Forskellige Ski typer

Hvilken skiløber er du?

Når man skal ud og kigge på ski er det vigtigt man vælger den rigtige type når man investere i et rigtige par, derfor vil jeg tage dig gennem de forskellige skityper.

Det er vigtigt du finder frem til hvilken skiløber du er, og hvad dine planer er med nye ski. Skal du have et par carving ski, hvor du kan flyve smukt ned over pisterne. Eller skal du have et par brede pudder ski som fungere bedst uden for pisten til de dage hvor der er landet ny sne. Er det et par freestyle ski til parken som du vil have, hvor du nemt kan køre baglæns på også.

Find ud af det inden du går ud og kigger på ski.

OBS – Køb aldrig ski efter hvilken farve de har eller hvilken pris de har, hvis de ikke passer til dig ender du med at få en dårligere skiferie end du måske kunne have fået. Når man køber ski bruger man dem som regel i flere år, derfor – Køb nu den type ski, som passer til dit skiløb.

Hjemmeside 2 removebg preview
All mountain ski removebg preview

All Mountain

Et par ski til hele området, du kan kører hvor det skal være og i forskellige hold. Det er dog ikke optimalt alt vælge en all mountain hvis man gerne vil kører park eller off-pist. Så er det en anden model man skal kigge efter.

Er man derimod med til at køre pist, og nogen gange gør det andet, så er all mountain et par hvor man kan udvikle sig som skier. Så er man på det niveau hvor man ønsker at blive en bedre skiløber, så er et par all mountain ski et super godt valg. Du næppe kommer til at fortryde.

offpist-pist / Pudder ski

Er man til off-pist og vælger at tage et sted hen hvor der tit falder meget pudder, så skal man have et par off-pist ski. Kører man også en del pist, kan de også godt bruges på pist og lidt hårdere forhold. Men det er bestemt ikke sådan et par man skal købe først, hvis man ikke er helt sikker på hvad det er man vil have, så kan det være en god ide, at prøve at leje sådan et par først.

offpist ski removebg preview
Freeride ski removebg preview

Freeride ski

Freeride ski er til ham eller hende der kan lide at køre de stejle stykker med høj fart og evt. hoppe ud over steder hvor man lander fra luften med høj fart og tungt. De er lavet til at kører med høj fart og oftes kører uden for pisten. Det er tit stivere end andre modeller, da de bliver presset noget mere end de andre modeller.

Freestyle og Twintip ski

Er du til park og pist, så skal du finde dig et par twintip ski. Twintips bruges mest til park, rails, kickers og hop. Et par twintip går op i begge ender, hvilket vil sige du kan køre switch, altså for læns og baglæns. Du kan også kører på pisten med et par freestyle ski uden problemer. Dog er de bedst til parken.

Twintip removebg preview
ski søttrelse

Størrelse og valg af ski

Når du har fundet typen der passer til dig, så er det vigtigt de også passer til dig. Derfor skal man have fundet den rigtige skilængde, det er også forskelligt alt efter hvilken type man vælger.

Hvis man vælger en kortere ski frem for en længere ski, så har man nemmere ved at svinge og have kontrol over skien.

Vælger man en længere ski, så kører man hurtigere og for det meste off-pist. Man vælger som regel det der har en del rocker i sig.

Guide til køb af ski

Det var lidt om hvilke ski typer der er og hvad man skal tænke over inden man bare fiser ud og køber et par fordi de ser pæne ud. Derfor håber jeg du kunne bruge det til noget, har i nogen indvendinger, så må i meget gerne kontakte os, eller blot nogle spørgsmål, der ikke er blevet besvaret.

Min bedste anbefaling vil være at tage ud og besøge nogle skibutikker, og få deres hjælp til hvad der passer til dig. Prøv evt. min. 2 forskellige butikker.

chose skis