Skier
Skier

9 aktiviteter i Wagrain udover skiløb

Wagrain er en by i St. Johann-distriktet i den østrigske region Salzburg. Byen ligger i en stejl dal, der udgår fra Salzach-floden, tæt på Sankt Johann.

I Wagrain-Kleinarl kan man nyde det bedste, som bjergene og skifeiren har at byde på. Der er mange vinteraktiviteter til rådighed, eller man blot bare kan slappe af i naturen på en bjergrestaurant med fantastisk udsigt. Det er den perfekte destination for en vinterferie.

Ugunstige vejrforhold og kraftigt snefald forstyrrer skiløbet nogengange, men der findes alternative rekreative muligheder for at holde skiferien i gang på disse dage.

Wagrain, er jo en del at det store Ski Amadé som giver 760 km pister og flere byer at vælge mellem – det gør også at du kan komme med skibus rundt til de forskellige byer. Det gør selvfølgelig at du har mange flere oplevelser lige om hjørnet, hvis ikke dem nedenfor tiltaler dig.

Oplev andet end skiløb i Wagrain

Vi er klar over at restauranter og afterski er en kæmpe del af skiferien, og for mange vil de oplevelser nævnt herunder slet ikke blive brugt. 

Vi har derfor skrevet 2 separate artikler om de bedste afterskisteder i Wagrain, samt en om gode restauranter i Wagrain

Vandring med snesko på

Det kan være en uvant oplevelse at gå på snesko for første gang. Men efter et par skridt vænner man sig til den brede placering af fødderne og bliver fortrolig med dem. Det rigtige udstyr til sneskovandring omfatter varmt tøj, passende sko eller støvler og evt skistave.

En sneskovandring kan være en smuk mulighed for dem, der foretrækker noget andet end skiløb. De primære lyde, du vil høre, er din ånde og isens knasende lyd under dine fødder, mens du bevæger dig gennem vinterlandskaber dækket af sne.

Ekspertinstruktører kan guide besøgende på en sneskovandring for at opleve de mest fantastiske steder i Wagrain-Kleinarl-området.

Spa og wellness

Sport Hotel Wagrain tilbyder en kombination af svømning og afslapning, hvilket gør det til et attraktivt sted for personer, der søger sådanne oplevelser. Hotellet tilbyder underholdning og en beroligende atmosfære til sine gæster.

Hotellet tilbyder massagebehandlinger og har et babybad og et poolhus indendørs. Om vinteren kan man benytte det udendørs område med opvarmede sektioner. Faciliteterne i det udendørs område omfatter sportsbad, børnebassin, vandløb og badeafsnit til afslapning. Der er også en sauna, milde saltvandsbade og forskellige terapier, der tilbydes til fuldstændig afslapning. Et fuldt udstyret fitnesscenter med styrkeudstyr er tilgængeligt for sportsentusiaster, der kan træne.

Kælkning 

Hvis du ikke har prøvet at køre på kælk under din tidligere skifere, anbefaler vi at du ikke går glip af denne vinteraktivitet i Wagrain.

En af de vigtigste komponenter i en varieret vinterferie i SalzburgerLand er at opleve spændingen ved en kælkebakke. Ski Amadé byder på rigtig mange forskellige kælkebakker.

Wagrain-Kleinarl har to kælkebakker, der ligger ved Kleinarler Hütte og Jausenstation Ennskraxn. Dem der har problemer med liften, kan få hjælp af lift kontroløren til at komme op på liften fra Kleinarler Hütte på parkeringspladsen Hirschleiten.

Besøg Wasserwelt Wagrain

Wasserwelt Wagrain er en svømmehal, der er et besøg værd. Det er et sted at varme sig op på en iskold vinterdag eller slappe af i dårligt vejr eller efter en vandretur. Alle kan nyde de indendørs og udendørs poolafsnit, fem vandrutsjebaner og forskellige aktiviteter for børn og ældre besøgende. Desuden er der en behagelig familie- og tekstilsauna til rådighed.

Wagrain-Kleinarl tilbyder en række vandaktiviteter, som familier kan nyde på deres ferie, med muligheder for både afslapning og spænding.

Måske det mest oplagte sted for familier med små børn at nyde dagen, hvis der er skod vejr.

Curling og skøjteløb

Der er både curling og skøjteløb i Wagrain, som er en god aften aktivitet hvis man har børn med på skiferien. Der vil blive stillet curlingudstyr til rådighed på stedet og gode sko anbefales. Curling kan nydes på Kleinarl Winter Festivals eller på Wagrains udpegede curlingområder.

Et besøg på Wagrain skøjtebaner, der ligger ved dalstoppestedet for Flying Mozart-kabelbanen, er en behagelig og hyggeligt aftenaktivitet.

Skøjtebanen er åben for turister fra kl. 14.00 til sent om aftenen. Der kan lejes udstyr til både voksne og børn på stedet.

Kanefart

En hestetrukket slæde er en behagelig og fredelig måde at se vinterlandskabet i Wagrain-Kleinarl på, mens du er pakket ind i godt varmt tøj. De eneste lyde er hestenes bevægelser.

Kuskene kan give dig værdifuldt indblik i området, mens de transporterer dig til Wagrain-Kleinarl. Ved ankomsten venter der en varm kop te og muligheden for en lækker forfriskning på et hyggeligt hyttebesøg.

Paragliding

Hvis du vil flygte fra hverdagen, kan du prøve paragliding i Wagrain. Uanset om du er erfaren eller ej, er der muligheder for alle. Professionelle adventurefirmaer tilbyder tandemflyvninger med eksperter. Du kan nyde et fugleperspektiv af Wagrain-Kleinarl ved at kontakte tandemparagliding virksomhederne. Det vil være en uforglemmelig oplevelse, som vil blive hængende for altid.

Sport Hotel Wagrain

Under dit ophold på Sporthotel Wagrain vil du skabe uforglemmelige minder. Det er et historisk hotel.

Hotellet i Salzburg Alperne er et fantastisk sted for sportsentusiaster, der ønsker at udforske Pongau-regionens varierede landskab med frodige sletter og klippetoppe. Det tilbyder forskellige aktiviteter som klatring, cykling og skiløb for at imødekomme atleter på alle niveauer og familier med børn.

Læs mere on: Wagrain som skidestination.