Skiferie til Wagrain

Skiferie i Wagrain

Wagrain er det perfekte udgangspunkt for en uforglemmelig skiferie. Med placeringen midt i det store ”Ski Amadé”-område, inviterer Wagrain til at udforske over 760 kilometer forskelligartede pister, der indbyder til eventyr i alle niveauer.

Wagrain er en by i Østrig som danskere tager til år efter år, og tager man her til i uge 7 eller 8, så er det 100% sikkert at du kommer til at sidde i lifter med danskere.

Skiferie til Wagrain, kan købes hos: Skilink, Sunweb, OnlineSki, Skiferie.dk, Alltime Travel, Slopestar, Højmark, Thinggard, Hotels, Booking, Snowtrex, Agoda

Skileje i Wagrain: Alpinresorts, Intersport Rent

Skiskole i Wagrain: CheckYeti

Østrigs største skiområde “Ski Amadé”

“Ski Amadé” er et skiområde som kun venter på at blive udforsket. Her venter 760 km piste fordelt på 275 kilometer blå pister, 390 kilometer røde pister og 95 kilometer sorte pister på at blive erobret. Der er 90 stolelifter, 47 kabinelifter, 81 t-lifter og 52 tallerkenlifter. De fem områder byder på begynder, erfarne og pister til eksperterne store snowparker, funslopes, charmerende bjerghytter på pisten og sofistikerede lounges i byerne, alt dette giver den bedste ramme for en konge skiferie i Wagrain.

For at udnytte Wagrain og Salzburg-regionen fuldt ud, kan du overveje at anskaffe Ski Amadé liftkortet, det koster lige lidt mere, men det er så minimalt at det ikke kan svare sig kun at købe til Wagrain også kendt som ”Snow Space”. Ski Amadé dækker 25 andre skiområder i Salzburg-regionen, hvilket åbner for endnu mere terræn til at udforske og mestre – samt der er gratis skibusser mellem områderne.

Skiområder i Ski amadé:

  • Salzburger Sportwelt
  • Schladming-Dachstein
  • Großarltal
  • Gastein
  • Region Hochkönig

Wagrain: 2 stabile bjerge

Wagrain er kendt for sine to fantastiske bjerge, Griessenkarreck og Grafenberg. Griessenkarreck er berømt for sine lange, røde pister, der fører ned til både Wagrain og nabobyen Flachau.

På det andet bjerg, Grafenberg, venter der et væld af pister. Her kan du finde alt fra blå og røde pister til de mere udfordrende sorte pister, der giver udfordringer for de mest erfarne skiløbere.

Tag et kig på følgende artikler, hvis du skal til eller er i Wagrain:

Fra Wagrain kan man nemt komme til Flachau og St. Johann-Alpendorf.

De 9 områder der ligger i Salzburger SportweltEben, Filzmoos, Flachau, Flachauwinkl-Kleinarl, Goldegg, Radstadt-Altenmarkt, St. Jöhann Pongau, Wagrain og Zauchensee-Flachauwinkl.

Sjov på pisten i Wagrain

Wagrainis WinterWorld

De yngste kan se frem til en spændende vinterverden fyldt med oplevelser som det magisk tæppe, slangekørsel, begynder snowpark, dværgehuset og meget mere.

Funslope Wagrain

Funslope Wagrain er en unik kombination af elementer fra boardercross og snowpark langs en udfordrende rute.

Kidsrun Flachau

Her venter bølgede bakker, enkle forhindringer, en tunnel og ting man kan ringe på de små. Skiløb bliver en del af fremtiden for børn her og noget de gerne vil igen.

Djævelens vej

Tag på opdagelse blandt ”Krampusses”, hekse og andre mytiske Pongau-figurer langs skovstien.

Snowpark Alpendorf

Snowparken er det ultimative spot for freestylere i Snow Space Salzburg, og tilbyder de perfekte forhold til alle niveauer.

Pisterne i Wagrain

Wagrain er hjertet af det 120 km store skiområde, Snow Space, som strækker sig over fem separate dale. Med hurtige, moderne lifte og et væld af røde og blå pister, er der rig mulighed for både begyndere og øvede.

Begynder i Wagrain

Toppen af Roten gondolen er ideel til begyndere. Selvom det er en smule uden for centrum, er det nemt at komme hertil med en af de gratis skibusser. Her er alt hvad man behøver for at gå fra total nybegynder til at mestre sving, her lette pister og en nem måde at komme til de blå pister som løber gennem skov, hvor du kan afprøve dine nye færdigheder.

Let erfarne i Wagrain

Wagrain scorer højt for mellemniveau skiløbere, med et væld af røde og blå pister og hurtige lifter. Prøv kræfter med de stejlere, skovklædte pister længere nede på bjerget, eller tag den med ro og nyd udsigten på de mere afdæmpede pister nær bjergtoppene. En udfordring der virkelig vil få lårmusklerne til at arbejde, er “12 Peaks Challenge”. Kan du klare alle toppene i skiområdet og hævde din finisher’s badge. Find den i deres app.

Eksperter i Wagrain

Selvom Wagrain ikke har mange super stejle pister, er terrænet i topklasse til høj fart og meget carving. Skiområdet er hjemsted for ikke bare en, men to World Cup pister, der hver vinter afholdes professionelle begivenheder på.

Snowboarding i Wagrain

Højdepunktet for snowboardere er uden tvivl Absolut Park. Dette er Østrigs største snowpark, der strækker sig ned ad en 1,5 km piste med over 100 features for alle, fra begyndere til professionelle ski og snowboardere finder man her. Det er let at undgå træklifter i området generelt, hvilket helt sikkert vil bringe et smil på enhver boarders ansigt.

Snow Space Salzburg

Sammenslutning af 3 områder: Flachau, Wagrain og St. Johann – Alpendorf

De 3 områder danner tilsammen det, der kendes som Snow Space Salzburg, et førsteklasses skisportsområde, beliggende i hjertet af Ski amadé og Østrig. Med 120 kilometer af sne-sikre pister og 45 moderne kabelbanesystemer har dette område den højeste kvalitet og en god variation af terræn. Snow Space Salzburg er det perfekte valg for skiløbere af alle niveauer og aldre.

Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl og Zauchensee

Hvis du tager naboskisportsområderne Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl og Skiparadies Zauchensee med i beregningen, har man i alt 210 kilometers pister og 70 lifte til rådighed. Det udvidede skiområde sikrer, at der altid er en piste, der passer til dit niveau og humør.

Sneforholdene i Wagrain

Selvom Wagrain ikke er kendt for de mest pålidelige sneforhold i Alperne, kan du forvente enestående skiløb på de øvre pister hele vinteren, der for det meste er åbne og modtager rigeligt sne. Desuden har de mulighed for at lave kunstig sne på 85% af pisterne, hvilket sikrer, at der altid er gode skiforhold, selv i tørre perioder. For skiløbere, der søger mere sikre sneforhold, er der en høj garanti for sne over 2000 meter.

Restauranter i Wagrain

Wagrain er ikke kun kendt for skiløb, men også for sit fine udvalg af spisesteder. Fra hyggelige pubber til restauranter, her er en guide til de bedste steder at spise i Wagrain.

Bosek’s Salt & Sugar

Bosek’s Salt & Sugar er stedet, hvor burger elskere strømmer til. Deres specielle burgere er toppet med delikate ekstra ingredienser som sprød bacon og stærk chillirelish. Hvis du ikke er i humør til et komplet måltid, kan du forkæle dig selv med en sød dessert fra deres menu af kager og wienerbrød.

Joe’s Pub

Joe’s Pub er stedet for sultne skiløbere. Fra store fajitas til ribs og tallerkener fulde af kartoffelbåde. Der er også et barområde, hvor du kan nyde en aperitif eller to, før du hopper i maden.

Kogelalm

Kogelalm, som ligger tæt på toppen af Flying Mozart-liften, er et frokoststed, der byder på en panoramisk udsigt over bjergene fra den store udendørs terrasse. Du kan her få lokale specialiteter fra deres menu, fra schnitzler til rygende skåle med goulashsuppe.

Almmonte 96

Som en del af det 5-stjernede Almmonte-hotel, serverer Almmonte 96 gourmetretter, der giver et moderne kig på regionale smagsvarianter. Vælg mellem skaldyr og perfekt stegte bøffer, eller gå vegetarisk med retter som trøffeltagliatelle.

California

Restauranten California serverer de bedste bøffer i byen. Selvom priserne er lidt højere end på andre steder, er kvaliteten absolut værd at betale for.

Afterski i Wagrain

Efter en lang dag på pisterne, er Wagrain det perfekte sted at slappe af eller feste det sidste energi ud af kroppen og nyde nogle drinks. Her er nogle af de bedste steder at nyde afterski.

Apres Ski Wagrain

En afslappede bar, hvor du kan nippe til en øl eller danse med til medrivende Europop. Der er ikke meget i form af sen aften-action, så du kan få en afterski-fest og derefter vende tilbage til dit hotel for en ordentlig middag og en afslappende aften.

Kuhstall

Glide lige op til døren på dine ski og tag del i festlighederne på det vildeste sted i Wagrain ved bunden af Flying Mozart-liften. Der er en DJ til at sætte gang i festen hver dag med en playliste af hits, der er lette at synge med på, og i den sene del af sæsonen arrangere de endda snesvolleyball-turneringer foran stedet.

Berghofalm

Berghofalm, et frostkoststed på pisterne, fungerer også som en afterskibar om eftermiddagen. Atmosfæren er afslappet snarere end energisk, så det er det perfekte sted, hvis du har lyst til at hygge dig med en varm chokolade eller slappe af med en øl på terrassen.

THE PEOPLE’Z

Hvis du er nede i byen, er hotelbaren på Wagrainerhof altid et godt sted for nogle gode drinks. Snup en taburet ved baren og tag en snak over et par cocktails, eller hold dig opdateret med den seneste sport på de store skærme.

Bedste hoteller i Wagrain

Almmonte Suites Design Hotel

Hotellet åbnede i september 2020. Almmonte Suites Design Hotel er et sandt vidunder blandt de hoteller, du finder i Wagrain. Dette luksushotel gratis cykler (om sommeren), gratis privat parkering, en udendørs swimmingpool og en terrasse.

Dette 5-stjernede hotel tilbyder roomservice, concierge-service og gratis WiFi. Populært for vandrer og skiløbere, og skiudstyr kan lejes på stedet. Hotellet har også ski-in / ski-out faciliteter, skirum, sauna, swimmingpool og et spa- og wellnesscenter.

Sporthotel Wagrain

Ved siden af Grafenberg gondolen ligger Sporthotel Wagrain, et lækkert hotel der byder på en spa med indendørs og udendørs pools og 8 saunaer.

De rummelige gæsteværelser på Sporthotel Wagrain har TV, en stor dobbeltseng og en sovesofa. Der er kun 200 meter til en langrendsløjperne fra hotellet. Hotellet tilbyder også ski-in / ski-out til alpint skiløb, skirum, mulighed for at købe skipas på stedet, hammam, sauna, swimmingpool og et spa- og wellnesscenter.

Hotel Adapura Wagrain

Hotel Adapura Wagrain er et 4-stjernet hotel, der ligger i Wagrain. Hotellet ligger 100 meter fra Grafenberg Express I og 200 meter fra Grafenbergbahn.

I området omkring Hotel Adapura Wagrain er der et væld af restauranter og barer, herunder skiløb og cykling (om sommeren). Hotellets faciliteter inkluderer ski-in / ski-out, skirum, mulighed for at købe liftkortet på stedet, sauna, swimmingpool og et spa- og wellnesscenter.

Chalet Dorf Wagrain Alpenleben by AlpenTravel

Chalet Dorf Wagrain Alpenleben by AlpenTravel i Wagrain har indkvartering med gratis WiFi og gratis privat parkering for gæster, der kommer i egen bil. De har også en sauna.

Hotellets faciliteter inkluderer ski-in / ski-out, skirum, mulighed for at købe skipas på stedet og en swimmingpool.

Lufthavne tæt på til Wagrain

For at gøre din skiferie så nem som muligt, er der flere nemme transportmuligheder til Wagrain. Vi anbefaler taxi eller noget alpetransport hvis man er 4 personer eller over. Er man kun 2, så kan man overveje om bussen er det værd, det tager lidt mere tid, men det er også en del billigere.

Salzburg (SZG) er der kun en times kørsel

München (MUC) kan du forvente en rejsetid på omkring to timer

Innsbruck (INN) skal du beregne 2,5 timer.

Antal pister i Wagrain

pister 3 grøn

Grønne pister

pister 3 blå

Blå pister

pister 3 rød

Røde pister

pister 3

Sorte pister

Wagrain7 optimized
Wagrain1 optimized
Wagrain4 optimized
Wagrain9 optimized

Priserne i Wagrain

ski

Pris på Liftkort "Ski Amadé"

Som familie på 4, kan man hurtigt spare op til 80 euro ved at bestille online i god tid.

6 dages liftkort koster 2.570 DKK for en voksen.

6 dages liftkort koster 1.995 DKK for et barn født mellem 2004-2007

6 dages liftkort koster 1.290 DKK for et barn født mellem 2008-2017

Man kan bestille på skiamade.com.

sport

Pris på Leje skiudstyr

Leje af skiudstyr for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Leje af snowboard for voksen i 6 dage fra 700 DKK.

Der kan være mange penge at spare, ja faktisk op til 65% ved at bestille i god tid og online. Du kan leje skiudstyr i Wagrain, via Alpinresorts.

food

Restauranter

Wagrain har super mange spisesteder, der er blandt andet Riverside Pub, Kühberg Alm, Almmonte, Lomardi, Prechtlstadl og mange flere.

KØB AF SKIFERIEN

Går turen til Wagrain, så vil vi anbefale dig at tjekke priserne og mulighederne ved disse skirejseselskaber. Der kan være penge at spare.

Benytter du vores links nedenfor, støtter du Skier.dk.

Skilink
Slopestar
Skiferie.dk
Hoejmark Rejser
onlineski.dk
Thinggaard normal
Sunweb normal