke over at snowboardet sidder fast til dine fødder, det er ikke ligesom ski der hopper af hvis man vælter. Derfor vælter man med høj fart, så ryger man altså rundt en 4-5 gange inden man opdager hvordan ens krop har det.

ezgif removebg preview

Hvem laver snowboard beskyttelses udstyr?

Cairn sort
Burton sortt
Salomon sortt
POC1