Slovakiet som skiferie destination

Slovakiet er nok ikke det første sted du tænker du skal til for at stå på ski. Det er heller ikke fordi der er en masse skiområder i Slovakiet, der er 2 lidt støre og lidt over 90 andre mindre skiområder. De 4 jeg vil nævne er Jasna, Velka Raca, Snow Park Donovaly og Tatranska Lomnica som er værd er at besøge hvis man tager til Slovakiet.

Det er ikke mange danskere der tager til Slovakiet for at stå på ski. Men vil du gerne på en billig skiferie, så kan det være Slovakiet i skal prøve næste gang, det ligger tæt op af Tjekkiet (Læs om skiferie i Tjekkiet).

ski 712004 1280
Bansko Ski Trail Map 2018

Slovakiet’s Største Skiområde

Jasna er det største skiområde i Slovakiet, med sine 50km pister kilometer. Der er 7 stole lifter, 4 kabine lifter, så du kommer ikke til at stå alt for længe i kø for at komme op igen med lifterne. Der er i de seneste år investeret meget i området for at tiltrække flere turister.

Området er smukt, sæsonen starter i november og går hen til slut april med god snesikkerhed. Skiområder ligger i 1050-2000 meters højde. Selve byen ligger i de 1050 højde meter. Der er derfor muligheder for at bo med ski-in ski-out.

Der er en masse blå og røde pister, du har også mulighed for at stå på de sorte. Offpist er det også gode muligheder for i Jasna.

Det er området jeg vil tage til hvis jeg skulle besøge Slovakiet for at stå på ski. Der er gode wellness hoteller og gode restauranter i byen.

Priserne i SLovakiet

Alt er bare billigere i Slovakiet, du vil opleve at du kan spise for omkring 70 kr for mad og drikke.

Liftkortet koster ikke over 1200kr for 6 dage og leje af ski og støvler for en uge kan gøres for omkring 400-500kr, måske lidt billigere faktisk.

Borovets Ski Trail Map 2019jps optimized
FAQ – Spørgsmål til skiløb i Slovakiet

Når vi får spørgsmål, så tilføjer vi svarene herunder. Har du et spørgsmål, eller noget vi mangler her på siden – så kontakt os hellere end gerne, så vi kan få tilføjet det til siden.

Er der godt skiløb i Slovakiet?

Slovakiet er ikke ligefrem kendt for at være det sted man tager til som turist for at opleve godt skiløb, men er man lokal eller er i landet over en periode for at arbejde, så kan man godt hygge sig en weekend i et af deres mindre skiområder.

Hvornår er skisæsonen i Slovakiet?

Den ligger fra slutningen af december til midt marts. Alt afhænger af vejret, og om det giver mening at holde snekanonerne i gang.

Hvilket er det største skiområde i Slovakiet?

Det er Maribor Pohorje, som faktisk har hele 41,5 km pister. Hvor de fleste af dem er blå pister. Derudover er der en del offpist i området.

SKIOMRÅDER I SLOVAKIET
Jasna

Jasna

Jasna er det største skiområde i Slovakiet, med sine 50km pister kilometer.

Læs Mere
Velka Raca

Velka Raca

Det er heller ikke fordi der er en masse skiområder i Slovakiet, der er 2 lidt støre og lidt over 90 andre mindre skiområder.

Læs Mere